APENDICITA ACUTA

Postat in 25 January 2012 de Dr. Teodor Buliga

Reprezintă inflamaţia acută a apendicelui vermiform, o porţiune subţire şi înfundată „în deget de mănuşă” a intestinului gros. Apendicita acută este provocată de obicei de resturi alimentare sau conglomerate fecale solide (coproliţi), care astupă ca un dop orificiul de evacuare al apendicelui. Constituie urgenţa chirurgicală cea mai întâlnită în practică şi, netratată corespunzător, una dintre cele mai frecvente cauze de peritonită. De aceea, tratamentul chirurgical este considerat obligatoriu în apendicita acută, chiar şi în absenţa complicaţiilor bolii.

Câteva noţiuni de anatomie
Apendicele cecal este o porţiune tubulară, subţire a … intestinului gros. Are vârful înfundat ca un deget de mănuşă, celălalt capăt (baza) implantându-se în cec, prima porţiune a colonului. Este situat de regulă în fosa iliacă dreaptă, adică sub buric în dreapta, între ligamentul inghinal şi creasta iliacă. Rar, când cecul e poziţionat atipic, apendicele poate sta sub ficat, în fosa iliacă stângă etc. Baza lui e relativ fixă, dar vârful poate fi găsit în spatele cecului (retrocecal), în bazin, între ansele intestinului subţire (mezoceliac), subhepatic. Nervii sunt legaţi de plexul mezenteric superior, motiv pentru care apendicita acută doare la debut în epigastru, în „capul pieptului”. Apendicele conţine multe structuri limfatice, cu rol în apărarea contra infecţiilor, fiind considerat „amigdala abdomenului”. Ca atare, la copii el se inflamează la fiecare răceală puternică, fără a genera o apendicită acută în sensul chirurgical al cuvântului.

Cum apare apendicita acută?
Orificiul de evacuare al apendicelui poate fi astupat cu coproliţi sau resturi alimentare – sâmburi, seminţe, coji. Apendicele încearcă să elimine obstacolul prin contracţii ale peretelui, percepute sub forma unor colici în fosa iliacă dreaptă (colică apendiculară). Odată dopul eliminat, totul revine la normal. Când obstrucţia persistă, în interior se adună bacterii, apendicele se inflamează, se îngroaşă, vasele din perete se dilată – este prima fază a apendicitei acute, apendicita acută catarală. Dacă procesul continuă, în interior se formează puroi. Apendicele se îngroaşă şi mai mult, se acoperă cu membrane de fibrină, se înconjoară cu lichid – apendicita acută flegmonoasă. Când peretele apendicelui moare (apendicită acută gangrenoasă), acesta poate plezni, revărsându-şi conţinutul în abdomen – apendicită perforată. Din cauză că apendicele conţine multe bacterii periculoase, perforarea lui se asociază de regulă cu o formă gravă de peritonită – peritonita apendiculară.

Cum se manifestă apendicita acută?
Tabloul clasic debutează cu durere în epigastru, migrată ulterior în fosa iliacă dreaptă, datorită inflamaţiei peritoneului de aici. Uneori, durerile pot iradia şi în porţiunea de sus a coapsei, eventual accentuate de mers, pacientul stând cu coapsa îndoită pe abdomen. Greţurile şi lipsa poftei de mâncare sunt constante, dar nu se asociază cu vărsături decât în fazele avansate. Nu există apendicită acută adevărată cu poftă de mâncare păstrată! Apariţia febrei este un semn de gravitate. După perforarea apendicelui în peritoneu durerea se împrăştie în tot abdomenul, pacientul nu mai elimină gaze, se balonează, începe să verse, starea generală agravându-se rapid.

Simptomatologia este specifică apendicitei?
Nu. Manifestările ei pot îmbrăca forme variate, pretând la confuzii cu nenumărate boli. Simptome similare pot fi date de simpla ovulaţie, de o colică renală dreaptă, de o afecţiune genitală (spargerea unui chist ovarian, inflamaţia anexei drepte, o sarcină extrauterină etc.), de o colică biliară, un ulcer perforat, o tumoră intestinală. Probleme de diagnostic pun în general copiii, bătrânii şi femeile (în special gravidele).

Ce investigaţii se folosesc uzual pentru diagnosticarea apendicitei?
Analizele de sânge (hemograma) arată o creştere a celulelor albe, ca semn indirect al inflamaţiei, fără a da vreun indiciu despre localizarea acesteia. Sumarul de urină este de regulă normal în primele faze ale bolii, scoţând din discuţie o afecţiune renală. Ecografia abdominală ajută în faza catarală prin diferenţierea de alte boli, în special genitale şi biliare. În fazele avansate, revărsatul peritoneal este vizibil ecografic. La femei tinere este obligatorie efectuarea testului de sarcină, pentru eliminarea suspiciunii de sarcină extrauterină. Dacă este disponibilă, tomografia computerizată poate fi utilă, mai ales în anumite complicaţii ale bolii şi la bătrâni, dar utilizarea ei de rutină în apendicita acută nu este uzuală.

Se poate vindeca o apendicită acută şi fără operaţie?
Dacă inflamarea apendicelui este secundară stimulării sistemului imunitar (virozele la copii), da. Uneori apendicita este interpretată ca o infecţie urinară şi tratată cu antibiotice, acestea ameliorând simptomele dacă „dopul” din interiorul apendicelui este eliminat în timp util. Totuşi, situaţiile respective sunt rare. Pentru că perforarea apendicelui şi peritonita apendiculară sunt extrem de grave, cu potenţial letal, pentru siguranţa pacientului se preferă extirparea apendicelui la cea mai mică suspiciune de apendicită acută. Acolo unde este posibil, în cazuri cu diagnostic incert se efectuează o laparoscopie exploratorie.

CAZUISTICA REALA

CAZUISTICA REALA

Ce este un plastron apendicular?
Când apendicita evoluează mai lent, organismul are timp să se apere. Lângă apendicele inflamat se adună intestine subţiri, epiploon („prapurul”), intestinul gros, organul bolnav fiind izolat complet de restul abdomenului prin punţi de fibrină. Local se palpează o tumoră neregulată, dureroasă. Dacă apendicele inflamat nu perforează în interiorul plastronului, atunci perfuziile cu antibiotice şi antiinflamatoare duc la dispariţia treptată a „tumorii”, vinovatul putând fi extirpat „la rece” peste 3 luni. Dacă apare febră, starea generală a apacientului se agravează, celulele albe din sânge cresc de ordinul zecilor de mii, atunci probabil că apendicele a perforat şi se intervine chirurgical de urgenţă pentru a drena puroiul.

„Ce să iau pentru o apendicită acută?”
Răspuns corect: cel mai rapid mijloc de transport către un serviciu de chirurgie! Antiinflamatoarele şi antialgicele maschează durerea, boala evoluând pe nesimţite spre peritonită. Antibioticele pot fi inutile sau insuficiente pentru a opri complet evoluţia bolii, putând-o cel mult dirija spre plastron apendicular. Antispasticele (Drotaverină – NoSpa) nu influenţează negativ evoluţia apendicitei acute, putând eventual ameliora colica renală care a fost de fapt la originea simptomatologiei. Persistenţa tabloului clinic sub antispastice e o dovadă în plus a unei afecţiuni severe, care trebuie tratată chirurgical de urgenţă.

Cum se operează apendicita acută?

CAZUISTICA REALA

CAZUISTICA REALA

Apendicita acută se poate opera clasic sau laparoscopic. În apendicectomia clasică, apendicele se scoate printr-o mică incizie practicată în regiunea inghinală dreaptă. Deoarece se pătrunde în abdomen fără a tăia toţi muşchii, recuperarea este relativ rapidă. Intervenţia se desfăşoară sub rahianestezie. Este abordul preferat în apendicitele la debut, necomplicate. Dimensiunea mică a inciziei nu permite însă explorarea completă a abdomenului şi nici eventualele manevre impuse de o altă afecţiune concomitentă. În cazurile cu peritonită severă, pentru a permite accesul în tot abdomenul, abordul clasic ase face printr-o incizie lungă, pe linia mediană, de regulă sub anestezie generală.

Când este indicată apendicectomia laparoscopică?
Operaţia laparoscopică de apendicită presupune trei, maxim patru incizii de 0,5-1cm, prin care se introduc în abdomen instrumentele specifice, fără a secţiona fibrele musculare. Se desfăşoară obligatoriu sub anestezie generală. Avantajele majore ale procedeului devin evidente în peritonitele apendiculare – se poate spăla abdomenul fără deschiderea completă a lui; la obezi cu apendicită acută – se evită incizia inghinală, care s-ar infecta aproape sigur; la sportivi – permite reluarea precoce a antrenamentelor. Apendicectomia laparoscopică este de ales când există şi alte afecţiuni cunoscute care pot fi tratate concomitent, fără incizii suplimentare (chiste ovariene, litiază veziculară); la femeile la care nu se poate exclude cert o afecţiune genitală; în anomalii de poziţie a apendicelui – permite localizarea lui exactă. Atunci când diagnosticul de apendicită acută nu este foarte clar (ceea ce se întâmplă destul de des), laparoscopia diagnostică permite explorarea întregului abdomen şi identificarea afecţiunii reale.

Ce mancam dupa operatia de apendicita?

544 comentarii pentru acest articol

 1. Gabriela a spus pe

  Buna ziua,sora a fost operata de apendicita acuta flegmonoasa.periviscerita acum aproape 2 saptamani dar inca are dureri in capul pieptului.Ce se intampla ?Ar trebui sa ma ingrijorez?
  In afara de aceste dureri totul este normal,are un scaun pe zi.

 2. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Gabriela: daca are pofta de mancare, are scaun zilnic, nu face febra atunci e ok dpdv al apendicitei. In schimb, durerile postoper nu tin 2 saptamani. s-ar putea sa fie o concomitenta – adica sa fie asociata sau suprapusa o afectiune de tip gastritic. Tratata medicamentos din timp, gastrita este o afectiune banala, dar pentru tratamentul corect al ei ar trebui sa cereti sfatul unui gastroenterolog.

 3. Gabriela a spus pe

  Are pofta de mancare ,mananca chiar mai mult ca inainte de operatie,am uitat sa mentionez ca are 7 ani.Va multumesc mult pentru raspuns.
  Toate cele bune.

 4. cazan roxana maria a spus pe

  acum 4 zile a fost operat de apendicita acuta flegmonoasa fiul meu de 10 ani dupa aceasta operatie se poate ingrasa ca are numai 30 de kg

 5. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @cazan: nu exista nicio legatura intre operatie/apendicita si ingrasarea copilului. sigur ca se poate ingrasa, dar nu pt ca si-a scos apendicele cecal.

 6. paraschiva a spus pe

  buna ziua fiul meu are 8 anisori de doua zile are dureri in zona buricului si in partea dreapta am fost cu el la medicul de familie si mia spus spus ca poate a facut idigestie ia dat tratament cu antibiotic si tot mai prezinta dureri nu manaca nimic toata ziua numai cere apa in prima zi de tratament a inceput sa vomite oare sa fie un inceput de apendice va multumesc

 7. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @paraschiva: Buna ziua. Da, ar putea fi atat o simpla “indigestie”, cat si o apendicita acuta. Intrucat evolutia unei apendicite acute poate fi rapida si severa, va sfatuiesc sa va adresati deindata unui specialist de chirurgie pediatrica, care v-a putea face diferentierea corecta intre cele doua prin consult direct.

 8. dragossy lidia a spus pe

  simpt o durere permanenta in partea dreapta a abdomenului de 3 ,4 zile am inceput sa fac putina febra dar nu mai mare de 38 ce credeti? as putea avea ampeticita?

 9. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @lidia: simptomele descrise sunt insuficiente pentru o apreciere cat de cat corecta. POate fi apendicita, dar la fel de bine una din cele alte 100 de boli care corespund descrierii

 10. ana a spus pe

  Buna ziua! Am fost operata acum noua zile de apendicita flegmonoasa. Taietura arata cam rau,mi-a curs sange cang mi s-au scos firele. Cum pot sa o ingrijesc pentru a se vindeca mai repede? Multumesc.

 11. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @ana: mici sangerari mai pot aparea in timpul suprimarii firelor de sutura, fara nicio problema deosebita. Corect este sa urmati sfatul chirurgului dvs, care stie daca a cusut si grasimea sub piele sau nu, ce fire a folosit etc. De principiu la 24 de ore de la suprimarea firelor puteti toaleta zona cu apa si sapun, eventual folosind la sfarsit o usoara badijonare cu betadina. Exista anumite substante despre care producatorii afirma ca ar ajuta la formarea unei cicatrici frumoase (Cimeosil scarr gel, de ex), dar – pe langa ca sunt incredibil de scumpe – dupa mine nu isi merita renumele. Din pacate, fibrozarea, procesul de cicatrizare, este o constanta a fiecarui organism si de nenumarate ori am vazut cicatrici vicioase (late, groase, retractile) la nivelul unor plagi care aratau absolut superb initial, neinfectate etc.

 12. hrencsar simona a spus pe

  buna ziua,fetita mea in varsta de 7 ani a fost operata pe data de 01.09.2013 si s-a vindecat foarte repede si bine,nu am avut deloc probleme pana sambata 19.10.2013 cand a fost ziua ei si sa zbenguit un pic cam mult,si mi-a vomitat si a durut-o un pic burtica ,acum e bine artrebui sa imi fac griji poate sa se mai intample ceva dupa 1 luna si jumatate de operatie acut flegmenoasa.multumesc.o zi frumoasa!

 13. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Simona: intervalul scurs de la interventie este suficient de mare, astfel incat riscul ca varsatura sa aiba legatura cu operatia de apendicita este minim.

 14. Grigorescu Elisa a spus pe

  Buna ziua,Fetita mea are 13ani si mi-a spus ca azi a inceput sa aiba dureri in zona apendicel.Ar trebui sa ma ingrijorez? In afara de febra si durerile de abdomen mai sunt si alte simtome?l

 15. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Elisa: orice durere abdominala la un copil mic ar trebui sa fie un mic motiv de ingrijorare, dar asta nu insemana ca fetita dvs are apendicita acuta. Poate cel mai constant semne, prezent de la debut, este lipsa poftei de mancare. Nu s-a inventat inca apendicita acuta adevarata in care pacientul sa manance cu pofta, ca inainte de aparitia simptomelor. Durerea apare de regula in capul pieptului, apoi coboara in zona apendicelui. Asociaza greturi, varsaturi, posibil febra. Dupa cum observati, sunt simptome absolut nespecifice, care pot avea nenumarate explicatii, mai ales la o fetita la debutul pubertatii – din acest motiv, multi apendici nevinovati au cazut la datorie… Cel mai corect ar fi sa cereti parerea unui chirurg pediatru, care ii va face eventual si cateva analize de laborator ptr a stabili ce e de facut in continuare.

 16. Daniela a spus pe

  Buna ziua! ieri-25 noiembrie, am suferit o operatie de apendicectomie laparoscopica si m-a durut foarte tare abdomenul ieri cand m-am trezit din anestezie..aceasta durere persistand pana spre dimineata zilei de azi 26 noiembrie. cu toate calmantele care mi-au fost date durerea s-a potolit, insa ma ia cate o criza incepand de la piciorul drept pana la gat si imi intepeneste capul, astfel incat trebuie sa stau asa nemiscata pana imi revin. Insotita de aceasta criza de durere insuportabila este si un tremur care nu-l pot controla!! mai adaug cateva lucruri in speranta ca voi primi un raspuns din partea dvs domnule doctor…nu sunt balonata, nu dau gaze, nu ma dor umerii asa cum ar fi normal.va rog mult sa ma ajutati!!! multumesc!

 17. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Daniela: imi pare nespus de rau, dar nu stiu cum v-as putea eu ajuta de la distanta. Banuiesc ca sunteti inca internata intr-un spital. Asadar, cred ca cel mai corect ar fi sa cereti direct parerea chirurgului care v-a operat si care cunoaste toate amanuntele despre afectiunea Dvs.

 18. Daniela a spus pe

  Multumesc domnule dr. Teodor Buliga..mi-au dat niste calmante atunci si m-am linistit..insa nu m-a lamurit nimeni de ce corpul meu a reactionat asa dupa interventie! Mai am o intrebare, la care nu am primit nici un raspuns din partea medicului chirurg..de ce s-a invinetit zona din jurul inciziei de la ombilic? Domnul doctor s-a uitat atunci cand mi-a schimbat pansamentul si mi-a spus ca e bine..si cu siguranta s-a referit la incizie, ca este inchisa, adica s-a prins. Si ce ar trebuie sa mai mananc? (fructele si alimentele care baloneaza am inteles ca imi sunt interzise)…Va multumesc!

 19. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Daniela: echimoza/vanataia respectiva este cauzata de o cantitate mica de sange care a ramas sub piele. nu are nicio consecinta, va disparea singura in 3-4 saptamani. despre alimente permise si regimul dupa apendicita acuta, gasiti mai multe lamuriri intr-un articol special postat pe site.

 20. Emira a spus pe

  Buna seara,d-le doctor

  As dori,daca se poate sa-mi spuneti,din experienta dvs daca o apendicita acuta flegmonoasa cu multiple aderente cecale, de intestin gros,colon si lichid intraabdomina poate aparea brusc in nici 48 de ore de la consult chirurgical care nu a revelat nicio problema?!

  Multumiri anticipate

 21. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Emira: da, se poate; situatia este relativ frecventa la tineri, la care apendicele cecal poate chiar perfora dupa 24-36 de ore de la debutul afectiunii

 22. Emira a spus pe

  va multumesc frumos pentru raspuns si,imi permit sa va mai “chinui” cu o intrebare.dupa cum bine ati intuit este vorba de un tanar,baiatul meu de 13 ani care a fost operat acum 7 zile,aceste complicatii ii afecteaza si dieta alimentara post chirurgicala? pentru ca la 7 zile inca suntem la supa,iaurt/branza de vaci si carne de pui fiarta/coapta

 23. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Emira: bontul apendicular este complet vindecat dupa 3 saptamani, motiv pentru care in acest interval exista cateva preucatii minime referitoare la dieta. daca scaunele sunt normale, nu au existat complicatii intraop samd se poate reveni la regimul normal dupa 2 saptamani, dar acest lucru va poate fi recomandat doar de catre medicul Dvs. chirurg

 24. Florin a spus pe

  Buna ziua , d-le doctor ! Acum o luna de zile am inceput sa simt niste intepaturi in partea dreapta jos , cate o data ma intepa cu tot cu buric. Am fost la medicul de familie si mia spus ca e o banala raceala la burta. Toate bune a disparut intepaturile. Insa de o saptamana a aparut din nou si chiar mai puternice…e posibil sa fie apendicita ? Va multumesc !

 25. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Florin: este posibil, dar nu foarte probabil. apendicita acuta adevarata evolueaza mult mai rapid spre agravare. poate fi insa o afectiune apendiculara subacuta sau chiar cronica, afectiunea altui organ samd. cred ca cel mai corect este sa cereti sfatul unui gastroenterolog sau chirurg

 26. Florin a spus pe

  Va multumesc ! Insa azi-noapte durerile sa mutat la incheietura piciorului si la atingere , ma inteapa foarte tare !

 27. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Florin: cu atat mai mult, va sfatuiesc sa mergeti sa va vada un medic fara prea multa amanare, poate chiar un chirurg de la inceput (apendicele cecal are pozitie variabila si nu de putine ori apendicita acuta mimeaza alte boli). Daca respectivul chirurg e onest, nu va va opera cand nu este cazul.

 28. Florin a spus pe

  Am fost la un chirurg , ma controlat si a spus ca nu este apendicita si mia recomandat un set de analize de sange.Va multumesc pentru ajutor !

 29. ada a spus pe

  Buna ziua! Am 15 ani iar de noaptea trecuta am un disconfort abdominal in zona ombilicului,dar si in dreapta. Este vorba despre apendicită?

 30. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Ada: diagnosticul apendicitei acute include obligatoriu un consult medical direct. bafta!

 31. Daniela a spus pe

  Buna ziua, eliminarea nisipului de la rinichi si posibila infectie urinara pot fi confundate cu apendicita? Starea de rau a debutat acum 4 zile cu stare de greata permanenta, sete permanenta, durere in partea dreapta, langa ombilic. Dupa o zi aceasta durere s-a mutat in spate si doare la mers. Nu am facut febra, am fost la medic si in zona apendicelui simt o usoara durere dar nu insuportabila. Am de facut analize la urina, dar imi e frica de o posibila apendicita care se poate agrava pana la sosirea rezultatelor. Simt abdomenul balonat, un discomfort la terminarea jetului urinar si urinar frecvente. Medicul a presupus ca ar fi litiaza renala sau eliminare de nisip insotita probabil de o infectie a cailor urinare.

 32. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Daniela: confuzia este si posibila, si frecventa in practica. Nu ma pot exprima de la distanta cata vreme ati fost deja examinata de un medic. simptomele corespund intr-adevar mai degraba unei afectiuni urinare decat uneia apendiculare, dar, repet, examenul clinic este obligatoriu.

 33. rusu daniela a spus pe

  buna ziua . in urma cu 10 zile am fost diagnosticata cu posibil plastron appendicular in urma unui examen CT. mi s-a facut timp de 4 zile tratament perfuzabil cu antibiotic si dupa 3 zile am fost externata cu tratament ciprinol ca antibiotic. dupa 10 zile insa , tot ma doare in zona tumorii respective de parca se stringe ceva ca un pumn si apoi ma lasa. alta data ma doare in zona ovarului dar cedeaza dupa un calmant. ma intreb si intreb e oare normal sa ma doara dupa atata antibiotic.ce anume poate sa ma doara inca.inteleg ca acea tunoare trebuia sa se necroseze cumva din cauza antibioticelor si atunci de ce ma doare. daca puteti sa ii raspundeti va multumesc din suflet.este posibil sa fac alte complicatii?febra nu fac deloc.multumesc

 34. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Daniela: medicii numesc tumora orice umflatura anormala. In sensul strict al cuvantului plastronul apendicularnu este o tumora, dar se palpeaza ca atare si este descris in consecinta. El presupune ca intestinele vin sa se lipeasca de apendicele cecal, pana cand acesta se vindeca, de regula cam in 3-6, mai rar 8 saptamani. Aveti antibiotic ptr ca apendicele cecal este pe loc si ar putea evolua spre abces, ceea ce impune operatie de urgenta si va trebui evitat. Plastronul apendicular NU dispare prin necrozare de la antibiotic, ci intestinele alipite se desfac dupa ce inflamatia trece. Va sfatuiesc sa efectuati apendicectomia, preferabil laparoscopic, peste minim 4, ideal 8 saptamani de la debut – daca nu apar alte complicatii, desigur.

 35. rusu daniela a spus pe

  Domnule doctor , va multumesc frumos pentru amabilitate si timp. intr-adevar de la 86 de mmm am ajuns la 35 in 3 saptamani. sper din tot sufletul sa treaca cat mai repede de tot si desigur daca este nevoie sa fac operatia ca sa scap definitiv de aceasta problema. multumesc inca odata , domnule doctor.

 36. bogdan a spus pe

  Buna seara, domnule doctor. De ceva timp simt impulsuri de durere in partea dreapta a abdomenului, acum o luna am fost la medicul chirurg si am facut ecograf, mi-a spus ca nu e vorba de apendicita. In tot acest timp durerea a persistat, tin sa precizez ca pofta de mancare am , nu am febra, nu ma doare capul , doar mici impulsuri in coapsa dreapta. Astept raspuns, multumesc anticipat.

 37. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Bogdan: persistenta durerilor timp de o luna si prezenta poftei de mancare exclud din punctul meu de vedere apendicita acuta, sub rezerva lipsei unui consult direct. poate ca ar trebui sa va vada si un chirurg, pentru a scoate din discutie o eventuala hernie inghinala.

 38. rusu daniela a spus pe

  buna ziua Domnule Doctor.
  pe data de 18 februarie am facut o opratie de apendicita de fapt de plastron appendicular initial prin metoda laparoscopica si apoi prin metoda clasica prin incizie. acum sunt bine , astazi au fost scoase ultimile fire dar de la doua dintre suturi, (daca ma exprim bine…) imi curge putin , e adevarat, lichid roz. mi s-a spus sa schimb zilnic bandajul si sa dau inainte de aceasta cu betadina. doresc sa va intreb daca aceasta va trece si daca este de ajuns doar folosirea acestei metode de a schimba bandajul, sau care ar fi alte riscuri.se poate face infectie si cum as putea preintimpina aceasta. preciyey ca nu am dureri dar obosesc foarte repede, in sensul ca desi au trecut 2 saptamani de la operatie daca merg 500 de metri pe jos obosesc , ba chiar am facut febra musculara la picioare.
  cu respect Daniela

 39. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @daniela: in mare pare sa fie un serom de plaga. de principiu, sunt total de acord cu sfaturile pe care le-ati primit. mobilizarea cat mai sustinuta, in pofida senzatiei de oboseala,dar fara a face eforturi fizice excesive, va ajuta.

 40. rusu daniela a spus pe

  multumesc domnule doctor pentru sfaturi , rabdare si timp.

  cu respect Daniela

 41. Anca Turcanu a spus pe

  Va rog, domnule doctor sa-mi spuneti cum se trateaza corect un serom de plaga si cat dureaza vindecarea, pentru ca deja au trecut trei saptamani de la operatie si nu vad imbunatatiri, rana secreta zilnic un lichid clar, un pic lipicios.Va multumesc pentru raspuns.

 42. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Anca: de principiu, trebuie evacuat constant lichidul si plaga lasata sa se vindece in profunzime, chiar daca asta presupune deschiderea ei partiala. cata vreme lichidul e clar, semnele sunt bune. pentru a scadea riscul de infectare, trebuie mentinuta o izolare locala – pansamente cu betadina, de ex. daca se suspicioneaza infectarea locala, se pot folosi si pansamente mai elaborate – buretei speciali cu argint samd.

 43. mirela a spus pe

  Sotul meu a fost operat de 5 zile de peritonita apendiculara cangrenoasa i sa pus 2tuburi de drenaj si i sa administrat cefort si metronizadol. Dr mi a spus ca nu a reusit sa curete tot .Acum la lasat acasa de Paste. As vrea sa va intreb exista vreun pericol de reinfectare .Mentionez ca nu mai face febra are vanturi si pofta de mancare. Va multumesc anticipat.

 44. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @mirela: daca nu face febra, are tranzit (scaun/gaze) si pofta de mancare, evolutia este de principiu favorabila. Nici nu prea ai cum “sa cureti tot” in astfel de situatii, motiv pentru care doua drenuri lasate in cavitatea abdominala. vor fi suprimate cand chirurgul dvs va considera ca nu mai e niciun pericol.

 45. mirela a spus pe

  Va multumesc f.mult.Azi a 5 zi ia dat drumul acasa iar diagnosticul e apendicita acu ta cangrenoasa perforata cu peritonita localizata. Dar nu ia dat nici un tratament in continuare acasa a zis ca nu are nevoie.Ce credeti? Maine e Sfintele Paste va doresc multa sanatate si fericire dv. si la toti cei dragi.

 46. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Mirela: cei care v-au operat sotul sunt singurii in masura sa aprecieze corect care este calea/tratamentul de urmat. Multumesc de urari!

 47. Gigi Stan a spus pe

  Buna ziua domnule doctor,

  Din pacate de aproximativ 14 ani sufar de anxietate. De cand cu boala aceasta am o problema ciudata, nu pot sta intins pe spate. In cazul unei operatii cu rahianestezie se pot administra niste anxiolitice pentru problema mea cu statul pe spate?.

  Va multumesc anticipat pt raspuns.

 48. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Gigi: sigur ca da.

 49. Gigi Stan a spus pe

  @Dr. Teodor Buliga

  Va multumesc foarte mult pentru raspuns.

  Ce anxiolitic mi-ati recomanda?

  Daca m-ar si adormi ar fi perfect….

  Va multumesc anticipat pt raspuns.

 50. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Gigi: asta este treaba anestezistului, imi pare rau dar nu va pot ajuta.

 51. Flo a spus pe

  Buna ziua,

  Am 34 de ani si de aproximativ o luna ma confrunt cu niste simptome. Pe data de 7 aprilie am vomat o data si am avut diaree. Dupa o zi treaba s-a ameliorat. Dupa aproximativ o saptamana de la acest incident am inceput sa am niste dureri in partea dreapta sub coaste cam unde ar trebui sa fie ficatul. De atunci durerile au aparut si in alte zone: dreapta mai jos, la testiculul drept dar si cateodata in lateral dreapta si in spate. Mi-am facut niste analize de sange , urina si o echografie abdominala pe data de 29.04.2014. La hemolucograma au iesit ok. La urocultura mi-a iesit infectie cu enterococ. Am facut tratament 12 zile cu antibiotic (5 zile cprinol si 7 zile levofloxacina). Sambata trecuta am facut putin efort si mi s-a intensificat durerile in parte dreapta. De duminica am facut febra 37,5 -38.7.
  Poate sa fie apendicita?
  Apendicita poata sa dureze o luna?
  Pofta de mancare am dar nu grozava.

  Va multumesc pt timpul dumneavoastra.

  Cu respect,

  Flo

 52. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Flo: putin probabil sa fie apendicita acuta. Posibil insa ca infectia urinara sa fi “urcat” spre rinichi sau sa fi facut un dismicrobism intestinal.

 53. claudiu a spus pe

  Buna ziua, acum 7 zile am fost operat laparoscopic de apendicita flegmonoasa. Sunt externat de 2 zile insa au aparut de ieri dureri acute in fosa iliaca dreapta cu radiere in piciorul drept si durere in zona epigastrului. Nu am facut febra , nu am pofta de mancare, nu am scaun de 3 zile, urinez normal si am vanturi. Este cazul sa ma ingrijorez sau este un proces normal de vindecare?
  Va multumesc

 54. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Claudiu: daca durerea este intensa, va sfatuiesc sa va adresati neaparat chirurgului dvs, mai ales daca este brusc instalata si/sau asociaza febra.

 55. Ioana a spus pe

  Buna ziua! In luna ianuarie am inceput sa am dureri abdominale in dreapta,in partea inferioara.Am mers la urgenta,crezand ca am apendicita,dar dr. chirurg m-a trimis la ginecologie si am fost diagnosticata cu anexita dreapta si am urmat tratament(inectii,antibiotic) si a cedat durerea.In urma cu 3 saptamani,durerea a revenit(precizez ca este o durere usoara,resimtita mai mult ca o presiune),am mers la medic,mi-a facut ecografie,am primit diagnosticul de metroanexita subacuta,si mi-a recomandat Zinnat si Voltaren capsule,timp de 7 zile.De cateva zile ma simt usor balonata,iar gazele le elimin cam greu.Nu am fost constipata,nu am avut diaree,doar senzatii de voma si temperatura intre 37,2-37,4. In urma examenului ginecologic,am ramas cu o durere in partea dreapta.
  Credeti ca totusi ca este posibil sa am apendicita,dar sa o tina in loc antibioticele? Multumesc mult! O zi buna!

 56. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Ioana: nu. dar asta nu inseamna ca pe un fond de “anexita” (boala inflamatorie pelvina) nu se va putea suprapune la un moment dat o apendicita acuta.

 57. alina a spus pe

  Buna Ziua,, pe 2 iunie am fost operata cu apendicita acuta flegmonoasa, insa in jurul ranii mi sa invinetit si s-a intarit..puteti sa-mi spunemi cauza si daca e ceva grav???

 58. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Alina: de principiu nu, este probabil un mic hematom local. putina gheata local si eventual, cu acordul medicului dvs, niste Lioton gel local vor rezolva rapid problema. daca plaga se inroseste, pielea devine lucioasa, in tensiune, atunci va trebui sa cereti sfatul celui care v-a operat – s-ar putea sa fie uns erm de plaga, care v-a trebuie evacuat (asta se face foarte simplu, nu doare).

 59. Cristian a spus pe

  Buna seara, domnule doctor! Acum 3 zile am inceput sa am o durere aproape de zona inghinala, am fost la doctor si mi s-a spus ca este, cel mai probabil, o intindere musculara la nivel inghinal si mi s-a dat Indometacin-supozitor. Am inceput sa am urinari frecvente, mici intepaturi sub coasta, lateral, simt ca se incalzeste corpul dar temperatura nu depaseste 37 grade si cefalee. Ce-mi recomandati sa fac?

 60. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Cristian: fenomenele urinare nu au nimic de-a face cu o intindere musculara inghinala – este posibil sa fie altceva (o mica pietricica migrata de la un rinichi, o infectie urinara etc) – trebuie sa fiti revazut de medic, eventual cu o ecografie si ceva analize, de sange sau de urina…

 61. corina a spus pe

  Buna ziua!fetita mea are 5 ani de 2 saptamani are febra durere de burta in zina buriculul am fost internata la spital i sau facut antibiotice si gentamicina 5zile dupa 3 zile au reaparut aceleasi sintome.mentionez a vazut.o si un medic chirurg ,poate fi apendicita si stopata cu antibiotic ?multumesc!

 62. corina a spus pe

  La aanalize au iesit lym scazut adica 16.60 valoare normala 40_60 ,vsh 28 valoare normala 5_10 ,neu%76 valoare normala 20_55 ,si si diagnostic este dat raceala la plamanul drept dar nu inteleg de ce face febra si durere de burta din 5 in 5 ore pt ca o calmez cu panadol si ibalgin si nurofen

 63. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @corina: nu pot sa va confirm sau infirm prezenta apendicitei de la distanta, mai ales ca este vorba de un copil care primeste deja ingrijiri medicale. Dar, ca idee de principiu, copii au o reactivitate aparte a sistemului imun si nu de putine ori o “raceala”, o pneumonie, o infectie ORl pot genera inflamarea ganglionilor limfatici abdominali, de unde si simptomele care mimeaza o afectiune “de burta”.

 64. corina a spus pe

  Nu inteleg de ce dupa 10 zile de antibiotic 5 zile pe vena plus gentamicina si de 3zile cu sirop antibiotic plus ibalgin si panadol nu cedeaza .

 65. andreea a spus pe

  Buna ziua.am si eu o mica problema.e a doua zi in care simt o durere in partea dreapta a abdomenului,jos.durerere este usoara cu junghiuri neregulate.la apasare intr-un anumit punct ma doare nu foarte tare dar doare,am incercat sa sar usor pe varfuri dar in urma sariturii ma doare in acelasi loc ca si la apasare..cand stau intinsa i pat pe spate din nou doare dar cumva infundat.pofta de mancare nu am si nici scaun din prima zi de dureri.credeti ca e posibil sa fie apendicita?Precizez caci cand eram copil nu puteam face educatie fizica la scoala ca acuzam dureri in partea dreapta a abdomenului.va multumesc anticipat

 66. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @andreea: mai degraba nu; daca atunci cand cititi aceasta postare nu sunteti inca operata, cu mare probabilitate nu apendicita a fost cauza simptomelor descrise.

 67. Vanessa a spus pe

  Buna! De acum 2 zile ma doare (o durere suportabila si doar cand fac miscari bruste cateodata) in partea dreapta jos , a abdomenului! Imi este destul de frica sa nu fie apendicita! Ma puteti ajuta cu un sfat ceva?.

 68. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @VAnessa: prezenta scaunelor si apetitul pastrat de regula nu merg cu o adevarata apendicita acuta. pentru ca totusi apendicita acuta este o afectiune serioasa, este bine sa mergeti la un consult chirurgical.

 69. Vanessa a spus pe

  Uitasem sa precizez ca am scaun si mananc regulat.

 70. popovici a spus pe

  Va rog să-mi răspundeţi urgent dacă o pacientă în vârstă de 79 ani, operată laparoscopic de apendicită gangrenoasă la urgenţă , în urmă cu 6 zile, acum externată, care are temperatura maximă de 37,4 grade, limba albită , tălpile picioarelor puţin umflate,tuse, dureri suportabile în zona apendicelui are o evoluţie normală a bolii. Nu am primit niciun tratament ulterior operaţiei . Menţionez că la 5 zile după operaţie bolnava a mers la domiciliu cu un automobil pe o şosea proastă circa 120 km. Ne e frică să nu se fi stricat ceva la operaţie. Aşteptăm şi un sfat legat de medicamentele ce trebuie luate în această fază a bolii.
  Cu stimă, Iuliu Popovici

 71. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Popovici: drumul in sine, oricat de accidentat ar fi fost, nu a influentat cu nimic operatia in sine. despre medicatie, va trebui sa cereti sfatul medicului curant, care cunoaste exact situatia mamei, ce alte boli mai avea etc.

 72. iancu gabriela a spus pe

  buna seara.am si eu o intrebare la care sper sa veti timp sa-mi raspundeti.sotul meu a fost operat de urgenta acum 13 zile de peritonita generalizata prin apendicita acuta cangrenoasa perforata.nu poate sa manance decat foarte putin mai mult lactate supa si compot.in 9 zile de spitalizare a slabit 8 kg.se simte foarte slabit pentru ca nu poate manca prea mult si nu poate manca carne.astazi si-a facut scuze sila ca manca carne din supa si a vomat tot ce mancase inclusiv de dimineata.si nu numai atat dar a facut si 38 febra seara .am observat ca de cate ori varsa face si febra.nu a facut febra de cand este acasa respectiv 4 ziledecat astazi. plaga este bine nu supureaza sau altceva.singura problema este ca nu are pofta de mancare si se simte foarte slabit.mentionez ca dupa externare are tratament cu normix,2 de 3 pe zi enterol cate 1 de 3 ori pe zi si oroperidys 1 de 3 ori pe zi inca 7 zile.va rog frumos sa-mi spuneti ce pot face sa-l pun pe picioare.multumesc.astept raspuns

 73. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @gabriela: tinand cont ca afectiunea sotului a fost una deosebit de severa, trebuie acordata atentie sporita oricarui simptom, indiferent cat e el de banal (varsatura, de ex), cam pana la 4 saptamani de la operatia initiala. faptul ca a facut si febra este un argument suplimentar pentru a cere fara amanare sfaturile chirurgului care l-a operat si care stie exact cat de extins era puroiul, cum a facut drenajul etc. Pe de alta parte, administrarea de normix si enterol ma face sa cred ca sotul a primit un tratament antibiotic intensiv si, in mod corect, chirurgul a considerat ca pacientul trebuie protejat impotriva unor modificari severe ale florei microbiene, secundar adiministrarii de antibiotic; asadar, va trebui scos din discutie si eventualul dismicrobism intestinal.

 74. bogdan a spus pe

  Buna seara, de 2 saptamani am dureri in partea dreapta a abdomenului, dureri care se lasa uneori in zona inghinala si testicul, alteori o simt in partea lombara si se lasa pe fesa, mai nou de vreo 2 zile am ameteli si stari de greata.

 75. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @bogdan: de regula o apendicita acuta nu evolueaza atat de lent (2 saptamani), dar nu inseamna ca nu sunt si exceptii. trebuie totusi sa va examineze un chirurg, pentru a scoate din discutie o afectiune in sfera renala.

 76. Carmen a spus pe

  Buna seara. Fiul meu a fost operat de apendicita acuta gangrenoasa, in urma cu 4 zile. La radiografia pulmonara efectuata inaintea operatiei, s-a pus diagnostic de: aderenta pleuro-diafragmatica stanga. Va rog mult sa-mi spuneti ce inseamna si daca trebuie sa consult un specialist.
  Multumesc.

 77. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Carmen: de principiu, nu. presupunand ca nu este o exagerare imagistica sau un artefact, inseamna ca intre foita subtire care captuseste plamanul si diafragm este o banda de tesut – dupa o raceala zdravana etc.

 78. Andreea a spus pe

  Bună ziua, acuma 2 zile am avut dureri mari n partea dreapta jos ,făceam febra 37,5 și vomita, am fost la medic și mi sa dat antibiotic, acuma nu mai am dureri.se poate ca durerile de apendicita sa dispară momentan ?

 79. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Andreea: posibil, dar la fel de posibil este ca febra respectiva sa fie generata de o afectiune ginecologica sau urologica. Banuiesc ca daca medicul care v-a examinat ar fi avut suspiciunea de apendicita, v-ar fi indrumat la un chirurg.

 80. Petronela a spus pe

  Buna ziua,am 22 ani ,in urma cu 1 luna jumatate am fost operata de apendicita flegmonoasa si tot mai am cand si cand dureri in partea dreapta si in jurul buricului , in zona ovarelor si dureri de mijloc, dupa operatie mia depistat gastrita hemoragica,acum cateva zile am fost la control si in urma unei ecografii mia depistat cateva imagini limfoganglionare cea mai mare fiind de 13/6mm la operatie,si mai mia depistat o mica lama de lichid printre ansele intestinale in fosa iliaca dreapta cu grosimea max de 8 mm.

 81. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Petronela: aspectele descrise pot fi normale in contextul interventiei suferite. corect este sa cereti parerea celui care v-a operat, care stie exact ce a gasit si ce a facut intraoperator.

 82. Ramona a spus pe

  Buna ziua.
  Pe 13 octombrie am fost operata de apendicita laparoscopic dupa mai multe investigatii pentru ca nu se putea determina cu exactitate daca este vorba de apendicita dat fiind ca am fost dusa pe 12 la urgente doar cu varsaturi fara a prezenta si alte simptome.
  Sunt putin ingrijorata ca la o saptamana si o zi de la operatie am observat ca in zona inciziei pentru operarea apendicelui este o galma mica si toata zona inciziei este cam tare. Imi schimb bandajele zilnic si curat inciziile cu Betadine. Nu ma doare si nici nu e rosu doar ca nu stiu daca este normal.
  Am inceput sa simt mici piscaturi si furnicaturi iar marginile inciziei sunt roz deschis.
  Va multumesc.

 83. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Ramona: daca nu va doare si nu aveti alte semne de inflamatie locala, de principiu totul e ok.

 84. Ramona a spus pe

  Multumesc mult pentru raspuns. O zi frumoasa sa aveti.

 85. Elena a spus pe

  Buna seara. Acum cateva zile am avut o durere in partea dreapta destul de jos, intre apendice si ovare, care acum a migrat catre coapsa dreapta, spre interior…e un fel de usturime-durere in muschiul coapsei. Am facut o ecografie abdominala si mi-a spus ca nu am peritonita, insa nici nu poate vedea apendicele. Ce fel de analiza ar trebui sa fac sa vad daca este vorba despre apendice sau nu? Mentionez ca am luat antiinflamator si din prima zi nu m-a mai durut in dreapta, doar coapsa, insa simt o jena in partea dreapta dar e destul de jos, inghinal;cat de jos migreaza durerea daca e vorba de apendice? poata da inapoi durerea daca iau antiinflamatoare? sa fac o radiografie…sau e vreo analiza care imi poate spune in timp real daca e cazul sa ma operez? Multumesc anticipat pentru raspunsul dvs

 86. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Elena: nu exista o analiza specifica apendicitei acute. Pe langa ecografie, examenul ginecologic si sumarul de urina, puteti face si anumite analize de sange. In apendicita acuta, toate testele de inflamatie cresc normal foarte mult, fara ca asta sa fie vreun argument specific, tintit, pentru o suferinta apendiculara (pot aparea aceste modificari si in infectii dentare samd). Cel mai corect este sa va consulte un chirurg.

 87. Alexandra a spus pe

  Buna ziua, cam de o saptamana am dureri in partea dreapta a abdomenului inferior. nu ma doare tot timpul, si nici foarte tare dar ma sperie. Am facut hemoleucograma cred…era vorba de leucocite si a iesit valoarea de 8.600 din maximul de 10.000 parca..nu ma doare la palpare ci doar atunci cand ma mai misc sau stau in anumite pozitii mai mult. Pot ridica piciorul fara nici o problema ma pot apleca pot sari. Poate fi vorba de apendicita? despre greata cam apare atunci cand ma tot gandesc la asta..sunt foarte emotiva de fel. Va multumesc anticipat!

 88. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Alexandra: de principiu, simptomele descrise nu corespund apendicitei acute, dar acest diagnostic nu se pune de la distanta. el presupune obligatoriu prezentarea la un chirurg si eventual efectuarea unor investigatii suplimentare (ecografie abdominopelvina, de ex).

 89. Alexandra a spus pe

  Am uitat sa spun ca ma doare mai mult atunci cand merg la toaleta. Elimin gazele si am scaun o data pe zi.

 90. Gabi a spus pe

  Buna ziua domnule doctor,
  este normal ca dupa o operatie de apendicita fara complicatie dupa cum spune medicul chirurg, sa aiba dureri abdominale insuportabile timp indelungat.
  Exista posibilitatea sa fi facut ulcer,sau alte complicatii,pentru ca durerile sunt foarte mari.
  Mntionez ca copilul are 15 ani
  Multumesc pentru raspuns/

 91. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Gabi: ce intelegeti prin timp indelungat?

 92. Gabriel a spus pe

  Buna dimineata domnule doctor, o durere surda si continua ma supara de multa vreme in partea dreapta a abdomenului. De apendicita am fost operat in ’96, dureri similare am mai avut si am fost diagnosticat cu Tiflita- dupa medicamentatie durerea a devenit suportabila si am neglijato. In prezent nu mai pot sta pe burta sau pe spate deoarece durerea devine atat de acuta ca nu pot sa ma odihnesc sau sa dorm. Daca apas abdomenul in dreapta in locul unde e semnul de la operatia de apendicita elimin imediat gaze pe gura, daca apas deasupra buricului doare intens . Gastroenterologul mi-a prescris dieta fara gluten si alimente cu continut redus de carbohidrati fermentabili deoarece aveam un scaun moale, dieta pe care o tin de o luna, scaun normalizat dar durere intensificata. Rog sa ma sfatuiti ce investigatie ar fi potrivita pentru a detecta cauzele durerii. Mentionez ca sunt in tratament cu antibiotice pentru prostatita cronica (care se manifesta prin dureri la nivelul vezicii urinare si la examen rectal). Investigatiile pe partea urogenitala au ajuns in impas, o fi posibil ca tratamentul cu antibiotice sa fi redeclansat Tiflita?

 93. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  GAbriel: tiflita inseamna inflamarea cecului, dar daca ar fi fost sa aiba legatura cu tratamentul antibiotic, inflamatia s-ar fi manifestat cam pe toata lungimea tubului digestiv (de regula dupa tratament antibiotic apar probleme provocate de selectarea din flora intestinala a unor bacterii “rele”). Pentru ca durerile intense de tipul asta pot ascunde o boala inflamatorie severa a intestinului (boala Crohn, de ex, diverticulite samd), cred ca ar trebui sa faceti investigatii suplimentare – analize de sange, CT, eventual colonoscopie – sub supravegherea unui gastroenterolog dedicat.

 94. bebe a spus pe

  buna ziua. de aproape 1 saptamana am o durere (mai mult o balonare, se simte ca si cum asi avea o minge de tenis bagata acolo) in partea dreapta jos, a aparut dupa ce am ridicat ceva greu, ziua respective nemancand nimic pana seara, iar seara la masa am baut doua pahare de cola, ziua urmatoare mancand un sos de usturoi. atunci durerea s-a intensificat. durerea apare pe parcursul zilei si dispare complet noaptea cand dorm. mentionez ca nu ma doare cand merg sau cand apas, doar simt aceasta durere. se poate sa fie de la apendicita sau din alta cauza?? multumesc.

 95. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Bebe: sunt nenumarate explicatii ptr simptomele descrise; ptr a elimina suspiciunea unei apendicite acute, trebuie totusi sa mergeti la un chirurg ptr un consult direct.

 96. Diana a spus pe

  Buna ziua,
  As dori sa va intreb ceva, chiar daca este o intrebare mult prea generala, insa banueisc ca din experienta dvs puteti face o medie sa spun asa.

  Care ar fi perioada de recuperare pentru un copil de 14 ani perfect sanatos?

 97. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Diana: Scuze, dar recuperare dupa ce … daca e perfect sanatos? Va rog sa fiti putin mai explicita.

 98. maria a spus pe

  Buna ziua. Am 18 ani si am fost operata de apendicita acuta in urma cu aproximativ 3 luni. De cateva zile cand fac scaun ma ustura si simt o durere ft intepatoare si astazi am observat si un pic de sange….ce credeti ca ar putea fi? sa fie ceva in legatura cu operatia?
  Va multumesc

 99. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @MAria: nici vorba. Simptomele descrise apartin probabil unei afectiuni proctologice (anale). Aveti nevoie de un consult proctologic/chirurgical.

 100. Adelin a spus pe

  Buna seara , am fost operat acuma 2 saptamani , mai exact pe 21 Noiembrie , firele le-am scos pe data de 3 Decembrie . Totusi , dupa scoaterea firelor doctorul mi-a zis ca am facut o infectie de la ele si ca imi curge un fel de lichid (seron/serol se numeste, nu am bagat de seama) Astazi am iesit pe afara si in seara asta am observat o pata de sange pe bandaj , sa ma ingrijorez de ceva ? se poate desprinde operatia ? Tin sa mentionez ca sunt un pic mai plinut . Va multumesc .

 101. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Adelin: la persoanele grase, este destul de probabil ca plaga sa seinfecteze sau sa se formeze un simplu serom local este mai mare. Urmati sfaturile celui care v-a operat. eu as pune doar pansamente cu betadina, eventual gheata local (deasupra pansamentului).

 102. Tincuta a spus pe

  Sotul meu in varsta de 65 ani a fost diagnosticat cu plastron apendicular.Medicul i-a facut incizia, dar nu a putut extirpa apendicele deoarece varful lui a fost lipit de intestin. Ni s-a spus ca nu a riscat sa-l opereze acum , ci i-a pus furtun de drenaj, urmand ca operatia sa fie facuta peste 2 luni. A trecut o luna de cand poarta furtunul si tot mai curge cate putin. E normal acest lucru dupa asa de mult timp?Va multumesc pentru raspuns.

 103. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Tincuta: atitudinea este cea corecta intr-un plastron complicat (se deschide abdomenul doar daca apare local puroi sau boala evolueaza sub tratament corect). Lucrurile vor intra in normal odata cu apendicectomia. |acum, depinde ce se scurge – daca este doar lichid de ascita, atunci tubul se poate chiar suprima; daca mai este puroi, se mentine pe loc. doar chirurgul dvs poate aprecia cat se mentine acest dren.

 104. Tincuta a spus pe

  Am uitat sa mentionez ca i s-a administrat tratament cu antibiotic si ca starea de sanatate a sotului este buna:are pofta de mancare , are scaune regulate , nu face temperatura.

 105. gigi a spus pe

  buna seara,am 53 de ani ,102kg si am fost operat acum 18 luni de apendicita acuta gangrenoasa retrocecala ascendenta fizata la cec,peritonita acuta,am probleme cardiace,cardiopatie,hipertensiune si steatoza hepatica.am eliminat doua fire, unul dupa un an ,altul dupa inca doua luni.operatia este sudata cu exceptia unui orificiu de cca.3mm prin care supureaza sau puroiaza un lichid galbui consistent ,fara miros.medicul care m-a operat s-a pensionat,mentionez ca a inceput sa doara dar nu cand presez zona.ce puteti sa-mi spuneti? multumesc!

 106. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Gigi: v-am raspuns la prima postare; va rog sa nu mai postati acelasi comentariu la mai multe articole diferite.

 107. Zanfira a spus pe

  AN NOU FERICIT! Va rog sa-mi spuneti dupa cat timp e scos tubul de drena?
  Multumesc.

 108. Zanfira a spus pe

  Am uitat sa spun.La o operatie de apendicita perforata.

 109. robert a spus pe

  salut , de vreo 5-6 zile am o durere in partea dreapta unde sar localiza si apendicele…. dar sincer nu am nici un fel de simptom … ca si : febra , lipsa poftei de mancare , greturi si altele.. scaunul este normal , urinarea fara durere…. dar am o durere ciudata acolo si tot persista si nu cedeaza cu medicamente |? ce ar putea sa fie ??
  mie teama sa nu fie apendicita

 110. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  robert: sunt nenumarate boli care mimeaza o apendicita acuta, va sfatuiesc sa mergeti la medic pentru a va infirma prin consult direct aceasta suspiciune. oricum, riscul sa fie o adevarata apendicita acuta fara alte simptome la 5 zile dupa debut, cu apetit pastrat, fara varsaturi, tulburari de tranzit etc este redus.

 111. Ana a spus pe

  Buna,
  Pe data de 27 decembrie am facut operatie de apendicita laparoscopica. Simptomele inainte de operatie nu erau prea severe, doar durere in partea dreapta, fara varsaturi fara febra, fara diaree. Totul a decurs, operatia fara probleme, am luat o singura zi pastile pentru durere, dupa care durerea era suportabila. Totul a fost bine pana ieri , de 11 ianuarie, cand ca am inceput sa am dureri in partea dreapta, care se accentueaza cand merg, ma ridic sau ma pun in pat. Ar trebui sa ma ingrijoreze?
  Cu stima, Ana Oltean.

 112. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Ana: imposibil de spus pe datele furnizate si mai ales in absenta unui examen clinic direct; imi pare rau, dar cel mai corect este sa cereti parerea chirurgului dvs.

 113. ionut a spus pe

  Buna ziua…sunt operat de apendicită de 8 zile si de 2 zile am inceput sa fac febra 38.4—38.7…Si am si frisoane câteodată…..Ce sa fac?va multumesc…

 114. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Ionut: este posibil ca febra sa nu aiba nicio legatura cu apendicectomia – sa fie o banala raceala adaugata de ex. pe de alta parte, e posibil ca cele doua evenimente sa fie legate, lucru greu de stabilit d ela distanta. Corect este sa mergeti la control la chirurgul dvs, pentru a scoate din discutie un eventual abces postapendicectomie.

 115. Ciubaca Cristina a spus pe

  Buna seara Am fost operata de data de 22 decembrie de apendicita sclerozata/trofica si de atunci am diare,coprocultura a iesit negativa nu mininc numai banane,piine si ceai,si iau de o saptamina salofalk,ibutin si eubiotic,Ce sa fac sa scap de diare !Cu respect.

 116. Adina a spus pe

  Buna ziua,

  Sotul meu a fost operat in urma cu 4 zile de apendice. Daca nu va suparati, as vrea sa-mi spuneti, daca e vreo problema ca azi a avut diaree, a tinut regimul alimentar, trebuie sa mearga la doctor?

 117. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Adina: daca nu exista si alte semne de alarma (febra, varsaturi, dureri abdominale etc), nu e neaparat ceva de speriat. persistenta diareei, alterarea starii generale etc impun prezentarea la chirurgul dvs ptr un control.

 118. dumitru viorica a spus pe

  Buna ziua,va rog frumos spuneti mi daca este vorba de o apendicita,de o luna am stari de voma,diaree,durere in capul piptului,durere in zona buricului,am fost la doctor dar mi a dat antibiotic,a zis cs am indigestie,am terminat antibioticul ma doare in zona buricului,nu am pofta de mancare ,sant epuizata,ce ar trebui sa fac?

 119. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Florica: simptomele descrise nu sunt tipice unei apendicite, cu atat mai putin unei apendicite acute (ar fi perforat de zece ori in intervalul mentionat). cu atat mai mult cu cat problemele par serioase si persista, un consult serios de gastroenterologie este absolut necesar. imi pare rau ca trebuie sa o spun, dar nu orice durere de burta se trateaza de la inceput cu antibiotic.

 120. Topa Crina a spus pe

  Buna ziua,am citit cu interes atat articolul cat si raspunsurile care l-au urmat si indraznesc sa va adresez o intrebare, fetita mea de 7 ani se plange de dureri localizate in diverse zone ale burtii, am mers la pediatru care m-a trimis la medicul chirurg, acesta din urma a exclus existenta apenticitei, am facut analize la sange, leucocitele au iesit la un nivel de 6,7 dintre limitele 5 si 10, la ecograf s-a observat ca abdomenul este plin de gaze, si s-a trecut un diagnostic de colon iritabil. inca nu am reusit sa facanalize la coprocultura. As dori sa va intreb daca exista o analiza sigura care sa depisteze existenta unei apenticite. Va multumesc!

 121. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Crina: o apendicita acuta are evolutie fulminanta; nici nu se pune problema unei suferinte care sa dureze aproape un an, nici macar in cazurile de plastron apendicular; este obligatoriu sa fie efectuate analize de scaun, inclusiv parazitologice; diagnosticul de colon iritabil la 10 ani este un pic exagerat, in lipsa oricaror altor analize care sa elimine alte cauze ale acestoe simptome. oricum, nu exista o analiza specifica ptr diagnosticarea apendicitei acute.

 122. Topa Crina a spus pe

  Am uitat sa mentionez ca fetita se plange de aceste dureri din primavara, cu pauze in perioada vacantei de vara.

 123. Mariana Giuglea a spus pe

  Buna ziua,
  Baiatul meu (24 ani) a fost operat laparoscopic de apendicita in regim de urgenta. Dupa 5 zile a iesit din spital si desi avea dureri, nu a luat niciun calmant. Durerile s-au intetit(dureri in partea stanga) si a trebuit sa revina la spital(aproape ca nu mai putea merge, se ridica din pat cu mare greutate, nu putea sta drept, statea cocosat). A fost internat din nou, i s-au facut toate analizele, ecografie si tomografie. Si doctorii spun ca este totul in regula, ca nu se vede nimic la tomografie. E posibil ca aceste dureri sa fi aparut si sa se mentina din cauza alimentatiei? Are deja 2 saptamani de la operatie. Ce medicamente l-ar ajuta? (i s-a prescris metamizol).
  Va multumesc foarte mult.

 124. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @MAriana: daca nu exista cauze “profunde”, intraabdominale, este posibil ca durerile sa fie date prin insertia unui eventual trocar de lucru in regiunea inghinala stanga (se pune un tub in acest loc ptr a permite instrumentelor sa intre in abdomen), loc prin care trec niste nervisori care pot fi temporar afectati. cat despre medicatie, trebuie sa urmati sfaturile chirurgului care l-a operat. puteti asocia eventual si un alt antiinflamator mai potent.

 125. Mariana Giuglea a spus pe

  Multe multumiri pentru raspuns.
  Mariana Giuglea

 126. Mariana Giuglea a spus pe

  Va mai rog inca o intrebare, cam in cat timp se refac nervisorii afectati, aproximativ cam cat timp mai poate avea dureri?

  Multumesc anticipat

 127. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Mariana: depinde; durerile ar trebui sa scada spre disparitie completa la 3-4 saptamani; rarisim persista pana la dublul acestui interval.

 128. Mariana Giuglea a spus pe

  Stimate domnule doctor,
  Medici au dat un raspuns si anume ca a facut un hematom si i-au dat punga cu gheata(ceva asemanator) sa tina in dreptul operatiei(de fapt in partea dreapta)si i-au spus ca se va retrage. Acum e mai bine copilul, este inca in spital, ia si calmante, se pare ca va iesi maine sau poimaine.
  Va trebui sa ia antiinflamatoare in continuare pentru dureri?
  E grav acel hematom pe care il are?

  Multumesc foarte mult

 129. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @MArina: nu, se va resorbi singur; durerile apar prin efectul compresiv pe care il determina hematomul (adica un cheag de sange) asupra nervisorilor din jur si prin inflamatia produsa de organism, care incearca sa “dizolve” cheagul. eu unul i-as mai da antiinflamatoare o perioada – trebuie sa urmati sfaturile chirurgului car eil are in grija. bafta!

 130. mirabela a spus pe

  buna ziua fetita mea a foast operata de apendicita acuta cu peritonita generalizata acum o luna si 2 sap a avut tub de drenaj 5 zile , dupa 2 saptamini de la operatie au inceput sa aiba durei in partea stanga a abdomenului , durerile nu au intensitate mare dar sunt foarte frecvente a facut o ecografie abdominala si ni sa spus ca este totul bine nu mai are lichid in abdomen si toate oreganele sunt in regula . din ce cauza sunt aceste durieri ma cam ingrijoreaza nu stiu daca sunt normale sau nu si de la ce ar putea sa survina

 131. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Mirabela: nu stiu, simptomele respective pot avea nenumarate cauze, inclusiv un dismicrobism provocat de tratamentul antibiotic probabil intensiv pe care l-a urmat ptr peritonita (pe romaneste antibioticele tari au omorat bacteriile bune si in intestin au ramas bacterii rele). eu as cere sfatul pediatrului si i-as face copilului toate testele pt sfera digestiva – inclusiv coproparazitologic etc.

 132. Mariana Giuglea a spus pe

  Stimate domnule doctor,
  Va multumesc foarte mult pentru toate raspunsurile dvs. Nici nu stiti cat de mult m-au linistit si m-au lamurit. Acum copilul este mai bine.
  Multe multumiri!

 133. Tiberiu a spus pe

  Buna ziua!domnule doctor am si eu o problema si nu stiu dak ar fi ceva serios:acum vreo 3 luni am avut o durere in partea dreapta in zona apendicelui dar si in capul stomacului,2 saptamani nu am avut pofta de mancare mai deloc si slabisem vreo 3 kg,am fost la doctorul de familie si m-a trimis la o consultatie la chirurg si la ecograf,la ecograf nu a iesit decat cateva reziduri de mancare mi-a spus iar in dimineata aceea nu am mancat nimic,chirurgul mi-a spus ca este posibil sa am apendicele imflamat ,simteam o durere la palpare in capul stomacului cat si in parttea apendicelui!mi-a spus sa mananc de regim o saptamana si sa vedem daca persista sa revin!a trecut durerea apoi si am reinceput sa iau inapoi in greutate si mi-a revenit si pofta de mancare,dar de vreo cateva zile a reinceput durerea insa simt si niste trepidatii,simt cum s-ar zbate un muschi in zona apendicelui dar nu este dureros,si durerea la palpare este foarte slaba!!am 26 de ani si fac sport foarte mult(merg la sala de 6 ani si fac antrenament intens,si joc fotbal de 2 ori pe saptamana,merg si la sky de cate ori am ocazia si alerg la fiecare 2 zile,nu consum niciun fel de substante nutritioniste sau proteine)durerea nu ma deranjeaza dar nu stiu daca este normal!!as mai preciza ca m-am obisnuit sa dorm noaptea tarziu si ca in fiecare noapte mananc cam mult la ore destul de tarzii-00-01parca atunci mi se face apetitul mai mare si ca dorm pana la amiaza daca nu lucrez a doua zi!!ar trebui sa-mi fac griji:astept parerea dumneavoastra!!Va multumesc

 134. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Tiberiu: cata vreme apetitul este pastrat, probabil ca nu e apendicita acuta. Totusi, eliminarea acestui diagnostic presupune obligatoriu o vizita la chirurg.

 135. Mihaela a spus pe

  Bună seara.. Dl. Doctor, am fost operata laparoscopic de apendicita și este a 4-a zi după operație.. Mă dor cusăturile, dar mi s-a spus ca este normal, în schimb ma doare în dreapta în zona apendicelui, și în spate și se lasă pe picior durerea, ca și cum s-ar rupe ceva înăuntru și as vrea sa știu dacă aceasta durere este normala? Poate fi data de colon sau de taietura făcută la apendice? Menționez ca regimul alimentar este cel stabilit de medic și am început sa mănânc mai bine ca înainte , am scaun normal, gaze, fără temperatura… Va rog frumos sa îmi răspundeți dacă aveți idee ce ar putea fi… Mulțumesc frumos

 136. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @MIhaela: colonul nu doare, dar pot fi dureri iradiate din zona inciziei, normale dupa astfel de interventie.

 137. Florina27 a spus pe

  Buna seara am si eu o intrebare am fost operata acum 5 ani si de atunci ma tot doare in partea dreapta.Nu mai stiu unde sa merg. Am facut si o colonoscopie de 3 saptamani.Aacuma de. Duminica ma doare foarte rau toata burta si operatia fff tare.ce as putea sa mai fac?

 138. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Florina: durerile descrise pot recunoaste mai multe cauze. ptr a le elimina se fac o serie d einvestigatii (colonoscopia e una dintre ele, dar pot fi si eco de parti moi, eco transvaginala, consult ginecologic etc). toate acestea trebuie puse cap la cap de un medic, care sa va coordoneze direct si nu de la distanta investigatiile – un internist, un gastroenterolog de ex.

 139. bogdan a spus pe

  Buna ziua. Stimate domn doctor as avea nevoie de un sfat in legatura cu o durere pe care o am in partea dreapta in zona fosei iliace( in dreptul apendicelui) care se manifesta ca o intepatura, se simte o umflatura,simt si o bolboroseala cateodata in acea zona iar la efort fizic devine prezenta.Am facut analize la sange ,leucocite in valori normale,vsh bun,alt ast bun,doar bilirubina a avut putin peste,ureea buna,creatinina buna,la ecografie se vede namol la fiere dar nimic legat de apendice,in cele din urma am facut si CT la pelvis iar rezultele putin bune au fost cateva imagini ganglionare pericecale infracentimetrice si aspect osteosclerotic al articulatiilor sacroiliace.Durerile persista de aprox 2 luni,nici nu mai stiu ce sa fac si unde sa ma duc,am vazut cativa chirurgi care nu m-au impresionat deloc…ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc.

 140. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Bogdan: nu se pune problema de a fi impresionat de vreun chirurg – cel mai probabil nu aveau date care sa sustina diagnosticul de apendicita acuta motiv ptr care, foarte corect, nu v-au operat degeaba. Nu pot aprecia corect situatia dvs de la distanta, dar va puteti adresa unui gastroenterolog ptr a elimina o alta cauza de inflamatie a cecului, eventual unui rematolog/internist ptr a scoate din discutie bolile care afecteaza articulatiile sacroileale (sunt boli autoimune, unele merg si cu inflamatie de cec).

 141. Alex a spus pe

  Buna, am si eu din cand in cand dureri in zona apendicului am fost la consultatie in urma cu 2 luni si mi sa zis ca e doar o infectie urinara durerea a trecut. Azi durerile au aparut dar nu ma doare constant doar cand ma misc intr-un anumit mod in pat sau cateodata cativa pasi cand ma plimb si i urma cu 3 saptamani am facut analizele si nu am nicio problema. Sar putea sa fie inceput de apendicita??

 142. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Alex: diagnosticul de apendicita acuta nu se pune de la distanta, in absenta unui consult chirurgical; pe de alta parte, faptul ca acum 3 saptamani analizele erau perfecte, nu va absolva de posibilitatea de a face astazi apendicita acuta; corect este sa mergeti la medic (macar la medicul de familie, daca nu la chirurg) ptr a scoate din discutie aceasta suspiciune.

 143. Ciubaca Cristina a spus pe

  Buna ziua ! Va rog frumos sa-mi scrieti dupa operatie de apendicita la cite luni distanta se poate efectua colonoscopia.EX.22.DEC.2014-6 MARTIE 2015.
  Va multumesc.

 144. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Cristina: daca nu aveti alte probleme de sanatate – diabet decompensat, boala inflamatorie intestinala etc – si apendicita nu a fost asociata cu complicatii severe (peritonita trenanta, fistule de cec etc), puteti face colonoscopie fara probleme la 3 luni de la interventie.

 145. cristi a spus pe

  buna ziua, la varsta de 7 ani am fost operat de apendicita, acum am varsta de 35 de ani si am dureri din nou in partea dreapta. Intrebarea mea, este posibil sa reapara apendicita din nou?

 146. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Cristi: interventia presupune extirparea apendicelui, deci NU; exista o singura situatie cand se poate interveni lasand apendicul pe loc, dar numai ptr max 3 luni – in plastronul apendicular operat se dreneaza initial puroiul, apendicul extirpandu-se dupa un interval de timp rel scurt; cu siguranta ati fi fost deja operat de atunci… exista insa nenumarate afectiuni care mimeaza apendicita, trebuie sa va adresati unui medic ptr consult.

 147. BlueWing a spus pe

  Buna ziua domnule doctor.
  Acum aproximativ doua săptămâni am început sa am dureri ocazionale in partea dreapta dar si in partile inferioară si stanga ale abdomenului. Uneori mai slabe alteori mai persistente. Nu am facut febra, pofta de mâncare e prezenta si beau apa regulat in ultima vreme. Starea generala este foarte buna exceptând durerile. Considerati ca ar putea fi vorba totusi de o apendicita? Sau ar putea fi simptome pe fond de stres? Va mulțumesc

 148. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Cristina: apendicita acuta da rareori dureri bilateral de la debut; oricum, ati fi avut demult peritonita daca era o adevarata apendicita acuta; s-ar putea ca raspunsurile dvs sa tina mai degraba de ginecolog…

 149. Ciprian a spus pe

  una ziua! Am tot citit pe aici dar nu ma regasesc nicaieri.
  In luna noiembrie m-a luat o durere de moment ca o intepatura nu f puternica in partea dreapta putin mai jos de buric apoi a cedat reaparand si disparand mai mereu de atunci. Mi s-au facut atunci analize si ecografie care au infirmat apendicita. Intre timp, pana in prezent tot apar dureri suparatoare care vin la aproximativ ore fixe in zi, insotite si de o constipatie si o fragmentare a materilor fecale de aproximativ o luna pt care folosesc laxativ. Am slabit in jur de 3 kg si la apasare in zona colonului ascendent daca pot spune asa se aud si se simt borborisme puternice ca si cum as avea lichid oprit in interior. In ultimele 3 zile medicul de familie mi-a recomandat un tratament antibiotic cu augmentin si metronidazol crezand ca e vorba de o bacterie dar care dupa dureri suparatoare de stomac si stari de rau, slabiciune, furnicaturi in diferite zone ale bratelor si picioarelor si usoare ameteteli am fost nevoit sa opresc tratamentul in a 3 a zi. De doua zile am si o usoara stare de confuzie si greturi ocazionale pe langa cele mentionate anterior. Sunt si unele unele momentente cand la palpare dispare acea zona cu lichid. Mentionez ca in ultimele luni nu am avut febra sau voma am tinut si regim deoarece am si o gastrita eroziva de aprox 2 ani, nu beau alcool si nu fumez. Cazuri de cancer de colon in familie nu sunt. Imi puteti spune va rog o parere la prima vedere?

 150. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Ciprian: este normal sa auziti acele zgomote, ptr ca in zona cu pricina materiile fecale sunt lichide; poate ca ar fi bine sa cereti sfatul unui gastroenterolog ptr examene suplimentare – coprocultura, ex coproparazitologic etc.

 151. Ciprian a spus pe

  Am uitat sa precizez varsta-35 ani
  Va multumesc, stima

 152. Ana a spus pe

  Buna ziua ! Am fost operata acum 2 ani de apendicita acuta si la 2 luni au reaparut dureri la operatie.Am fost la medicul care m-a operat si mi-a zis ca nu este nimic de la operatie.
  Dar de 2 luni durerile au devenit insuportabile, am facut eco , analize,etc..
  dar toate sunt bune.
  Am luat antiinflamatoare, ibutin, dar durerile tot persista.
  Va rog sa-mi spuneti care ar fi cauza durerilor. Am 43 de ani.
  Va multumesc!

 153. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Ana: la 2 ani de la operatie, putin probabil ca operatia veche sa fie de vina; pe de alta parte exista nenumarate boli cu simptome precum cele descrise, care nu se pot diagnostica de la distanta; incepeti pe linia ginecologica, continuati cu gastroenterologia etc.

 154. Daniel a spus pe

  Buna seara,am si eu o nelamurire,cam de 1 saptamana am dureri in partea dreapta si ma doare si piciorul cateodata,am avut febra,Dar nu mare,38,sunt constipat de vreo 2 zile,iar pofta de mancare am,nu am avut greturi…credeti ca sunt simptome suficiente pt o apendicita?o Sa ma duc la un control dar imi e cam frica….si Mai am o intrebare,apendicita in faza incipienta nu se poate trata fara a se recurge la operatie? Va multumesc!.

 155. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Daniel: diagnosticul de apendicita acuta este suficient de serios ca ssa includa si un consult chirurgical; de principiu, prezenta apetitului nu prea merge cu apendicita acuta, dar medicina nu e matematica.

 156. Ana maria a spus pe

  Buna- ziua!!! Acum mai bine de o luna am inceput sa am dureri in partea dreapta…uneori in zona apendicelui,alteori in zona inghinala dreapta,alteori in zona buricului putin mai jos.Am mers la chirurg,m-a consultat,am fc si analize la sange si urina..iar raspunsul dumnealui a fost acela k abdomenul meu nu prezinta nimic acut…Apoi am mers la ginecologie…am fc teste de secretie,papanicolau si ecografie intravaginala…toate bune…dar in momentul cand am fost consultata am simtit o durere in zona vezicii urinare…mi-a prescris zanocin,flucovim si carpicon supozitoare…pe toata durata tratamentului durerile au cedat….dar odata terminat acestea au revenit…mentionez k am scaun normal,fara temperatura iar pofta de mancare este normala…ce-mi recomandati sa fac mai departe…chiar nu stiu unde sa mai merg…Va multumesc !!!

 157. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Ana MAria: posibil sa fie/fi fost o infectie urinara – trebuie sa faceti mai multe investigatii, inclusiv urocultura; puteti fi vazuta inclusiv de catre un medic internist.

 158. IOANA a spus pe

  Buna ziua, in 2009 sotul meu a fost operat de peritonita ; de o luna de zile il doare operatia si a aparut o galma pe cusatura.
  Va rog sa-mi spuneti care ar fi cauza.
  Va multumesc.

 159. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Ioana: un granulom de fir, un abces parietal etc; are nevoie de un consult la medicul care l-a operat.

 160. Ana maria a spus pe

  Va multumesc foarte mult!!! Multa sanatate !!!

 161. Mădălina a spus pe

  Bună ziua. Am 15 ani și am fost luni,16.03.2015 operată de apendicită acută flegmonoasă,precizez căpe data de 23.03.2015 mi au fost scoase firele,am avut doar două.Decând m am operat nu am avut vărsături,am putut să merg după 5 ore de la operație,dar nici în momentul de față eu n am făcut niciun scaun,ce trebuie să fac?Vă mulțumesc!

 162. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @MAdalina: probabil ca problema s-a rezolvat deja la momentul asta; oricum, nu va sfatuiesc sa luati laxative uzuale gen dulcolax dupa o apendicectomie, au un oarecare efect iritativ pe intestin. exista si alte slutii – supozitoare cu glicerina, microclisme speciale etc, dar care ar trebui sa va fie prescrise de chirurgul dvs.

 163. adriana a spus pe

  Buna ziua,am fost operata de apendicita si dupa doua zile am depistat sange in urina si cand ma sterg se vede pe servetel,dupa operatie nu mai pot sta deloc pe partea stanga pt ca ma inteapa in zona inimii..precizez ca anestezia a fost rahidiana

 164. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Adriana: nu exista legatura intre rahianestezie si sangerarea respectiva; puteti sa cereti parerea chirurgului dvs – stie cel mai bine daca ati avut, de ex, sonda urinara sau nu etc.

 165. Smarandita a spus pe

  Buna ziua!
  Am 15 ani si de aproximativ 6 luni am dureri in partea inferioara dreapta a abdomenului(mentionez ca durerea este diversa).Am fost la mai multi doctori de specialitati diferite,dar niciunul nu a depistat nimic.Am facut numeroase ecografe si un Rmn(fiind depistat lichid in saculetul duglas),dar era foar perioada de ovulatie.Am facut de asemenea si analize,dar nimic.
  Credeti ca ar putea fi apendicita cronica?(am pofta de mancare,scaun normal si uneori doar stari de greata).
  Credeti ca ar putea fi vorba de o apendicita cronica?
  Ce imi recomandati?

  Multumesc!

 166. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Smarandita: diagnosticul de apendicita cronica este negat de imensa majoritate a chirurgilor; cautati totusi o alta sursa a durerii.

 167. Alexandra a spus pe

  BUNA AM NISTE DURERI IN PARTEA DREAPTA LA INCEPUT AU FOST DURERI IN CAPUL PIEPTULUI DUPA AU INCEPUT GRETURILE SI VARSATURILE DUPA DUREREA A COBORAT IN PARTEA DREAPTA DUPA 3 ZILE AM INCEPUT SA AM FEBRA DURERI FOARTE RELE DE CAP SI GREATA FOARTE DES ASI PUTEA AVEA APENDICITA?

 168. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  #Alexandra: da!

 169. Smarandita a spus pe

  Chiar nu stiu ce sa mai fac.Totii medicii spun ca nu am nimic si totusi durerile nu dispar!

 170. Gaby a spus pe

  Buna ziua, domnul doctor. De vreo 2 saptamani am dureri in partea dreapta jos, care uneori imi dau rezonante si in zona spatelui si spre coaste. Aceste dureri dispar uneori total si apar iar la un anumit interval. Febra nu am, am pofta de mancare si scaun normal de 2 ori pe zi de cele mai multe ori. Credeti ca poate fi apendicita sau ce anume ar putea fi? Va multumesc

 171. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Gaby: simptomele descrise NU corespund apendicitei acute, dar diagnosticul acestei boli presupune obligatoriu un examen clinic direct la un chirurg.

 172. Gaby a spus pe

  Va multumesc, domnule doctor. Mai am o intrebare, va rog…ar putea o apendicita sa evolueze asa lent? Ma refer la cele 2 spatamani care au trecut de cand a inceput sa ma deranjeze in zona… Va multumesc

 173. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  GAby: putin probabil; exista o singura forma cu evolutie asa de lenta – plastronul apendicular – dar simptomele sunt usor diferite de cele semnalate; tocmai de aceea, examenul clinic este important.

 174. Ionut a spus pe

  Buna ziua, domnul doctor. De ceva timp am o durere suparatoare in zona testicolului drept, mai mult sub el si in zona dreapta abdominala apropiata. Aceasta durere a aparut dintr-o data dupa ce am facut dus si am stat cu geamul deschis la camera, am simtit ca m-a luat frigul atunci…nu stiu daca ar putea avea legatura. Cand stau in pozitia sezut, durerea se intensifica putin. Seara durerea ma lasa sau cand iau antiinflamatoare. Dimineata ma trezesc cu o stare de greata cateodata. Ce ar putea fi? Va multumesc

 175. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Ionut: simptomele corespund unor afectiuni atat de diverse, incat enumerarea lor v-ar fi inutila; sfatul medicului de familie se poate dovedi util.

 176. Madalina a spus pe

  Buna ziua!
  Acum 3 ani, fiica mea in varsta de aproape 17 ani a fost operata de un chist ovarian la ovarul drept, episod rezolvat laparoscopic, rapid si fara probleme. De atunci, s-a mai plans de cateva ori de dureri/disconfort in partea dreapta dar nu ceva de durata. Ulterior, cu medicatie antiinflamatorie, acestea cedau. Am fost de fiecare data la ginecolog si la generalist si nu erau probleme din sfera genitala. Generalistul ne-a spus la un moment dat ca ar fi apendicele inflamat si ca trebuie operat. Ne-a dat atunci antibiotic si durerea a disparut.
  De vreo doua saptamani, insa, se plange din nou de dureri/jena in partea dreapta, cu presiune in picior. Durerea apare cand sta in sezut sau cu picioarele incrucisate; in pozitia verticala sau orizontala durerea e rara sau deloc. Alte simptome nu are: febra, varsaturi sau stare alterata.
  Este vorba de apendicita? Va multumim!

 177. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  MAdalina: simptomele descrise nu corespund apendicitei acute, dar intrucat exista enorme variatii individuale, excluderea acestui diagnostic presupune obligatoriu un consult chirurgical direct.

 178. ina a spus pe

  buna ziua eu de o luna am dureri sus la abdimenshi cite odata jos in drepta trei saptamini in urma am fost la spital cu dureri main tota zona abdomenala shi eram foarte mult umflata shi am vomitat…miu facut anlize aveam globulele albe alte 21 de mii…shi mi au facut ecografie…dar nu au putut vedia nimic deoarece eram plina de aer…shi dup 3 4 zile am avut diaree vreo doua saptamini….de o saptamina parca ma simteambine iar acum trei zile iar sau inceput dureri sus in parte dreapta la abdomenal shi diareea doua ziele…ce poate fi? docturi nu stiu ce am

 179. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Ina: simptomele descrise corespund mai multor afectiuni din sfera digestiva; nu am toate datele ptr a va aprecia distanta, mai ales de la distanta. Acest lucru poate fi facut insa de un gastroenterolog.

 180. paul a spus pe

  Buna ziua! De cateva zile ma doare in partea dreapta jos.. durerile sunt suportabile, si nu sunt constante ci apar si dispar.. dupa aceste simptome a aparut si o durere in capul pieptului dar si a gatului. Nu știu daca au vreo legatura intre ele simptomele. Menționez faptul ca am pofta de mancare. Este vorba de apendicita?

 181. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Paul: apendicita acuta impune ptr diagnosticare prezentarea la un chirurg, chiar daca teoretic prezenta apetitului o exclude in cele mai multe situatii; asadar, va sfatuiesc sa mergeti la un consult chirurgical.

 182. roxana a spus pe

  Acum o luna am fost operata de apenticita acuta iar acuma ma doare foarte tare piciorul drept. Credeti ca poate fi infectie la operatie?

 183. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Roxana: poate fi, dar nu exclusiv (o cauza ginecologica, o alta viroza de ex); cel mai corect este sa mergeti fara amanare la chirurgul dvs ptr un control (va elimina posibilitatea existentei unui abces postapendicectomie).

 184. roxana a spus pe

  acum o luna am fost operata de apenticita acuta iar acum ma doare piciorul drept ,am facut 38 temperatura .Poate fi doar o raceala sau o infectie la operatie?

 185. marina a spus pe

  Buna ziua,fiica mea de 16 ani si jumatate a fost operata pe 30.03.2015 de apendicita gangrenoasa situata subhepatic,cu colectie in cantitate medie.Are doua incizii una in fosa iliaca dreapta iar cea de a doua porneste de deasupra ombilicului si se termina deasupra simfizei pubiene. Medicii ne-au spus ca a fost o interventie destul de grea care a durat 3 ore .pana pe 21.04 toate au decurs bine, dar de atunci ne confruntam cu diaree desi a tinut un regim adecvat postoperator.A urmat un tratament cu ampicilina,furazolidon si biosun la indicatia medicului dar dupa 5 zile diareea a revenit la fel de agresiv(10scaune pe zi apoase si dureri abdominale severe)As vrea sa stiu daca poate avea legatura cu operatia sau daca e de alta natura.Medicii ne_au spus ca intestinele iau fost rearanjate.
  Va multumesc!

 186. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Marina: nu cred ca cele 10 scaune zilnice au de-a face cu operatia in sine, ci cu o alterare a florei intestinale/infectie intestinala dupa antibioticele primite; este obligatoriu sa o vada un gastroenterolog si sa i se recolteze analize pentru bacterii speciale, “rele” (clostridium, de ex). Poate chiar si de catre un infectionist, la nevoie.

 187. Alex a spus pe

  Buna ziua domnule doctor.

  Acum 8 ani am parcurs niste multi kilometrii cu o masina, eram si incepator si am stat destul de stresat la volan. Dupa acest drum facut, a doua zi m.am trezit cu o durere in partea dreapta jos, intre zona apendicelui si zona aceea unde creste par la organul sexual. Durerea m.a tinut 3 zile, trei zile in care nu ma puteam misca de durere. Dupa 3/zile durerea a inceput sa dispara. Dupa 4 ani, intr.un moment stresant din viata mea, a inceput sa ma doara iar, dar durere slaba. De cate ori ma stresez ma doare in acea zona, in partea dreapta jos. Daca mint

 188. Alex a spus pe

  Acum 8 ani am parcurs niste multi kilometrii cu o masina, eram si incepator si am stat destul de stresat la volan. Dupa acest drum facut, a doua zi m.am trezit cu o durere in partea dreapta jos, intre zona apendicelui si zona aceea unde creste par la organul sexual. Durerea m.a tinut 3 zile, trei zile in care nu ma puteam misca de durere. Dupa 3/zile durerea a inceput sa dispara. Dupa 4 ani, intr.un moment stresant din viata mea, a inceput sa ma doara iar, dar durere slaba. De cate ori ma stresez ma doare in acea zona, in partea dreapta jos. Daca mintea mea nu se gandeste la acel loc, nu ma mai doare. Atunci cand spre exemplu sunt stresat (fluturi in stomac) imediat mi se creaza gaze. Cand gazul trece prin zona dreapta jos, iar ma doare. DUpa ce gazul iese, nu ma mai doare. Tot asa, cand am fluturi in stomac mult timp, am si diaree, iar cand am diaree ma doare in partea dreapta jos. Dupa ce merg la toaleta, nu mai doare. Ma doare iar in partea dreapta jos cand mananc prea mult(cand se umfla stomacul). Precizez ca de vreo vreo 6 ani sufar si de atacuri de panica. Am unul chiar acum cand va scriu acest comentariu. Am facut analize prin 2010 si ecograf si mi s-a spus ca probabil este un zgarci sau un nerv care cauzeaza acea durere, ca am bila lenesa si ca am niste firicele de nisip pe canalele urinare. Domnule doctor, va intreb: de ce ma doare in partea dreapta jos cand ma stresez? De ce ma doare inainte sa iasa un gaz? Va multumesc anticipat pentru raspuns.

 189. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  @Alex: cred ca raspunsul la intrebari nu se afla in sfera de competenta a chirurgiei generale…

 190. Alex a spus pe

  🙂 ma interesa durerea de unde poate veni. In ce sfera a stiintei pot gasi raspuns?

 191. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Alex: durerea din fosa dreapta asociata cu meteorizarea este ceva uzual, dat fiind ca acolo incepe prima portiune a intestinului gros; durerea locala asociata cu stresul necesita un raspuns din sfera psihologiei…

 192. elena gheorghe a spus pe

  buna ziua am o intrebare am fost operata acum 3 saptamani de apendicita acuta gangrenoasa si acum 2 saptamini mi-a scos 1 fir si mai am 4 merg de 2 ori pe saptamina la control si de 1 saptamina scote 2,3 seringi de grasime este normal sau este ceva grav si nu imi spune ca sa nu ma sperii?

 193. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Elena: mai ales la persoane plinute, se poate intampla ca la locul inciziei sa apara o colectie. Cu tratament adecvat si putina rabdare, se va vindeca.

 194. Bianca a spus pe

  Bună ziua! M-am operat de apendicita acuta flegmonoasa acum 3saptamani, și firele au fost scoase acum o săptămână și 3zile. După ce am luat pansamentul pus după ce a scos firele, mai exact după doua zile, am observat ca pansamentul de lipește de operație și curgea ceva de acolo. M-am gândit poate ca asa trebuie sa decurgă recuperarea..Am întrebat pe toată lumea, dar nimeni nu a avut asa după operație. Am mai stat câteva zile asa și am fost la un doctor chirurg în spitalul un care m-am operat și mi s-a spus ca probabil curge lichidul acela de la vreun fir dinăuntru care se înmoaie și împinge lichidul ala afara.. după care am fost la un doctor de la spitalul meu și mi s-a spus ca nu este deloc bine cum e acolo și sa vin peste doua zile înapoi la el.. am stat descoperita acolo și au niște ceai de mușețel.. am nelămurirea aceasta, de la ce ar putea fi asa.. un doctor spune una, altul spune alta.. nu știu ce sa mai cred.. dacă m-ati putea ajuta cu un răspuns.. mulțumesc!

 195. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Bianca: nu pot aprecia situatia de la distanta, cu atat mai putin contrazicand doi colegi care v-au examinat direct; gasiti insa mai sus un raspuns pe tema asta…

 196. oana a spus pe

  de 1 an si ceva am dureri in partea dreapta +epigastru+gaze si balonare, Mereu inainte de venirea cilcului menstrual cam cu 5 zile inainte.de ce paote fi vorba? sa exclud o apendicita ?

 197. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  ana: apendicita acuta si menstra nu au nimic in comun; premenstrual exista insa modificari relativ importante ale tabloului hormonal, unele putand afecta si motilitatea tubului digestiv (unii hormoni sexuali feminini, de ex, scad foarte mult motilitatea musculaturii intestinului, il “lenevesc”). Un consult ginecologic ptr a stabili cauza dismenoreei / tratamentul adecvat este insa util.

 198. Laura a spus pe

  Buna ziua! Fiica mea de 8 ani si jumatate a acuzat dureri puternice de burta, localizate in partea dreapta jos in urma cu 3 saptamani. Am fost cu ea la medicul pediatru care in urma consultatiei ne-a trimis la urgenta cu diagnostic de apendicita acuta. La urgenta a fost examinata de un medic si apoi trimisa la consultatie si la medicul chirurg din policlinica care ne-a facut foaia de internare. In sectie insa, medicul chirurg care a preluat-o a trecut-o pe antibiotic, ampicilina si gentamicina injectabil, si in a cincea zi a fost externata cu stare generala buna si diagnostic de limfadenita mezenterica nespecifica. Durerile de burta au incetat cu totul a doua zi dupa administrarea tratamentului. Ieri, am fost cu ea si a facut o ecografie abdominala totala. Pe rezultat scrie ca toate organele (ficat, colecist, pancreas, splina, rinichi, vezica, uter si ovare) au aspect si dimensiuni normale. La final, insa, scrie ganglion mezenteric, ovalar, cu aspect inflamator, cu diametre 13.8/6 mm, in flancul drept. Doamna doctor care a facut ecografia a zis ca totul e in regula. Pe mine ma framanta acest ganglion. Puteti sa ma lamuriti, va rog, ce inseamna asta? Multumesc anticipat.

 199. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Laura: nimic anormal; ganglioni mezenterici au absolut toti oamenii; in cazul fiicei poate fi inflamat secundar bolii, fara a avea vreo semnificatie.

 200. Florin a spus pe

  Buna ziua !

  De aproximativ 1 an ma chinuie niste dureri abdominale.

  Durerile au debutat anul trecut prin aprilie cu dureri surde in partea dreapta a abdomenului. Durerile nu erau puternice insa erau enervante. Am fost la urgenta si m-a vazut atunci si un chirurg si mi-a zis ca nu ar fi apendicita. Atunci mi-au facut si niste analize de sange si urina si mi-au zis ca totul ar fi normal. Dupa aproximativ doua luni durerile au disparut.

  In toamna au revenit din nou durerile si atunci am facut iara analize de sange, urina si scaun. In urma acestor analize mi-a iesit ca as avea Helicobacter Pylori. Am facut in octombrie tratament pt Helicobacter cu
  Claritromicina + doua alte medicamente. Dupa un timp durerile au disparut.
  In decembrie au reaparut si apoi iara la sfarsitul lui ianuarie.

  In momentul de fata de aproximativ 2 saptamani mi-au revenit durerile in partea dreapta, mai precis in dreapta cam pe unde este ficatul insa acum ma doare si piciorul drept.

  As putea avea apendicita sau problema se trage de la Helicobacter Pylori?

  Va multumesc anticipat pt raspuns.

 201. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Florin: evolutia apendicitei este de regula fulminanta si nu pe parcursul lunilor de zile; pe de alta parte, Hp a fost incrimat in special in patologia ulceroasa. Poate ca ar fi util sa va monitorizeze un gastroenterolog, care sa va faca un ex coproparazitolgic si alte teste specifice unei inflamatii a intestinului.

 202. Ioana a spus pe

  Buna ziua! Am 22 de ani si anul trecut in luna august am exagerat cu efortul fizic si am fost operata de apendicita acuta cu peritonita generalizata. In decursul acestui an, dupa perioada de refacere am avut cateva momente de durere puternica in jurul operatiei dar si langa buric. Durerile apar brusc fara sa fac efort si ma lasa fara aer. Trebuie sa ma asez imediat undeva sa stau jos si durerea dispare destul de greu. Este normal dupa un an sa mai am asemenea dureri? Specific ca sunt aceleasi cu care m-am prezentat la urgenta la spital. Va multumesc

 203. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Ioana: efortul fizic si apendicita gangrenoasa NU au relatie de cauzalitate; trebuie sa cautati o alta sursa ptr durerile descrise – colici renale, afectiuni ginecologice, alte afectiuni digestive care genereaza colici.

 204. oana a spus pe

  Buna ziua domnul doctor .Am o fetita de 2 ani acum o luna jum am ajuns la spital cu dureri de burta .dupa maimulte investigatii sa presupus ca ar fi vb de plaston apendicular a urmat tratament cu antibiotice si dupa o sapt am plecat axasa, dupa 10 zile am fost la control si era bn .ni sa recomandat ca peste 2 luni sa revenim la control. De la ultimul control fata sa simtut bn nu a mai facut febra nu a mai duruto burta e totul normal. Nu stiyce sa fac mie ffrica de operatie e micuta . ce sfaturi imi recomandati. Multumesc

 205. Tihan Ramona a spus pe

  Buna ziua. De vreo 5 zile am o umflatura in partea stanga a abdomenului si nu stiu ce ar putea fi. Menstruatia mi-a intarziat dar am facut un test de sarcina si mi-a rezultat negativ. Umflatura nu apare mereu, cateodata nici nu o vad dar cateodata este foarte pronuntata. Ce poate fi? Va multumesc !

 206. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Ramona: descrierea corespunde unor nenumarate posibile leziuni, dar si unei distensii altminteri normale a colonului, vizibile la persoane slabe; aveti nevoie de un consult chirurgical direct ptr a transa diagnsticul;

 207. sonia a spus pe

  Buna ziua! Fiica mea de 16 ani a facut operatie de apendicita vineri,12.06.2015 ,iar aseara,la o zi de la operatie a facut febra 37.4..acum, la 2 zile de la operatie are temperatura de 37.8 ..mentionez ca s-a agitat sambata nu prea a stat in pat si are pofta de mancare..nu i s-a administrat antibiotic dupa operatie..de la ce credeti ca a facut temperatura?

 208. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Sonia: este subfebra, poate aparea uneori reactiv la agresiunea provocata de interventie, fara a avea neaparat semnificatie grava; trebuie totusi urmarite si celelalte semne – stare generala, apetit, tranzit intestinal, mictiunile etc.

 209. sonia a spus pe

  Multumesc anticipat..

 210. Ștefan a spus pe

  Bună ziua!De ceva timp simt(la atingere) o mica umflătură în zona apendicelui,durerile sunt rare,nu prezint stare de greața,dar îmi lipsește pofta de mâncare,pot prezenta apendicită?

 211. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Stefan: orice e posibil; umflatura in dreapta nu este insa nici pe departe semnul patognomonic al acestei boli. Similar, lipsa apetitului poate aparea i nenumarate boli, asa ca ar fi corect sa eliminati aceasta suspiciune prezentandu-va la un chirurg.

 212. marta a spus pe

  buna ziua sunt operata de apendicita am avut drena bagata si acum imi curge puroi din ce cauza ?

 213. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  MArta: cel mai probabil, este o problema care tine de tesutul gras subcutanat; mai ales la persoanele plinute, postapendicectomia clasica apar relativ frecvent astfel de probleme. chirurgul dvs e cel mai in masura sa va povatuiasca despre ce trebuie sa faceti in caz de supuratie postapendicectomie, daca intr-adevar e cazul de asa ceva.

 214. marta a spus pe

  este ceva grav

 215. Monica a spus pe

  Buna ziua.Sunt o tanara mamica, de 26 ani. De pe 23 iunie simt o durere pe partea dreapta, durere ce se lasa pe picior,dar se resimte si in spate. Am fost LA doua controale, LA 2 chirurgi si am primit 2 diagnostice diferite. Unul considera CA am colica renala deoarece sumarul de urina este modification si am urmat 3 zile testament cu gentamicina si ciprinol, in timp ce alt chirurg presupune,fara a fi sigur insa, o colica apendiculara. Problema mea este CA am terminat tratamemtul, dar durerile persista. Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc

 216. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Monica: ambele variante sunt teoretic posibile. nu pot sa imi dau cu parerea de la distanta, fara a va consulta, in conditiile in care doi colegi v-au consultat deja direct; imi pare rau (nu mi-ati precizat de ex, daca vi s-au recoltat si analize de sange, daca ati facut eco abdominala etc)

 217. Laura Damian a spus pe

  Buna ziua!

  Din data de 24 iunie am o durere in partea dreapta joasa a abdomenului, durere ce se resimte cateodata si in spate. Durerea este constanta si ma trezeste din somn in fiecare noapte! In data de 26 iunie am ajuns la urgente pentru ca durerea era foarte mare.. pe o scara de la 1 la 10, era sa zicem 8! Acolo mi-au facut un test de urina si unul de sange (CRP) care au iesit OK! Mi-au facut si o ecografie si au spus ca as avea pietre la vezica biliara!.. Cu toate ca nu au putut sa le vada la ecografie! Cand mi-au palapat abdomenul am avut dureri mari si in zona buricului, dar doar la palpare, in rest nu am dureri! Mi-au recomandat sa iau voltaren pt dureri si sa merg la doctorul de famile pt mai multe investigatii. In data de 27 iunie, la o zi dupa ce am fost la urgente, am avut dureri in dreptul zonei inimii, umarului stang si gatului si au tinut mai bine de 4 ore!! Cu ceva probleme de respiratie.. adica cand vroiam sa inspir mai adanc durerea era mai mare. De doua zile durerea este doar in partea dreapta a abdomenului si in zona uterului..Cea din zona uterului seamana cu o durere menstruala (crampe). Ultima menstruatie s-a terminat in data de 23 iunie. Ce parere aveti? Ce ar putea sa fie? Am programare la medicul de familie tocmai in data de 10 iulie.. dar durerile sunt zilnice, continue si constante!

  Multumesc!

 218. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Laura: probabil ca la momentul actual problema e deja rezolvata. Ca idee, cand aveti simptome nespecifice extinse in mai multe regiuni ale corpului, e bine sa incepeti printr-un consult de medicina interna.

 219. oana a spus pe

  Buna ziua. Am o fetita de 2 ani care acum 2 luni am avut probleme cu ea am ajuns la spital si sa presupus ca ar avea plaston apendicular de at fata a fost bn nu am mai avut probleme imi este frica pt ca daca e vb de operatie. O durea burtic facea febra cand facea pipi plangea nici pe olita nu mai vtoia sa stea dupa o aapt de tratament cu 3 antibiotivw ia trecut ..acum e bn aceasta afectiunw doar prin operatie se poate trata ms

 220. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Oana: daca plastronul e real, atunci nu necesita interventie in prima faza, ci doar supraveghere si un intensiv tratament medicamentos; normal, inflamatia cedeaza si dupa o perioada aspectul intestinelor este absolut normal; totusi, ptr ca exista oricand riscul de recidiva al apendicitei, se considera ca este oportuna indepartarea cauzei (“profilactica”, daca vreti) intr-o etapa ulterioara.

 221. Monica a spus pe

  Buna seara. Am inceput de pe 23 iunie sa ma simt rau. In prima zi am vomat si am avut scaune diareice,dupa care am ramas cu durere pe partea dreapta,unde se termina coastele. Am fost operata de apendicita luni seara dar aceasta nu era inflamata. Si acum am aceleasi dureri in zona colonului ascendent. Ce investigatii pot face CA sa aflu exact ce este acolo¿ a
  Am 26 ani. Multumesc

 222. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Monica: puteti cere sfatul unui gastroenterolog, care va aprecia daca afectiunea tine sau nu de tubul digestiv. Va aprecia daca este cazul sau nu sa faceti o colonoscopie sau alte investigatii.

 223. Monica a spus pe

  Am uitat sa precizez CA LA ecograf nu se vad modificari. Medicul internist care ma supravegheaza intuieste o pb de colon. Analizele de sange sunt normale. Eu ma gandeam sa fac un control computer tomograf abdominal. M- ar ajuta?

 224. Lako Alina a spus pe

  Buna ziua. De 3zile am o durere de burta auportabila.
  M.a vazut un medic(nu chirurg) si matusa mea care este asistenta si mi.au spus ca e foar o raceala sau mica infectie urinara. Sumarul mi.a iesit cu 25 de leucocite.
  Nu am pofta de mancare de mai mult timp dar de cand am durerea a scazut si mai mult.
  Mi.e frica sa nu am apendicita iar gandul asta ma doboara, eu suferind si de atacuri de panica acum fac tot mereu… Durerea nu este persistenta,ma pot misca, nu se accetueaza la tuse sau miscari dar totusi gandul asta nu.mi da pace. Ma puteti ajuta cu un sfat, va rog?

 225. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Alina: nu am cum sa apreciez starea dvs de la distanta; ca sa va linistiti, va puteti adresa unui chirurg, care va stabili cu oarecare exactitate daca aveti apendicita acuta sau nu.

 226. Lako Alina a spus pe

  Imi cer scuze pentru greselile de ortografie dar am scris foarte repede si nu am mai recitit, sa pot corecta.

 227. Krisstine a spus pe

  Buna ziua ,va rog sa-mi dati un sfat, in urma cu 20 de ani am avut o sarcina care imi presa organele si mi s-a impus chiuretaj ,nu puteam manca nimic si aveam o durere surda in tot corpul care nu reuseam sa dorm, m-am dus sa fac acel chiuretaj inainte de a ma baga pe masa am simtit ca lesin si atunci m-am prins de un dulap si am varsat un lichid fierbinte incolor de stomac ,dupa chiuretaj mi-am revenit dar nu mai aveam aceasi pofta de mancare si menstruatia s-a modificat inainte de chiuretaj aveam 5-7zile dupa 2 sau 3 zile, dupa un an imi era rau am facut analize peste analize ,mentionez saunt asistent medical de farmacie,toate analizele imi erau foarte bune, dar eu in schimb ameteam si ma dureau sanii m facut control ginecologic eram la un pas de septicemie dar febra nu faceam deloc, am luat tratament si la cateva luni am ramas insarcinata ,nasterea foarte grea , nu mi s-a facut cezariana desi era mult mai bine deoarce de la nastere s-au deplasat organele . Imediat am slabit brusc 20 kg nu imi era foame, nu aveam dureri pana intr-o seara cand am varsat ore in sir si o durere parca venea din adancul corpului, m-am prezentat la medic analize peste analize tot perfect, iar eu nu reuseam sa stau in picioare ,m-au plimbat de la un spital la altul nimrni nu stia ce am, nu mai vedeam bine , tensiune mica si nicio durere nu am mai avut menstruatia venea haotic 3 ori intr-o luna ba maro, ba galbenba sangerare, starea mea se deteriora de la o ora la alta, intr-un final au zis ca am un chist pe ovar mi-au dat orgametril si mai rau imi era nu le-am mai luat ceva in urechi imi spunea ai apendicita auzeam acest cuvant mereu, m-am dus pe sectia de chirurgie si am zis medicului ca nu as putea avea un apendic ascuns dansul mi -a zis ca nu am ca rezultatul analizelor era de cel mai sanatos om si la palpare nu se simtea, insistam pe apendic dansul mi-a spus ca un apendic ascuns este unul la un milion, am zis pot fi eu acel milion am cerut testare ,mi-a facut toata noaptea am dormit dusa dimineata era lacapul meu 10 medici tot m-au consultat si au decis ca nu este apendicita ,acel medic care mia facut testarea era stagiar si m-a tinut inca o zi desi medicul de sectie ia cerut externarea mea, mi-a venit menstruatia si m-au trimis la alt spital de ginecologie acolo mi-au recoltat probe de sange, toate analizele erau dezastruase a inceput furnicaturi pe picior si durere in partea dreapta eram convinsa ca am apendicita medicul ginecolog a zis ca imi va recolta proba bioptica ,daca imi faceau asa ceva muream , mai fumez din cand in cand si atunci nu simteam nevoia sa fumez ,dar din nou auzeam in ureche du-te sa-ti iei tigari, am luat si cand am revenit in spital am gresit etajul am ajuns la un etaj unde se auzeau numai tipete am intrebat de ce si cine tipa ,o asistenta mi-a spus ca acolo se recolteaza probe bioptice, in sec 2 mi-am cerut analizele eram internata de e zile pe sectie si nimeni nu mi-a dat rapsunsul analizelor de sange, am stat 3 ore la usa unui cabinet ,asistentele nu doreau sa fie deranjate de la cafea , le-am rugat frumos ,dupa aceste 3 ore m-am enervat si mi-am cerut fisa de observatie am vazut rezultatul analizelor nici macar o analiza nu era buna, am solicitat sa vina medicul sa-mi faca externarea si am plecat la chirurgie in orasul meu Valenii de Munte , medicul chirurg a chemat in sala medicul ginecolog cand m-au taiat nu imi gasea apendicul ,m-au taiat si mai mult au gasit apendicul pe ovarul drept , mi-am revenit foarte greu dupa operatie, dupa 4 ani am varsat continuu 5 ore fara dureri , jetul il aruncam la 2 m de mine, febra mare , am ajuns la spital m-au tatat de colecist aiurea, anghirol cum luam cum ma scotea la toaleta si durere surda in corp, mi-au facut externarea ,dupa cateva zile iar am ajuns in spital ,dar la alta sectie acolo au vazut ca am un ulcer gata de perforatie si h.pylori prezent ,mi-au dat tratament ,regim strict ,am tinut ,medicul mi-a spus tu trebuie sa te operezi tensiunea ta mica este de la stomac din pacate acel medic a murit si am picat pe mana altora care imi dau fel si fel de medicamente, o perioada mia fost bine anul trecut a simtit ca s-a rasucit ceva in mine si o bubuiala , iar retete aiurea, durere ascutita in capul pieptului spre dreapta desi radiologul a scris stomac ptozat , hiperton discret si hiperkinetic,spasm piloric interstitial bulb ascendent dreapta stazic la baza nisa veche si edem la varf , am facut atata aciditatea la stomac ptr ca tot ce mancam ma scotea la toaleta imediat, dar simteam ceva in corp, un gol, durere ascutita si tiuit puternic in urechi, stomacul s-a strangulat , mi l-au intors cu endoscopul la sp fundeni, mi-au zis ca am facut volvulus gastric si gastrita hemoragica acuta ar trebui sa fiu operata, sangeram usor , mi-au dat antiacide, dar golul tot il simteam dr Nicodin m-a descoperit ca ceva nu se oxigeneaza la ombilic , m-a trimis de urgenta la ecograf acolo au zis ca am hernie ombilicala , in timpul operatiei au vazut ombilicul strangulat ,si se vizualizeaza la nivelul cicatricii ombilicale leziune hiperpigmentata , mi -a luat biopsie rezultatul histopatologic dermatofibrom, problema este asa transipr, aud cand si cand tiuit ,durere ascutita in epigastru spre dreapta ,se resimte si in spatele sternului, vars o spuma alba , apoi ceva fierbinte rar cu alimente, stomacul parca se duce iar in jos si dupa ce vars se mai ridica, imi este foame si nu pot manca prea mult ca sa nu il ingreunez, simt un stomac gol si plin de parca as fi mancat exagerat, si usturimi in stomac banuiescca de la aciditate prea mare, uneori o stare de lesin, cand simt aceasta presiune am tensiunea mica 9 dupa ce vars se ridica la 10 sau 11 si uneori 12 ,apoi o vreme liniste adica pana a doua zi, unde se reia ,iar la 2 cm dreapta de ombilic simt ca si cum s-ar impiedica de ceva, endoscopic spune gastrita antrala eritematoasa, , stomac mucoasa antrala cu edem si hiperemie, h.pylori negativ , si ma ustura si langa buric tot spre dreapta, eu ma stiu cu ulcer duodenal si peptic de 12 ani ,acum ei spun ca nu il mai am, nu mai inteleg nimic radiologul spune clar ca este ulcer si edemul la varf nisa veche si endoscopic gastrita, radiografia simpla organe cazute stomac ptozat si intestinul gros si cel subtire usor cazute unul peste uter altul pe vezica, ce ma sfatuiti sa fac? Arsura din capul pieptului nu cedeaza, simt ca fac febra, desi aimei spun ca nu ,aceasta senzatie ca de febra o fac inaintede a varsa apoi transpiratii reci, va rog dati-mi un sfat

 228. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Krisstine: va rog reformulati mai clar si mai concis.

 229. Krisstine a spus pe

  Am uitat sa mentionez dupa ce mi-au intors stomacul cu endoscopul aveam menstruatie 7 zile ,acum de o luna iar 2 sau 3 zile, sunt balonata si dupa ce vars simt miscare la 2 cm dreapta de ombilic ,ca si cum se intoarce ceva, nu stiu daca se obstructureaza ceva, dati-mi un sfat unde trebuie sa merg si ce sa fac

 230. Krisstine a spus pe

  Am uitat sa mentionez dupa ce mi-au intors stomacul cu endoscopul aveam menstruatie 7 zile ,acum de o luna iar 2 sau 3 zile, sunt balonata si dupa ce vars simt miscare la 2 cm dreapta de ombilic ,ca si cum se intoarce ceva, nu stiu daca se obstructureaza ceva, dati-mi un sfat unde trebuie sa merg si ce sa fac.

 231. Catalin a spus pe

  Bunăseara domnul doctor. De doua săptămâni am dureri în zona inghinala în partea dreapta,și un pic mai sus,dureri de burta,de spate,dureri în cap pieptului. Am făcut analize la 2 spitale am fost depistat cu colica renala,mi sa dat tratament dar durerile persista. Mie frica sa nu fie apendicita și sa nu fi fost depistată?

 232. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Catalin: este posibil, dar nu pot sa apreciez asta de la distanta; la vreunul dintre cele doua spitale v-a consultat si un chirurg?

 233. Amalia a spus pe

  Domnule doctor am si eu o durere in partea dreapta inghinal si sub coaste , am crezut ca e apendicita si am fost la doctor mi am facut ecografie abdominala si nu avem probleme cu nimic, analiza la sange a iesit bine si testul la urina la fel insa starea mea este aceeasi de o saptamana si cateva zile.. Nu poate fi totusi apendicita?

 234. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Amalia: apendicita da rareori dureri sub coaste; diagnosticul de apendicita are si o componenta clinica, bazata pe examenul direct al pacientului de catre un chirurg; nu ma pot pronunta de la distanta, contrazicand un coleg care v-a examinat direct.

 235. Amalia a spus pe

  Am uitat sa mentionez ca mai ma doare si in zona apendicului ..mi am facut testul la urina si a iesit normal si totusi la ecografie mi a scris ca am pe ambii rinichi microlitiaze .. Nu trebuia sa imi iasa la testul de urina? Ideea este ca imi este teama sa nu fie apendicita pt ca simptomele le am si am inteles ca cu toate ca nu e inflamat acum la ecografie se poate inflama in cateva zile si analizele la sange le am facut de doua ori intr o zi leucocitele au iesit 9.4 maximum fiind 9 si ziua urmatoare , acum 2 zile 8,97 .. Credeti ca poate fi apendicul?

 236. Krisstine a spus pe

  Va rog sa-mi spuneti daca hernia ombilicala strangulata poate recidiva desi am plasa pusa totusi ma umflu in partea dreapta ca si inainte de operatie. Am avut si volvulus gastric ,la radiografie pe gol mi-a spus ca in stomac se aduna gaze mai precis la fornix se vad ca 2 bule de aer dupa endoscopie ma simt mai bn apoi dupa o perioada de 3 luni simt aceeasi presiune in hipocondrul drept ,la endoscopie rezultatul gastrita antrala eritematoasa, va rog sa-mi spuneti daca aceste gaze imi produce volvulus, la tomograf rezultatul este lipsa de distensie gastrica, in urma cu 12 ani am avut 2 ulcere peptic si duodenal,va rog sa-mi dati un sfat ce sa fac, durerea si presiunea din hipocondrul drept imi ia aerul , apoi ragaieli ma lasa ,dupa care se aud zgomote in stomac, tensiune mica iar cand ma doare ffff tare o am 12 cu 7, am facut control la inima totul este ok,mi-au zis ca tensiunea este mica din cauza stomacului,vreau sa-mi spuneti parerea dv.

 237. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Krisstine: da, poate recidiva; distensia din partea dreapta nu au de-a face cu stomacul, care se afla in partea stanga a corpului.

 238. Krisstine a spus pe

  D-nule doctor,dv sunteti la Bucuresti sau la Iasi? Cat cost un consult la dv?

 239. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Krisstine: Bucuresti

 240. Raluca a spus pe

  De ceva timp ma confrunt cu dureri acute in partea dreapta jos. Cam 1 data la 2 saptamani am aceste crize ce-mi trec peste noapte, dar atunci cand ma doare nu pot sa fac deloc efort. Merg greu, uneori acestea sunt insotite de dureri de cap si sold, dar nu di de lipsa poftei de mancare sau febra si varsaturi. Daca stau in pat cu picioarele indoite sau ghemuita se amelioreaza durerea. O alta problema cu care ma confrunt sunt scaunele apoase pe care le am dupa fiecare masa la scurt timp deci nu stiu daca trebuie sa le asociez cu aceste dureri.
  Mentionez ca in noiembrie 2013 am fost operata de colecist si la ceva timp dupa au aparut aceste scaune apoase, nu foarte dese la inceput, dar acum le am asa cum precizam mai devreme la scurt timp dupa mese si sunt precedate de dureri de scurta durata ( Altele decat cele de care v-am mentionat initial ).
  Poate fi vorba de apendicita?

 241. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Raluca: putin probabil; ptr inceput, ar fi bine sa cereti sfatul unui gastroenterolog.

 242. Mihaela a spus pe

  Bună ziua,
  De o luna jumătate ma doare în partea dreapta, imediat cum se termina coastele. La început durerea apărea doar când mergeam mai mult,apoi a început sa ma doară și când mânanc și mai ales când beau carbogazoase!Acum durerea se întinde pana la buric și am început sa nu am pofta de mâncare și câteodată ma și constip și am stări de greata. Precizez ca hemoleucograma este normala iar la ecografie abdominala mi.a ieșit o lama fina de lichidid în cavitatea abdominala iar la anexa dreapta o formațiune transonica de 15mm(exclus sarcina extrauterina)! Mai precizez ca am luat debridat și nospa pentru colon iritat,dar durerile nu m.au lasat
  Poate fi apendicita? Mulțumesc

 243. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Mihaela: probabil ca nu, intr-o luna de zile o apendicita acuta adevarata ar fi evoluat categoric spre o complicatie; aveti nevoie d eun consult gastroenterologic, ptr inceput.

 244. Krisstine a spus pe

  Domnul doctor,la ce spital sunteti? Lipsa de distensie gastrica de la ce poate fi? ,va multumim din suflet ca ne raspundeti la intrebari ,Dumnezeu sa va rasplateasca atat pe dv cat si intreaga familie, mie personal mi-ati dovedit ca sunteti un mare om, radp dv ,conteaza mult pt un pacient care nu cunoaste termenii medicali sau care nu i s-a oferit info,felicitari ,aveti tot respectul din partea tuturor care va scrie ,nu ar fi rau ca cineva sa faca un site special unde noi pacienti sa putem vota cel mai bun medic,sincer nu credeam ca exista si medici care sa comunice cu noi prin intermediul netului, felicitari .

 245. ana a spus pe

  buna ziua!
  timp de 3 zile am suferit de durere severa in partea superioara a abdomenului,cu o usoara senzatie de greata.durerea se accentua mai ales noaptea,neputand dormi.am luat nospa,carbune medicinal si topacid,iar a patra zi durerea aproape a disparut.totusi,am inceput sa am o senzatie de disconfort in partea de jos,asemanatoare cu cea din timpul menstruatiei,desi mai sunt cam doua saptamani pana la menstruatie.am pofta de mancare normala,scaunul a fost un pic mai moale decat de obicei,nu am febra si nu apare durere cand ridic piciorul in dreptul abdomenului.ar putea fi totusi apendicita?

 246. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Ana: exista situatii, foarte rare din fericire, cand apendicita imbraca forme total necaracteristice; motiv ptr care un drum la medic ptr un simplu consult va poate scuti de orice surprize neplacute.

 247. Nelli a spus pe

  De o luna am dureri in partea dreapta jos,iar acuma a aparut si o umflatura care apare si dispare.poate fi apendicita?

 248. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Nelli: umflaturile inghinale asociate cu durere pot fi atribuite mai degraba unei hernii decat unei apendicite; oricum, in ambele variante aveti nevoie d eun consult chirurgical.

 249. Caju George-Mihai a spus pe

  Buna ziua Domnule Doctor! M-am operat in data de 18 august de apendicita prin metoda laparoscopica la spitalul de urgenta Floreasca. Dupa 2 zile mi-a dat drumul acasa, neavand dureri. Vineri 28 august am simtit mici dureri la apasare in zona apendicului. Am fost din nou la spital am efectuat analizele 15.0 leucocitele , ecografie si ulterior CT, aplicand imediat antibiotic intravenos. Rezultatul CT ului a fost Abces paracecal intern in curs de constituire de 4/2,5 cm iar leucocitele azi au scazut la 12,7 in urma tratamentului cu antibiotic. Doctorul mi a recomandat sa urmez calea medicamentatiei prin antibiotic (10 zile), urmat de alte ecografii si analize da vedem daca se duce aceasta colectie. O a doua varianta ar fi o alta operatie laparoscopic pentru a o scoate. Care este parerea dumbeavoastra? Care sunt sansele sa treaca prin antibiotic si care sunt riscurile ? Ati mai intalnit cazuri de genul acesta?Multumesc din suflet!

 250. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  George: este firesc sa se incerce mai intai un tratament antibiotic, care nu de putine ori rezolva colectia; daca nu se rezolva in intervalul mentionat, se dreneaza colectia laparoscopic, fara nicio consecinta; atitudinea adoptata de medicul dvs este din punctul meu de vedere corecta.

 251. Caju George-Mihai a spus pe

  Multumesc mult domnule doctor!!!!

 252. Caju George-Mihai a spus pe

  Buna ziua Domnule Doctor! Revin cu o intrebare legata de rezultatele analizelor pe parcursul perioadei de tratament care pentru mine ridica niste semne de intrebare. Dupa ce am depistat abcesul in constituire am urmat tratament pe antibiotic intravenos Cefort la 12 ore si analize din 2 in 2 zile. Luni am avut leucocitele 9700, miercuri – 10800 iar azi vineri – 11700, o usoara crestere. ar fi cazul sa ma alarmez? Ce parere aveti?

  Multumesc din suflet!

 253. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  CAju: nu, cresterea moderata, in limitele mentionate, a leucocitelor nu are neaparat semnificatie proasta, daca se asociaza ameliorarea evidenta a starii locale si generale.

 254. Caju George-Mihai a spus pe

  Mentionez ca in urma Ecografiei nu s-a mai vazut vreo colectie si nici dureri sau frisoane nu am avut.
  Multumesc!

 255. Bogdan a spus pe

  Buna Ziua sunt operat de doi ani de apenticita acuta si de cand am colonul iritat ma doare si operatia , se mai poate desface bontul de unde a fost scos apenticele???

 256. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Bogdan: la doi ani de zile de la operatie, in niciun caz.

 257. Bogdan a spus pe

  Buna Ziua am doi ani de la operatia de apenticita acuta si de cand am colonul iritat ma doare si operatia vreau sa stiu daca bontul de la operatia de apenticita se poate desface ???

 258. Bogdan a spus pe

  Vreau si eu sa stiu daca bontul de la apenticita se poate desface !!!

 259. Krisstine a spus pe

  Buna ziua,domnul doctor am facut o endoscopie si rezultatul este gastrita antrala si aer mult in stomac in vertical ,radiologul mi-a zis ca am cel mai rau ulcer, ca ar fi un ulcer infundat,ce inseamna asta?

 260. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Krisstine: nu mi-e totusi clar daca ati facut endoscopie (care nu ar fi descris “mult aer”) sau radiografie (radiologul nu face endoscopii). Gastrita antrala si ulcerul acoperit sunt doua lucruri complet diferite – ceva nu se leaga deloc.

 261. marius a spus pe

  Buna ziua,

  Intr-un spital de stat, am dreptul sa optez intre o operatie clasica si una laparoscopica? Care sunt cazurile cand una se preteaza in favoarea celeilalte?

  Am dreptul sa cer anestezie locala in locul celei generale? Care sunt cazurile cand una se preteaza in favoarea celeilalte?

  Va multumesc!

 262. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Marius: Bineinteles, daca aveti indicatie. Anestezia generala e obligatorie ptr interventiile laparo, indiferent unde va operati.

 263. georgiana a spus pe

  Buna ziua

 264. georgiana a spus pe

  Buna ziua, domnu doctor am o durere in partea stanga a abdomenului de ceva vreme si in spate,am facut analize sange si urina dar si un ecograf mi sa spus ca e totu in regula.Dar intro seara ma durut foarte tare in partea dreapta, dar in stanga ma doare in fiecare zi e o durere suportabila.Oare e apendicita va rog din suflet sa-mi spuneti ce sa fac trebuie sa ma operez .

 265. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Georgiana: apendicele este situat in partea dreapta a corpului, probabil ca durerea din stanga are o alta cauza.

 266. MS a spus pe

  Buna ziua! am un baietel de 6 ani, care de cateva zile acuza dureri in jurul buricului.Are cate un scaun moale dimineata si nu are pofta de manacre. E posibil sa fie o indigestie sau care ar putea fi cauzele. Am vorbit cu medicul de familie prin telefon si a spus ca nu ar trebui sa-mi fac probleme, e posibil s fie de la ce a mancat

 267. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  MS: foarte probabil sa fie o “indigestie”, dar la fel de bine poate fi altceva. Fiind vorba despre un copil mic, va sfatuiesc sa va prezentati totusi la un pediatru, ptr un consult direct.

 268. Krisstine a spus pe

  Domnul doctor ,am facut endoscopie, diagnosticul este gastrita antrala eroziva, iar dupa m-au pus sa fac si radiografie pe gol, radiologul mi-a spus ca am organele cazute, mai ales colonul transvers cazut mult pe partea dreapta, si aer la fornix deasupra si sub el, se vedea ca niste linii , dupa endoscopie nu mai eram atat de balonata, in timpul endoscopiei aveam ragaieli puternice ,zgomotoase si fff multe, ma simteam.ca un balon , presiune in hipocondrul drept. In acelasi timp medicul radiolog mi-a spus ca ar putea fi vorba de un ulcer infundat si probabil si din cauza organelor cazute sa se creeze aer, va rog sa-mi spuneti si parerea dv, va ms

 269. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Krisstine: nu am toate datele ptr a-mi da cu parerea in cunostinta de cauza; asadar, va sfatuiesc sa urmati sfaturile celor care v-au examinat direct.

 270. Lavinia a spus pe

  Buna seara! Copilul meu are 8 ani și 10 luni și a fost examinat de către trei cadre medicale: 1 specialist în boli infecțioase, 1 chirurg și 1 medic pediatru. Niciunul nu se poate pronunța. Pe copil îl doare burta de 2 zile, în jurul ombilicului, vărsături de 2 ori la inceputul primei zile, urmate de puțină febră (maxim 38). Apoi s-au oprit și vărsăturile, și febra, mănâncă moderat (n-a fost niciodată un mare gurmand), are și gâtul puțin roșu. La ecografie abdominală, mi s-a spus că nu se vede nimic, doar multe gaze. Organele care se văd sunt în regulă. Menționez că a avut acum două săptămâni o enteroviroză tratată de către medicul de familie cu eritromicină și simptomatice. Urmează să facem mâine dimineață analize de sânge. Întrebarea mea este: nu există o analiză sigură sau un cumul de analize care să indice o apendicită sau operația se face pe contatări cumulative procentuale? Cât timp ar trebui să țină aceste dureri de burtă pentru a avea certitudinea? (dacă există așa ceva) Mulțumesc!

 271. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Lavinia: nu exista o analiza sigura ptr diagnosticul de apendicita. diagnosticul este intr-adevar cumulativ. in special la copii, apendicita poate aparea in contextul oricarei infectii, mai ales respiratorii, datorita tesutului limfatic abundent din peretele apendicului; asta nu inseamna ca apendicul inflamat trebuie musai scos, asa cum nu scoate orice ganglion inflamat, amigdala la primele semne de roseata in gat etc; cu cat perioada scursa de la debutul simptomelor este mai lunga, cu atat sansa sa fie o adevarata apendicita acuta, care sa beneficieze de tratament chirurgical, sunt mai reduse.

 272. Lavinia a spus pe

  Buna seara! Copilul meu are 8 ani și 10 luni și a fost examinat de către trei cadre medicale: 1 specialist în boli infecțioase, 1 chirurg și 1 medic pediatru. Niciunul nu se poate pronunța. Pe copil îl doare burta de 2 zile, în jurul ombilicului, vărsături de 2 ori la inceputul primei zile, urmate de puțină febră (maxim 38). Apoi s-au oprit și vărsăturile, și febra, mănâncă moderat (n-a fost niciodată un mare gurmand), are și gâtul puțin roșu. La ecografie abdominală, mi s-a spus că nu se vede nimic, doar multe gaze. Organele care se văd sunt în regulă. Menționez că a avut acum două săptămâni o enteroviroză tratată de către medicul de familie cu eritromicină și simptomatice. Urmează să facem mâine dimineață analize de sânge. Întrebarea mea este: nu există o analiză sigură sau un cumul de analize care să indice o apendicită sau operația se face pe constatări cumulative procentuale? Cât timp ar trebui să țină aceste dureri de burtă pentru a avea certitudinea? (dacă există așa ceva) Mulțumesc!

 273. Mary a spus pe

  Buna seara Domnule Doctor!
  Am sa va povestesc foarte scurt prin ceea ce trec de 3 ani de zile si daca ma puteti ajuta cu o parere ar fi de mare ajutor pentru ca numai stiu ce sa fac.
  Acum 3 ani de zile am lucrat la un restaurant in bucatarie (program foarte obositor ajungeam pe la 3 dimineata, nu aveam mese regulate (de exemplu mancam cand ajungeam acasa- ora 3 dupa care numai mancam pana la ora 18), mult fum de tigara avand in vedere ca eu nu fumez). Am rezistat 5 luni de zile dupa care a inceput cosmarul cand am mancat ceva foarte gras dupa care dimineata m-am trezit cu greata puternica fara varsaturi si dureri de stomac.Crezand ca as putea avea ceva la stomac am inceput sa iau omez timp de o luna fara nicio ameliorare(durerea in zona stomacului inca era la fel si greata care era mereu indiferent daca mancam /nu mancam sau luam medicamente ).
  Dupa luni intregi in care am stat cu aceste stari pentru ca nu ma puteam deplasa pana la medic fara sa ma simt groaznic ,mi-am facut curaj si am facut niste ecografii -rezultatul totul normal. Dupa aceea am fost la medic de familie, medic de interne mi-au recomandat endoscopie digestiva superioara pe care am si facut-o de mai multe ori plus radiografie cu bariu , helicobacter pylori- rezultat o mica gastrita si reflux gastroesofagian mediu.Am urmat tratament cu helides , controloc, motilium, bilicol, colebil, aghirol , ibutin pentru abdomenul foarte meteorizat dar fara niciun rezultat.Dupa aceste tratemente care au durat aproximativ un an am mai facut o endoscopie in vederea unei operatii anti reflux rezultatul fiind stomac normal fara nicio leziune sau modificare deci absolut totul normal. In cele din urma am fost si la gastroenterolog la un spital am facut mai multe investigatii printre care si o ecografie unde s-a descoperit un pseudochist la pancreas din cauza necunoscuta (s-a confirmat si la tomograf ).Cu acest chist am fost trimisa la chirurg spunandu-mi ca nu am de ce sa-mi fac griji ca el nu poate provoca simptomele pe care le am fiind mic (2 cm).Nu am primit niciun tratament sau regim doar anual sa fac o ecografie sa vada daca a crescut. De atunci si pana in prezent am facut ecografii chistul nu a crescut dar greata nu a disparut nici acum. Pe langa greata in decursul celor 3 ani am mai avut urmatoarele simptome: oboseala cronica desi nu lucrez/ dorm mai mult decat trebuie, somnolenta excesiva (primul an si jumatate dormeam si ziua in special dupa ce mancam), dureri de cap ( nu foarte des dar foarte puternice) , in 3 nopti diferite mi s-a intamplat sa tremur foarte puternic fara sa imi fie frig presupun ca era de la faptul ca mancam ceva mai greu , gaze abdominale, in fiecare dimineata ma trezeam cu dureri de abdomen superior,iar acum de ceva timp cam 3 saptamani durerea se intensifica (durere care se extinde din zona stomacului in stanga si in dreapta tot in etajul superior, rareori in zona buricului).Specific ca aceste simptome nu au persistat tot timpul (treceau iar apareau si tot asa) cu exceptia senzatiei de greata continua. Aceste simptome pot fi totusi de la acel chist? Este singura problema pe care o am nu as putea da vina pe altceva. Astept o parere de la dumneavostra . O seara frumoasa!

 274. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Mary: este posibil ca episodul sever debutat dupa pranzul gras sa fi fost o forma mai simpla de pancreatita acuta despre care nu ati stiut, de vreme ce nici nu ati fost investigata in sensul acesta; asta ar explica pseudochistul pancreatic, care poate genera simptomele descrise; la numai 2 cm, un pseudochist pancreatic nu are indicatie chirurgicala; aveti insa nevoie de sfatul unui gastroenterolog, care sa va faca conduca planul de investigatii si tratamet, cu atat mai mult cu cat cine a facut odata pancreatita acuta are sanse bunicele sa repete puseele respective!

 275. Stoica Marius a spus pe

  Buna dimineața si scuze pentru deranj. An o domnișoara de 14 ani.Durere in capul pieptului mutată in zona inghinală dreapta , însă cu pofta de mâncare normala. Analizele de sânge sunt k. Ecografie k. Poate fi apendicita acută? Mulțumesc mult

 276. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Marius: putin probabil; examenul clinic direct poate totusi transa diagnosticul.

 277. Mary a spus pe

  Va multumesc mult pentru raspuns.Daca se poate sa-mi recomandati un medic gastroeterolog bun (spun bun pentru ca am mai fost si nu s-a rezolvat nimic).O seara placuta.

 278. Mary a spus pe

  Va multumesc mult pentru raspuns.Daca se poate sa-mi recomandati un medic gastroenterolog bun (spun bun pentru ca am mai fost si nu s-a rezolvat nimic).O seara placuta.

 279. lavi a spus pe

  Buna seara,
  Copilul meu de 5 ani a avut febra luni cu stare de voma o singura data…marti a fost ok, miercuri noaptea febra toata noaptea cu dureri in piept si spate, azi a scazut febra si nu mai acuza dureri. Hemograma arata leucocite 17.5, neutrofile 11.18, monocite 1.66… restul valorilor sunt normalePoate fi apendicita? Consult pediatric ok.

 280. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Lavi: diagnosticul de apendicita IMPUNE examenul clinic direct; cred ca pediatrul v-ar fi trimis la un chirurg daca ar fi suspicionat apendicita acuta.

 281. Ivascu Valerica a spus pe

  Buna ziua!Miercuri am avut sport,am alergat si dupa ora a inceput o durere in partea dreapta abdominala tot cu picior.Nu m-a mai durut asa tare,dar mi se tot umfla si imi pocane,ma doare piciorul,si dimineata am greturi dar nu puternice.Oare este ampendicita?

 282. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Valerica: probabil ca nu, dar ptr a elimina aceasta suspiciune trebuie sa fiti examinata direct de un chirurg.

 283. Roberto Pătru a spus pe

  Buna ziua. Acum o zi, noaptea la 3 am inceput sa ma simt cam rau…ma durea in partea dreapta jos, dar nu rau. Am avut un scaun cam moale. Apoi am incercat sa dorm si am dormit vreo 5 ore. Apoi am avut un scaun normal. durerea m a lasat o zi, apoi azi iar a inceput sa ma doara putin mai tare. Parintii mei spun ca nu am nimic,ca nu sunt grav si ca nu are rost sa merg la spital…Ce parere aveti?

 284. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Roberto: nu sunt eu in masura sa iau decizii in locul parintilor dvs.

 285. Lia a spus pe

  Buna ziua. Sotul meu (46 ani) a fost operat de apendicita flegmonoasa pe 30.06.2015 iar dupa o luna in care nu s-a simtit prea bine am mers de urgenta inapoi pe chirurgie pt ca acuza dureri mari in abdomen. dupa cateva zile de internare si administrare de antibiotice starea lui nu s-a imbunatatit. Chirurgul s-a declarat depasit (adica a considerat ca nu e o problema care sa tina de chirurgie) si am plecat cu salvarea la infectioase Iasi. Din primele analize a reiesit prezent stafilococul auriu, iar de pe 19.08.2015 sotul meu este in tratament cu antibiotice. Are 4 tomografii facute care au evidentiat o inflamatie abdominala ce s-a strans in doua colectii care la ultimul tomograf nu maia apareau insa de cate ori doctorul incearca sa schimbe pe un antibiotic mai slabut apare iar febra. Chirurgii pe care i-am contactat au spus ca nu au pentru ce sa-l deschida si au ras la ideea unui lavaj care sa dezinfecteze in interior. (dupa extirparea apendicului nu s-a efectuat lavaj). Ce pot sa fac? Sunt trei luni si jumatate de cand am impresia ca nu fac nimic si astept sa ce???? Va rog sa nu va suparati dar la fel ca si altii, sunt disperata. Problema este ca pe fondul administrarii de cortizon timp de 9 ani, manifesta inflamatii la articulatii si tot ce a putut face rau acest antiinflamator. Va multumesc.

 286. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Lia: de unde s-au prelevat probele care arata prezenta stafilococului auriu? daca sunt recoltate de pe piele, nu mi se par relevante; daca au iesit hemoculturi pozitive, atunci este cu totul altceva. foarte important – ptr ce ia tratament cortizonic? scaderea imunitatii data de steroizi poate favoriza infectiile. In acest caz, ele pot avea orice localizare – mergand pana la o endocardita, o inflamare a valvelor cardiace de ex; oricum, din sumarele date trimise, situatia sotului pare sa fie serioasa, sunt insa amanunte foarte importante pe care nu am de unde sa le cunosc, asa ca nu mi se pare corect sa imi dau cu parerea fara a cunoaste toate datele problemei. cu atat mai putin, nu pot sa apreciez situatia dpdv chirurgical, contrazicand colegi care au examinat complet pacientul si istoricul sau medical.

 287. Florin a spus pe

  Buna ziua! Dl doctor poate ma puteti lamuri intr o problema. Am fost operat de apenticita laparoscopic. Operatia a decurs normal, a doua zi m am ridicat din pat si am mers doar cu ajutor pt ca aveam intepaturi langa tubul de drenaj. A treia zi a umblat dl doctor la tub si nu am mai avut dureri, m am ridicat si am mers fara probleme. A treia zi nu m am mai putut ridica pt ca am intepaturi puternice langa zona tubului cand incerc sa ma ridic sau sa indoi piciorul. Tubul mi a fost scos,mananc, am ieșit cu scaun, nu fac febra. Cand incerc sa ma ridic simt dureri puternice, intepaturi in zona unde a fost tubul. Dl doctor zice sa fac miscare dar nu ma pot ridica din cauza durerilor. Ce ar putea fi? Multumesc anticipat

 288. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Florin: daca medicul dvs v-a examinat si a eliminat suspicinea unei complicatii de perete, atunci asa trebuie sa fie; nu am cum sa-l contrazic eu de la distanta, imi pare rau.

 289. Georgiana P a spus pe

  Buna ziua ma confrunt si eu cu o problema am dureri in partea dreapta unde este situata apendicita iar pe langa asta am dureri abdominale abdomenul meu fiind pietroi insotite de gaze la analize de sange nu au aparut leucocitele marite pt a fi semn de infectie iar mereu cand am fost la medic mi s a spus ca nu e amendicita la ecografie nu s a vazut nimic mi s a confirmat doar de gazele intestinale durerea din dreapta de la ce sa fie?se simte la palpare ca o galma.Multumesc

 290. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Gerorgiana: simptomele descrise pot corespunde unei multitudini de afectiuni, unele cu sanctiune chirurgicala. aveti nevoie de un consult chirurgical direct ptr a stabili despre ce leziune este vorba in realitate (ecografia nu este cea mai buna investigatie ptr apendicele cecal, exista in anumite situatii apendicite acute severe cu leucocite normale etc). Totusi, pastrarea apetitului m-ar trimite cu gandul al o afectiune de alta natura – ginecologica eventual.

 291. Georgiana P a spus pe

  Am uitat sa mentionez faptul ca am pofta de mancare mananc normal scaune normale fara probleme iar uneori durerea se mai lasa in jos spre ovar si pe picior

 292. Georgiana P a spus pe

  Putem exclude apendicita?desi am dureri de cateva zile..de la ficat asa in jos uneori junghiurile le am pana in capul pieptului depinde ce pozitie a corpului am…doar acum 2 zile am avut si niste stari de greata si mananc mai putin..dar am burta greoiae desi scaune normale iar daca apas in partea dreapta a buricului ma doare am impresia ca e umflata toata partea..

 293. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Georgiana: nu se poate exclude niciodata apendicita acuta in absenta unui consult chirurgical direct, tocmai datorita manifestarilor variabile pe care le poate imbraca aceasta afectiune. Atata timp cat v-au vazut deja colegi chirurgi si au concluzionat ca nu au motive sa va opereze, inseamna ca puteti cauta alte cauze ale durerilor respective adresandu-va altor specialitati – gastro in special, dar si medicina interna, ginecologie etc.

 294. Georgiana P a spus pe

  Am mai avut dureri la fel in partea dreapta mai mari numai puteam sa merg am fost la spital am avut consult chirurgical si mi s a spus ca nu este apendicita…deci…poate sa fie de la intestin ceva?

 295. Florentina a spus pe

  Bună seara! În urmă cu două luni m-am operat de apendicita. Operația a fost laparascopica, fără complicații. A doua zi de la operație m-am externat. Am ținut regim, am evitat efortul,totul a fost ok. De vreo săptămâna, am o durere în partea dreaptă unde zic eu ca a fost apendicele. E o durere surdă și sâcâitoare, dar nu continua.E posibil sa fi apărut vreo complicație în urma operației? După 2 luni? Sau poate fi altceva? Ce investigații ar trebui sa fac? Sau e normala o ușoară durere?
  Mulțumesc anticipat!

 296. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Florentina: dupa doua luni, este putin probabil sa fie ceva legat de apendicita propriu-zisa; pot insa sa fie discrete dureri date de aderentele locale aparute postoperator.

 297. Andrei a spus pe

  Buna seara de 5 zile ma doare in dreapta si in zona buricului dar uneori ma mai doare si in stanga, si atunci canf ma doare in dreapta daca apas imi alina durerea am avut si arsuri pe gat pana in capul pieptului si greata dar mia trecut greata tin sa mentionez ca nu tot timpul ma doare ma lasa iar ma ia durerea si nu ma doare la ridicarea piciorului sau cand merg ar putea fi apendicita? multumesc frumos

 298. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Andrei: poate fi, dar la fel de bine poate fi o gastrita; un consult de chirurgie, eventual de gastroenterologie va va lamuri.

 299. Alina 21 ani a spus pe

  După aproximativ 6 ani de la operația de apendicita tocmai azi m.am trezit cu o durere insuportabila ca și cum as avea un cuțit înfipt în zona operației. Nu ma pot mișca de durere. Este grav sau este ceva de moment?care ar putea fii cauza?va mulțumesc mult

 300. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Alina: orice alta cauza de sindrom dureros de fosa iliaca dreapta – o colica renala atipica, un chist ovarian fisurat, o alta problema ginecologica etc etc.

 301. Florentina a spus pe

  Si atunci nu am de ce sa imi fac griji? Nu sunt necesare investigatii? Ignor durerea, pur si simplu?

 302. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Florentina: poata ca nu am fost foarte clar: nimeni din lumea asta nu va poate garanta ca totul e ok fara a va examina direct; asa ca va trebui sa incepeti printr-un simplu consult medical – macar la medicul de familie, daca nu la un chirurg sau gastroenterolog.

 303. Andrada a spus pe

  Buna seara am de cateva zile bune dureri in piept,un gust amar deseori nu am pofta de mancare si ma inteapa “in reprize” parte dreapta in jurul buricului si durerea urca spre abdomen ,imi puteti da un sfat?multumesc

 304. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Andrada: singurul sfat pertinent este sa va adresati unui medic ptr un consult direct – puteti incepe prin a va adresa medicului de familie.

 305. Gheorghe Maria a spus pe

  Buna seara! Am o fetita de 10 ani care acuza dureri in partea dreapta jos, cateodata si in partea stanga, dureri (mai rar) la urinare. Am facut analize la urina si sunt in regula. Spune ca simte o greutate in dreapta jos. Are simptome de 1 saptamana, fara febra si fara varsaturi.Miercuri mergem la ecograf. Exista sanse sa fie apendicita?
  Multumesc anticipat

 306. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Maria: poate fi apendicita, dar la fel de bine poate fi orice ata afectiune digestiva; un consult pediatric va transa problema.

 307. Lako Alina a spus pe

  Buna dimineata.
  Am o intrebare: durerea provocata de apendicita se amelioreaza la adm de ibuprofen 200?
  Am o durere in partea dreapta a abdomenului care iradiaza catre rinichi si o durere in zona vezicii(sumarul de urina este bun)…am mai avut colici renale dr dar mereu ma panicheaza gandul unei apendicite… Acum sunt racita si iau 2x ibu 200/zi+ 3tablete de paracetamol(mi.a crescut temperatura la 37,3(masurata oral) dar aveam dureri de cap iar dr de familie-l.am sunat- mi.a spus sa iau paracetamol in felul acesta).
  Am pofta de mancare, ma misc normal, durerea nu se intensifica la tusit, stranut, mers etc.
  Va multumesc anticipat!

 308. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Lako: da, durerea din apendicita acuta este ameliorata de administrarea de ibuprofen.

 309. Niga Vicentiu a spus pe

  Buna ziua, am si eu de vreo 2 saptamani o durere care apare din cand in cand in zona abdominala dreapta cam pe unde este si apendicele dar graviteaza din cand in cand in partea pubisului si in sub coaste tot in partea dreapta, rareori simt si in partea stanga abdominala… Ce ma sperie nu este neaparat apendicita dar durerile de diferita intensitate care sunt mai mult sacaituare si nu dureri in adevaratul sens al cuvantului.

 310. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Vicentiu: simptomele descrise nu “merg” cu apendicita acuta, dar numai un consult chirurgical va va risipi temerile.

 311. Stefan a spus pe

  Buna ziua,
  Am avut un abces la rinichiul drept care a fost tratat cu gentamicina. La aproximativ 2 luni de la abcesul acut, s-a localizat o jena in partea dreapta jos, inspre zona iliaca, cu intepaturi fine si o durere difuza. Intrebarea mea este daca poate fi vorba despre o inflamare a apendicelui si ce investigatie ar trebui sa fac.

 312. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Stefan: poate fi, dar fara a avea neaparat legatura cu abcesul renal; incepeti prin a va adresa unui chirurg ptr consult direct, va va indruma apoi ptr investigatii.

 313. Niga Vicentiu a spus pe

  Multumesc mult pentru raspuns o sa merg sa imi fac un control cat de curand.

 314. mircea valentin a spus pe

  Buna ziua. Incepand de ieri am inceput sa am dureri in partea dreapt jos.. durerile nu sunt constante si se manifeste ocaziona ca niste impunsaturi usoare, simt ca sunt mai balonat si abdomenul e mai puternic, simt ca ma tine. Ma gandesc ca sunt simptomele de la apendicita.
  de acest lucru imi e frica in special de operatie.
  ce trebuie sa fac, eu nu mai sunt asigurat de 2 ani de zile.
  Ce pot sa fac? Care sunt costurile sau care sunt solutiile care le pot avea?

 315. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  MIrcea: in primul rand, incepeti cu un consult chirurgical. In ceea ce priveste asigurarea de sanatate, va puteti plati cotizatia minima lunara – costa cam cat 3 pachete de tigari, doar ca se plateste si retroactiv ptr un numar de luni (cred ca 6, dar amanunte suplimentare aflati de la casa de asigurari pe raza careia aveti domiciliul).

 316. Bogdan a spus pe

  Buna ziua !Am 22 de ani 77 kg si 1.75m si din data de 1 ianuarie 2016 asta fiind acuma o luna , ma confrunt cu niste dureri suportabile in partea dreapta care se muta cand mi aproape de coaste sus cand mai jos unde este papendicita .Am pofta de mancare , nu am febra , nu ma doare la miscari(doar uneori dimineata dupa ce ma trezesc) , nu am stari de greata ,cred ca sunt constipat deoarece am scaun o data la 3-4 zile , gaze am cam toata ziua (vânturi). Am facut 3 seturi de analize , dintre care la ultimul am facut si teste de urina si scaun si tot ce se mai putea face (mi-au luat cam 6 fiole de sange ) dupa care m-au diagnosticat cu anemie , ceea ce cred ca nu e adevarat deoarece eu ma simt bine normal , vioi .Doresc sa mentionez ca nu m-am operat de apendicita. Am fost si la hematolog , dansul a spus sa ii dau timp sa investigheze pana pe 8 februarie , alti medici mi-au spus ba ca am un colon iritabil , ba ca am un sindrom dispeptic de tip dismotiolitate , ba ca este o indigestie , ba ca este gastrita , dar niciunul nu mi-a zis cu siguranta ce am .Mai tin sa mentionez ca lucrez la abator unde este frig (+2° c). Va rog frumos daca se poate pe baza datelor pe care vi le-am acordat , daca ati putea sa imi spuneti ce pot avea . Va multumesc anticipat! Numai bine!

 317. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Bogdan: sper ca intelegeti ca nu pot contrazice de la distanta, in absenta unui consult direct, ceea ce au spus alti colegi inainte. Ca principii, anemia nu doare si daca vi s-a spus ca aveti anemie, atunci probabil ca asa este si ea trebuie investigata, ptr a putea fi corectata rintr-un eventual tratament. Pe de alta parte, un scaun la 3-4 zile ptr un barbat este prea rar. Simptomatologia nu este tipica ptr o apendicita acuta, dar poate aparea in cadrul unui sdrom de colon iritabil, al unor inflamatii cronice ale intestinului gros samd samd. Tocmai ptr ca simptomele sunt nespecifice, nimeni nu s-a hazardat sa va puna un diagnostic precis, neavand probabil toate argumentele intr-un sens sau altul. Poate ca ar fi util sa gasiti un gastroenterolog care nu este limitat administrativ dpdv al investigatiilor pe care vi le poate efectua si sa faceti cateva teste suplimentare (endoscopie digestiva superioara, colonoscopie, un RMN etc)

 318. Daniela Monica Heres a spus pe

  Buna ziua.
  fiica mea se plange de dureri inn partea dreapta in zona apendicelui, nu prea are pofta de mancare, a fost la medic, a spus ca nu e apendicele, dar are o crestere mare a leucocitelor, ma puteti sfatui ce ar putea fi. alaltaieri a avut si febra. alta simptome nu mai are. fetita are 12 ani.

 319. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Daniela: sa va adresati unui chirurg pediatru; ca idee, leucocitoza arata o inflamatie, fara a putea preciza sursa ei; in plus, la copii orice viroza serioasa duce si la inflamarea peretelui apendicular, plin cu foliculi limfatici (un fel de ganglioni implicati in aparare), fara ca asta sa duca obligatoriu la adevarata apendicita acuta (cea care are nevoie de sanctiune chirurgicala).

 320. Daniela Monica Heres a spus pe

  buna ziua
  am fost la medic cu fetita, se plangea de dureri in partea dreapta in zona apendicelui si in spate, in urma cu cateva zile a facut si febra. au spus ca nu cred ca este de la apendice, dar au iesit leucocitele foarte multe, imi puteti da vreun ssfat. Fetita are 12 ani.

 321. Trifan Ana Maria a spus pe

  Buna ziua. Tatal meu s-a operat acum 2 zile de peritonita ,i-a fost afectata fierea i-a gasit o piatra .Operatia a decurs bine este in perfuzi si inca este umflat .Ce inseamna, e grav ?

 322. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Anamaria: deduc ca este o peritonita de cauza biliara – o sa va rog ca pe viitor sa postati la subiectul articolului curent. Orice peritonita este o afectiune severa, dar din fericire in zilele noastre vindecarea este regula si nu exceptia.

 323. Marina a spus pe

  Bună ziua! Am fost operata de apendicita acum 3 ani si astăzi am inceput să am iar dureri in partea dreapta, stări de voma și să îmi amorțească piciorul. Vreau să știu din ce cauză?

 324. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Marina: sunt nenumarate cauzele durerilor in fosa inghinala dreapta, mai ales la femei. Este imposibil de spus d ela distanta, trebuie sa mergeti ptr control la cel mai apropiat medic.

 325. Bogdan a spus pe

  Buna ziua am si eu o intrebare…De cateva săptămâni am niste dureri in zona apendicitei dar nu am probleme mănânc normal nu fac febra credeti ca exista vreo problemă cu apendicita?

 326. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Bogdan: acest diagnostic nu se bazeaza pe pareri de la distanta, ci implica obligatoriu un consult chirurgical direct – va trebui sa va adresati celui mai apropiat chirurg.

 327. george sirbu a spus pe

  Buna ziua.Din cind in cind simpt cite o intepatura in partea dreapta inquinala .Alte simptome nu am.Urologic totul este normal;Prin palpare nu simt niciun discomfort.

 328. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  George: intrebarea era …?

 329. Mihaita a spus pe

  Buna seara am o sora de 13 ani si acum o saptamana a avut durere in partea dreapta a mers la medicul de familie ia zis cz ar putea fi apendicita in rest nimik ia zis ca daca o mai doare sa sune oa salvare aseara a avut dureri timp de 3-4 ore era la scoala abea can a ajuns acasa am sunat salvarea a ajuns la spital si la controlul medicilor prin apasare zicea ca nu o doare dupe controale si ce au mai facut ei pe acolo au decis sa o opereze azi operatia a durat in jur de 2 ore au zis ca nu iau gasit apendicele dar au gasit ceva lichid iau pus un furtunas pentru scoaterea lichidului acum intreabarea mea este dece au operato daca nu erau siguri puteau sa o trimeata in alta parte zic eu si ce este cu acel lichid sau este vre un motiz de al lor ca sa nu zica ca au operato degeaba Multumesc si astept un raspuns daca se poate

 330. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Mihaita: apreciez dragostea ptr surioara, sunt sigur insa ca medicii nu ar fi operat-o degeaba; cei care au examinat-o direct sunt sigurii in masura sa aprecieze indicatia corecta, avand toate datele cazului, va trebui sa aveti incredere in ei.

 331. Simona a spus pe

  Buna seara. Sunt mama de 1an si 4 luni,operatie cezariana. De 2 zile tot ma doare ori in toata zona operatiei,ori langa(partrea dreapta) durerea se duce pe piciorul drept,febra nu am,am o stare mai molesita si de mancat mananc. Am pus problema ca ar fi durerea de la vreme,pt ca mi s.a mai intamplat sa ma doara operatia cand era urat afara,dar am avut in trecut si anexita care am tratat.o (acum 4 ani). Am stari de balonare si simt ca am gaze in stomac…ideea e ca durerea pe care o simt ar fi in zona ovarului drept,dar nu pot aprecia cu certitudine. Ar putea fi apendicita?

 332. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Simona: da, ar putea fi, dar la fel de bine poate fi si o alta afectiune – genitala de ex.

 333. Viorica Lăța a spus pe

  Bună seara, domnule doctor! Tot o problemă cu durerile in partea dreaptă am și eu. Pe data de 26 februarie am ajuns la urgentă cu dureri in partea dreaaptă de la zona buricului in jos si in lateral,mi se intarea ca o galca pe langa picior in jos, incepeam sa ma simt balonata, simteam ca nu pot sa elimin gazele, o stare groaznica de greata, dar nu vomitam, doar senzatia de voma si nu cedau la calmante (no spa, nurofen, algocalmin, diclofenac) si au deputat cu diaree. cu doua zile inainte fusesem la ginecolog care mi-a spus ca eram la ovulatie dar mi-a recomandat sa fac si analize pt apendicita, dupa ce m-a palpat abdominal. intre timp nu am mai putut rezista si am ajuns la urgenta. acolo mi-au facut analizele, mi-au spus ca nu este apendicita ca am o boala inflamatorie pelvina in urma unui ecograf si consult ginecologic. cu aceasta boala am mai avut probleme de aprox un an si mai facusem tratam cu antibiotic, mi-au dat antibiotic dar si tratam pt colon, sindromul de colon iritabil, obisnuiam sa fac diaree frecvent… chirurgul rezident care m-a vazut atunci a spus ca este un apendice deranjat de inflamatia pelvina… dupa 4 zile de tratament la domiciliu m-am intors la urgenta tot cu dureri care nu cedau, ma apucau brusc ziua sau noaptea si nu cedau la calmante… m-au revazut ginecologii si au spus ca nu are cum afecțiunea mea pelvina sa-mi dea asa dureri, chirurgia cand m-a revazut dupa palparea abdomenului care tot asa se intarea la dureri, au spus ca li se pare un chist distorsionat si ca vor sa intervina dar sa vina si ginecologia in sala, ginecologia nu a vrut pt ca ei credeau ca este apendicita si nu are legatura cu sectia lor…. m-au internat in final la gastroenteorologie… am facut CT-nu a iesit nimic decat chisturi ovariene bilaterale de 4 cm, am facut colonoscopie-nu a iesit nimic la colon, am ramas cu diagnosticul de colon iritabil…am stat internata 4 zile la gastro cu calmante,diarea mi s-a linistit, un chirurg care m-a vazut in acest timp mi-a spus care o suspiciune de plastron apendicular deschis si ca ar vrea sa ma revada a doua zi… cum la colon nu iesise nimic, cei de la gastro, m-au externat din lipsa de paturi in ziua respectiva, cu tratam duspatalin si sinergin, si sa iau calmante in continuare daca durerile sunt acute si mi-au recommandat sa fac consultatii de ginecologie si chirurgie… m-am dus la un alt ginecolog la cabinet care m-a chemat dupa ce m-a vazut ecografic, sa ma interneze pt tratam antibiotic intravenos pt boala pelvina, am stat internata 5 zile la un alt spital, medicul acesta ginecolog mi-a spus ca de acolo ar fi durerile si ca nu o sa ma lase asa usor… in prezent dupa doua internari consecutive sunt acasa, momentan simt doar intepaturi permanente de cand am venit acasa de la buric in lateral, le simt mai puternice cand ma aplec.. vreo doua zile m-a durut si piciorul cand mergeam, durerile s-au mai calmat dar tot ma mai apuca cateodata, iau calmante, nu ma mai tin mult o jumatate de ora, o ora, intepaturile insa sunt permanente… SUNT FOARTE SPERIATA PT CA PELVIN NU MA DOARE, IMI ESTE TEAMA SA NU FIE SI O FORMĂ DE APENDICITA SUPRAPUSA PESTE BOALA INFLAMATORIE PELVINA. CE IMI RECOMANDATI? DACA AR FI UN PLASTRON APENDICULAR NU S-AR FI VAZUT LA CT? VA MULTUMESC DIN SUFLET ANTICIPAT!

 334. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Viorica: plastronul s-ar fi vazut la ct, in principiu. este cam sus ptr o boala inflamatorie pelvina, dar nu am cum s ajudec situatia de la distanta, in conditiile in care ati fost examinata de colegi in mod direct. cei de la chirurgie nu v-au propus o laparoscopie exploratorie ptr a vedea apendicul, ovarele etc?

 335. Viorica Lăța a spus pe

  am uitat sa mentionez si de ameteli puternice asociate durerilor si initial ma durea si in capul pieptului… Va multumesc din suflet inca o data!!!

 336. Marcela a spus pe

  Bună seara, Ma puteți ajuta și pe mine într-o problema? Fratele meu a fost internat în urma cu 6 zile în spital,acuza dureri în partea dreapta, și îl durea atunci când urina ; medicii au înclinat sa creadă ca are o colica renala, pe parcurs au apărut și senzații de greata, fără pofta de mâncare.Apoi medicii au spus ca are apendicita, a fost operat duminica adică în urma cu 3 zile, acum însă senzațiile de voma, diaree și febra au început din nou. Domnul doctor nu ne spune nimic concret…adică aceste stări de voma și diaree au persistat încă de după operație iar astăzi a făcut și febra.. Ma puteți lamuri, va rog?

 337. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Marcela: nu am toate datele necesare ptr a confirma/infirma ceea ce au constatat colegii care v-au examinat direct fratele, despre care nu stiu nici macar ce varsta are. Ca idee, nu d eputine ori simptomele unei colici renale/infectii urinare severe pot mima cu succes o apendicita acuta.

 338. madalina a spus pe

  Domnule doctor am si eu o intrebare.am dureri in partea dreapta si dureri sub burta adik la ovarr.ma st imbalonata si am si si gaze.dar nu am greturi pofta de mancare am as dori sa stiu am ampedicita?si inca ceva nu am dureri in jurul buricului

 339. krisstine a spus pe

  Buna ziua, Domnule doctor, am si eu o intrebare si va rog sa-ti dati un sfat,am fost operata de hernie ombilicala strangulata in urma cu 2 ani,mi s-a pus si plasa, operatie prin laparoscop , in urma unor investigatii la gastro mi-au pus diagnosticul de gastrita antrala cu edem la varf, am luat un tratament ,dar cred ca nu face fata probabil este mai agresiva, uneori vars aciditate , acru,cateva zile am avut arsuri iar de cateva zile urinez cam la interval de 15 min si dupa ce urinez simt arsura si durere pe sub burta, nu ma dor rinichi, nu stiu daca ar fi vorba de o raceala sau gastrita care a dat in ulcer ,am dureri mari simt ca ma taie un cutit pe sub burta radiaza in zona ombilicala si in epigastru , durerea este brusca ,severa ca niste crampe , ma simt balonata,si am abdomentul tare, vanturi dau nu des,dar sunt , radiografie pe gol spune ca nu sunt imagini hidroaerice, si am avut si un volvulus gastric ,ce ar putea fi si ce ma sfatuiti , va ms

 340. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Krisstine: ptr inceput, ar trebui sa va revada gastroenterologul ptr a reconsidera tratamentul/investigatiile; ulterior, ar merita sa mergeti ptr control la cel care v-a operat (si care stie exact ce dimensiuni avea plasa, cum a fost ea fixata la peretele abdominal etc), pt a vedea in ce masura eventualele aderente postop pot fi implicate in aparitia simptomelor descrise.

 341. Adina a spus pe

  Buna ziua,domnul doctor.Joi (07.04.16)se face 4 saptamani de la operatia mea de apendicita.Am reusit sa racesc intre timp cu durere in gat,tuse,stranut tot tacamul,imi fac griji deoarece recomandarea medicului a fost sa nu racesc fara a mi se spune exact perioada.Va multumesc pt atentie.Adina

 342. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Adina: nu vor fi consecinte.

 343. Banica Niculina a spus pe

  Buna ziua,ma confrunt cu o problema si nu mai stiu ce sa fac.Am dureri abdominale,la palpare durere in partea stanga si intepaturi in partea dreapta jos,gaze,constipatie, burta umflata,nu mai am senzatia de foame si durerea radiaza si in capul pieptului.Am facut rmn pelvin la care concluzia a fost mica cantitate de lichid liber intraperitoneal,am facut si ct abdominal unde nu s-a gasit ceva care sa confirme durerile,credeti ca ar fi vorba de o apendicita?As putea face o operatie laparoscopic pentru diagnostic?Va multumesc.

 344. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  NIculina: daca durerea este localizata mai ales in stanga, este mai putin probabil sa fie apendicita acuta; totusi, ar trebui continuate investigatiile ptr a gasi sursa durerilor si mai ales sursa lichidului, daca acesta are semnificatie (exista o foarte mica lama de lichid peritoneal la orice persoana, doar ca nu este de regula descrisa imagistic). Incercati sa cereti sfatul unui internist/gastroenterolog, ptr inceput.

 345. adi a spus pe

  Buna ziua,de câteva zile simt o durere suportabila in dreapta jos a burtii care se muta când aproape de zona coastelor când in partea stângă când in zona buricului … Greata nu am ,pofta de mâncare am, scaune normale dureri pe picior in zona copasei nu am avut ,însă am avut niste intepaturi sau amorteli putin mai jos de genunchi,in zone gambei.momentan am febra si ma dor ochii ca si cum as avea cearcăne si as dormi toata ziua. Poate fi vorba de o apendicita? Daca da se mai poate face cv sa nu fiu operat😩 ?

 346. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Adi: simptomele descrise nu au nicio legatura cu apendicita acuta, dar acest diagnostic presupune obligatoriu un examen medical direct.

 347. adi a spus pe

  Momentan nu mai simt dureri in parte dreapta nuci când merg sau când ma ridic nici daca apăs in partea dreapta,însă am febra si ma simt obosit..

 348. Ramona a spus pe

  Buna ziua ! M-am operta de curand de ampedicita acuta flecmoasa totul a decurs perfect dar numai ca acum de cateva zile ma inteapa in jurul buricului cand si cand in special cand este inorat ! Este normal ?

 349. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Ramona: nu cred ca durerile descrise au legatura cu apendicita acuta flegmonoasa de care tocmai ati scapat.

 350. Ramona a spus pe

  Buna ziua ! Acum 3 saptamani m-am operat e apendicita acuta flecmoasa totul a decurs normal numai ca acum am intepaturi in zona buricului cand si cand in spacial cand este inorat ! Este normal ?

 351. viorica a spus pe

  buna ziua! am fost diagnosticata cu plastron apendicular, am fost tratata cu antibiotic si acum sunt bine.
  multumiri echipei medicale.
  intrebare: este absolut necesara operatia?
  multumesc!

 352. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Viorica: dupa rezolvarea plastronului, apendicectomia este pbligatorie, chiar daca apendicele este acum normal, intrucat riscul de recadere este mai mare decat inainte de plastronificare. Odata plastronul racit, apendicectomia se poate efectua fara probleme laparoscopic.

 353. viorica a spus pe

  multumesc frumos!

 354. Dana a spus pe

  Buna ziua.
  Soțul meu a avut o operație de apendicita acum o luna..operația a fost una obișnuita,tăietura a fost in zona buricului (in partea de jos si in partea de sus)!De câteva zile ia curs din buric de 2 ori..un lichid gălbui,dar a fost foarte puțin,cat sa se murdărească buricul.Esre normal?In rest operația arată bine..si buricul la fel..nu se văd bebici sa fie vreo infecție sau ceva…cojile de la operație sau dus!Nu se simte rau,nu are febra!

 355. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Dana: nu mi-e foarte clar de ce a fost incizat ombilical (de regula NU acesta este abordul uzual pentru apendicectomie); sunt sigur ca medicul dvs a avut argumente solide ptr acest abord, asa ca mi se pare cel mai corect sa ii cereti sfatul mergand la un control direct.

 356. Andreea a spus pe

  Buna ziua !

  Inainte de a-mi face toate analizele, as vrea sa va cer parerea. De vreo saptamana, am inceput sa am dureri in partea dreapta, sub coasta si uneori se lasa si in partea de jos…nu prea imi dau seama daca este vorba de apendice sau fiere din pacate. Este o durere cam sacaitoare, mai bine zis jena, , simt o oboseala in picioare si nu ma doare decat cand stau uneori pe scaun , fie ma aplec sau rareori cand merg. Pofta de mancare am, temperatura este in jur de 36, 7 , dar nu simt ca as avea temperatura.
  Ma gandesc totusi ca daca ar fi fost vorba de apendicita as fi avut dureri insuportabile.

 357. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Andreea: diagnosticul de apendicita acuta implica necesar si obligatoriu un consult chirurgical direct; in lipsa lui, orice discutie este pur teoretice si inutila.

 358. Banica Niculina a spus pe

  Buna ziua.Am dureri abdominale si intepaturi in dreapta jos,dureri cand merg care se lasa pe picior dar la palpare nu doare, dar eu simt durere tot timpul, nu am pofta de mancare si o stare generala foarte proasta. Ma simt obosita tot timpul si am ameteli.Am facut RMN pelvin si la concluzii scrie mica cantitate de lichid intraperitoneal si mai multe ecografii unde la fel mi s-a spus.La un cintrol ginecologic mi s-a spus sa fac ooeratia de apendicita ca asta e cauza .Poate fi vorba de apendicita?Va multumesc!

 359. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Niculina: posibil sa fie apendicita, dar nu obligatoriu; oricum, diagnosticul de apendicita acuta implica obligatoriu un consult direct la cel mai apropiat chirurg.

 360. Banica Niculina a spus pe

  Buna ziua.Am dureri abdominale si intepaturi in dreapta jos,dureri cand merg care se lasa pe picior dar la palpare nu doare, dar eu simt durere tot timpul, ma constip,nu am pofta de mancare si o stare generala foarte proasta. Ma simt obosita tot timpul si am ameteli.Am facut RMN pelvin si la concluzii scrie mica cantitate de lichid intraperitoneal si mai multe ecografii unde la fel mi s-a spus.La un cintrol ginecologic mi s-a spus sa fac ooeratia de apendicita ca asta e cauza .Poate fi vorba de apendicita?Va multumesc!

 361. Andreea a spus pe

  Buna seara! Va multumesc pentru raspuns, dupa un control amanuntit mi s-a spus ca as fi facut intindere musculara si mi s-a dat tratament cu antiinflamatoare. Nu inteleg de ce persista asa de mult totusi, am cam 2 saptamani de cand persista durerea.

 362. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Andreea: poate persista si 3 saptamani, daca este intr-adevar o ruptura musculara. Corect, acest diagnostic se pune pe investigatii mai ample (RMN); in lipsa lor, trebuie cautata si o alta cauza daca durerile persista.

 363. Octavia a spus pe

  Buna ziua! Deranjez si eu cu o intrebare:de aprox 2 saptamani am o durere in partea dreapta jos,primele trei zile a fost mai deranjanta dar acum nu….doar ca e permanenta…am fost la un medic generalist care mi-a facut o consultatie(prin palparea abdomenului),mi-a zis ca nu e apenticita dupa care m-a trimis la ginecologie…aici mi-a facut un ecograf intravaginal si analize urina si mi-a zis ca totul e ok….nimic suspect..si m-a trimis la spital pt analize sange…iar aici nu a aparut ca as avea vreo infectie in corp….dar totusi e este???ei mi-au dat tratament pt anexita si am luat 14 zile iar durea eate aceeasi…credeti ca ar putea fii vorba de apenticita iar doctorul sa nu-si fii dat seama….mentionez ca toate a este controale au avut loc in Germania.

 364. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Octavia: cel mai probabil nu; o adevarata apendicita acuta ar fi evoluat de o maniera sau alta, chiar daca mai lent sub tratament. Totusi, acest diagnostic trebuie exclus de un chirurg ptr a cauta apoi alte cauze ale simptomelor.

 365. Octavia a spus pe

  Este o durere “surda”….continua,am uitat sa specific si tratamentul luat…primit din tara si luat cu avizul medicului din Germania:Ciprinol(500mg) si Cervugid ovule….plus ca nu am facut miscare…m-am odihnit in tot acest timp.

 366. denisa a spus pe

  buna. de 3 zile ma doare tare in partea dreapta a abdomenului. am avut si unele din simptome, adica: balonare diaree, apetit scazut, ameteala… dar nu am avut febra sau sa vomit.cred ca apendicita. daca este, cand ar trebui sa merg? multumesc

 367. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Denisa: poate fi; ce intelegeti prin “cand ar trebui sa merg”?

 368. anonim a spus pe

  daca am un fel de pulsatii,intepaturi mai ales seara in partea dreapta inferior a abdomenului,inseamna ca am apend cronica,hernie,ceva de colon?am leucocitele 12000 ,iar am si o infectie dentara si trebuie sa iau augmentin 5 zile 2 pe zi..e grav?poate fi si altceva mai usor?augmentinul imi face rau?iau si probiotice si omez cu augmentin..o fi apendicita?eco e normala.am fost la med interna nu la chirurgie si acolo nu mi ar fi zis ca am ceva..

 369. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Anonim: poate fi orice, datele sunt insuficiente ptr a orienta diagnosticul spre ceva. Oricum, diagnosticul d eapendicita acuta implica obligatoriu si un examen clinic direct, la cel mai apropiat chirurg.

 370. DANIELA a spus pe

  buna dimineata,de 3zile ma doare in partea dreapta numai la palpare,sunt foarte balonata dar am pofta de mancare si nu am dureri daca nu apas,doream sa va intreb daca hemograma iese nemodificata dispare suspiciunea de apendicita?

 371. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Daniela: exista situatii de apendicita acuta cu hemograma normala, aceasta analiza nu elimina diagnosticul de apendicita acuta, ci este unul dintre criteriile care ajuta la stabilirea lui.

 372. Elena a spus pe

  De azi dimineața ma doare in parte dreapta la stinghia piciorului ,as zice ca-i apenticita dar nu sufar si de ce le lalte sintome ,cum ar fi voma.Se poate sa-mi fi explodat apenticu ,deoarece aceasta durere se intinde de la stinghia piciorului in linie dreapta pana la ovar. Am uitat sa precizez am 15 ani, daca se poate as vrea raspunsu cat de curand posibil

 373. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Elena: banui ca in intervalul scurs chestiunea a fost deja transata; daca nu, diagnosticul d eapendicita acuta implica obligatoriu o vizita la cel mai apropiat chirurg.

 374. bujoreanu gheorghe a spus pe

  buna ziua am fost operat de apendice flegmonos cu peritonita purulenta localizata operatia mi s-a prins insa dupa 12 zile inca fac diareee ce pot sa am am luat un virus poate domn doctor va rog un sfat…va multumesc

 375. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Gheorghe: buna ziua; trebuie sa luati legatura cu medicul dvs sau cu un gastroenterolog ptr a face teste suplimentare, inclusiv ptr Clostridium difficile.

 376. Bogdan g a spus pe

  Bună ziua. De câteva zile mi-a dispărut pofta de mâncare și am început sa simt o senzație de apăsare în abdomen. Durerea se accentuează la palparea abdomenului în partea stânga mai mult și la mers. Ma pot gândi la o apendicita? Legat de tranzit…scaunele nu sunt diareice, dar sunt mai dese..2-3 pe zi. La palparea abdomenului simt o oarecare apărare (mai tare la palparea mai ales în partea stanga). Va mulțumesc!

 377. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Bogdan: apendicul este situat in partea dreapta a abdomenului; un consult direct chirurgical sau gastroenterologic va rezolva problema.

 378. Alina a spus pe

  un copil de 8 ani descrie destul de echivoc durerea in zona inghinala pe piciorul drept, mai ales a pana acum de 2 ori la controlul medical, durerea a fost asociata cu inflamarea ganglionilor in timul unor raceli destul de usoare sau dureri de crestere.
  Este elocvent analiza leuocitelor in astfel de cazuri? care este pragul maxim pentru copii la hemograma?

  pentru copil nu este placuta o intepatura pentru analize dar prin comparatie cu “stresul” din sala de asteptare la Urgente in spitatul de pediatrie din Ploiesti este de preferat.

  Exista ca practica medicala extirparea preventiva a apendicelui, mai ales ca se poate face frumos si elegant prin interventie laparoscopica?
  daca da care sunt conditiile ce trebuie indeplinite si care sunt dezavantajele in acest caz?

  multumesc anticipat

 379. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Alina: nu exista apendicectomie profilactica, nici macar prin abord laparoscopic. Cresterea leucocitelor nu se asociaza intotdeauna cu apendicita acuta, asa cum nu orice apendicita da leucocitoza, este doar o o analiza orientativa.

 380. Roxana a spus pe

  Se poate efectua operatia se apendicita in cazul in care esti racit ??

 381. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Roxana: da, mai ales daca e o urgenta.

 382. Stoica Geta a spus pe

  Buna dimineata! Ma scuzati pentru deranj, dar am o intrebare…fetita mea are 4,5 ani si acuza durere in zona abdomenului spre dreapta-durere usoara. Mentionez ca nu are pofta de mancare, iar temp.37,2-rectal. Ar putea exista suspiciunea de apendice inflamat? Multumesc pentru timpul acordat!

 383. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Geta: aceasta suspiciune exista in cazul acestor simpome, fara ca ea sa fie neaparat si confirmata; trebuie sa mergeti cu ea la un chirurg pediatru.

 384. Cristina a spus pe

  Buna ziua! De aproape 4 luni ma confrunt cu durere (parca este ceva umflat) in partea dreapata a abdomenului uneori resimtind durerea inghinal. Am facut o ecografie abdomen, consult si eco ginecologic, analazie de sange,urina, fecale (coproparazitologic si sangerari oculte) toate cu rezultate bune.Va rog sa ma sfatuiti ce as putea sa mai fac. Multumesc

 385. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Cristina: un consult chirurgical care sa excluda o hernie inghinala, apoi o reevaluare gastro mai amanuntita, inclusiv o colonoscopie.

 386. Cristi a spus pe

  Aseara m-a durut mai multe minute in partea dreapta ,la jumatatea distantei subombilicale si a flancului drept..dar durerea a disparut.Poate fi apendicita?

 387. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  risti: da, dar in egala masura poate fi orice alta afectiune cu rasunet local.

 388. Cristi a spus pe

  Cum pot vedea daca am apendicita?am facut 2 ecografii si erau normale..iar durerea in partea dreapta ,cateodata in flancul drept are mai mult de 1 luna.pot face peritonita?traiesc cu teama asta si vroiam sa stiu daca e apendicita 🙁

 389. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Cristi: apendicita acuta adevarata are evolutie ultrarapida, intervalul de o luna este prea lung. pe de alta parte, o ecografie normala nu este suficienta ptr a exclude o apendicita acuta. aveti nevoie de un consult la cel mai apropiat chirurg

 390. Krisstine a spus pe

  Bună seara,am fost la gastrolog si domnia sa mi-a spus că o gastrita are alte simptome, cât despre hernie imi recomandă un ecograf, i-am spus si despre volvulusul gastric care l-am avut in urmă cu 2 ani unde la spitalul Fundeni mi-au intors stomacul cu endoscopul, bn medicul nu stia ce am ,domnia sa a crezut că fac o endoscopie la indrumarea medicului gastrolog, si in timp ce incerca să introducă endoscopul nu intra sub nicio formă,abia atunci am auzit spunând colegilor volvulus gastric încercăm endoscopic nu merge direct in sala cu ea, a reusit să repozitioneze stomacul care se facuse surub, apoi la câteva luni m-am operat de hernie ombilicala strangulata , acum va intreb eu pe dv ,este posibil o recidiva de volvulus ? Din câte am inteles nu ar fi pt prima dată si un medic gastrolog mi-a spus să vb cu un medic chirurg, am inteles că se poate opera si laparoscop nu doar clasic, stiti că v-am spus că am dureri la un deget de ombilic in partea dreapta se vede si o umflatura care acum o am si acum nu o mai am, cam asa aveam inainte de a face volvulusul, durerile sunt in vertical dreapta de sus in jos si invers, vă rog să-mi dati un sfat ce ar trebui să fac, stiu că sunteti chirurg fffff si as avea toata increderea in dv să mă ajutati să rezolv aceste probleme.

 391. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Krisstine: da, volvulusul se poate repeta, dar el este de regula o afectiune ultraacuta, or simptomele dvs sunt cronice din cate inteleg. apoi, aveti nenumarate alte cauze potentiale care ar putea sa le explice (interventia ptr hernie ombilicala si aderentele secundare ei sunt doar cateva) ptr a ma gandi direct la o revolvulare. Mai degraba ar trebui sa mergeti la cel mai apropiat chirurg ptr a vedea daca nu cumva este o recidiva a herniei ombilicale.

 392. Cristi a spus pe

  E posibil sa fie si ceva pe stres sau neurologic si sa simt asa cateodata intepaturi?cateodata se lasau pe piciorul drept..dar sunt zile bune in care nu am nimic.Mi-a zis la urgente la un spital ca atunci cand am durere continua si crescanda,care nu ma lasa, atunci am apendicita.si febra sau urinat cu sange,atunci e grav.

 393. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Cristi: urinatul cu sange nu intra in tabloul apendicitei acute. aceasta afectiune este mult prea serioasa ptr a fi diagnosticata doar pe cateva simptome nespecifice.

 394. Alexandru a spus pe

  Respect ptr rabdarea de care dati dovada.

 395. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Alexandru: multumesc.

 396. Antonescu a spus pe

  Bună seara am și eu o întrebare ,am operat băiatul de 22 ani de apendicita acuta acum 2 zile iar de astăzi a început sa-l usture operația doar când circula , când sta întins în pat nu are nimic. Este normal așa ceva?În afara de supa , ceai si iaurt ce ar mai putea manca? Vă multumesc.

 397. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Antonescu: daca nu are semne de inflamatie locala (roseata, tesuturi indurate, dureri intense si progresive etc etc), e ok. Dieta va trebui sa urmeze recomandarile chirurgului dvs, nu am de unde sa stiu cat de grava a fost leziunea, ce sutura a facut (daca a trebuit extinsa spre cec) etc etc.

 398. gabriela dornescu a spus pe

  Buna seara.De doua saptamani am dureri in partea dreapta.Am fost la dr.de familie si mi-a spus ca e colica apendiculare si m-a trimis sa fac analize care au iesit bune mentionez ca in afara de dureri si rar senzatie de voma nu am nimic altceva nu am facut febra iar la baie merg in fiecare zi nu cum ar trebui dar ies.La urgente mi-au facut toate analizele de sange hemocrom(globule albe),pt ficat plus altele si toate sunt bune.Am luat pentru 3 zile pastile pt dureri(buscopan si tora-dol)( am uitat sa spun ca locuiesc in Italia) si tin aproape mereu gheata. Sunt zile cand nu simt dureri( ex: azi am dureri dupa 2 zile fara) si as vrea sa stiu daca depinde de alimentatie si ce ar trebui sa mananc .Aici mi s-a zis sa tin o dieta usoara.Oricum sunt ani buni(peste 20 de ani) ca nu mananc prajeli si alte mancaruri grele pentru ca m-am obisnuit sa mananc ceea ce mananca ei (italienii) aici multe verdeturi si legume.Aud in jur ca ar trebui sa iau antibiotice si nu stiu ce sa fac.Si mai am o intrebare cum ca eu sufar de constipatie( o data la 1-2 luni iau dulcolax pt a curata un pic intestinul)as vrea sa stiu daca influenteaza cu ceva si daca in acest caz pot sa iau dulcolax comprese(daca este da sau nu periculos).

 399. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Gabriela: din datele prezentate NU cred ca este o apendicita acuta, ca atare nu vad rostul tratamentului cu antibiotice; pe de alta parte, sub rezerva faptului ca nu am date exacte si nu v-am examinat direct, o colica apendiculara recurenta care sa nu evoleze spre apendicita acuta intr-un interval atat de lung este posibila, dar mai putin probabila ca alte afectiuni care pot da simptome similare. Sincer, nu stiu cum este in Italia, dar poate ca ar fi mai util sa va consulte direct un chirurg. In puseul de apendicita acuta nu este corect sa utilizati laxative, dar cum nu pare sa fie apendicita acuta…

 400. Prisacariu dana a spus pe

  Buna seara.Nu stiu cat puteti sa ma ajutati sau daca tine de dumneavoastra aceasta problema.e vorba despre mama mea care acum 4 ani si a facut o operatie micsorandu si stomacul cu un inel de silicon,cum corpul ei este foarte sensibil acesta inel de silicon nu a fost acceptat de corpul ei.operatia ei nu sa inchis

 401. Prisacariu dana a spus pe

  Niciodata de finitiv asa ca a trebuit sa isi scoată inelul.problema e ca acum mama mea are încă deschisa operatie si organismul ii scoate datele afara alea cu care a fost cusută in interior pe deasurta are si prapuru desfăcut si nici un doctor nu vrea să o opereze de prapur atata timp cat organismul ei scoate pe rand cate o ata din corpul ei.Ce este de facut?

 402. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Dana: sunt granuloame de fir – focarul trebuie asanat chirurgical si, cel mai probabil, dupa / odata cu rezolvarea infectiei, peretele va trebui intarit cu o plasa. Nu gresiti cu nimic daca cereti sfatul chirurgului care I-a montat inelul…

 403. Diana a spus pe

  Buna ziua,am un baiat de 3 ani…a avt zile in care nu manca spunea ca ii vine sa verse si k il durea burtik..in ultimul timp nu a mai zis si a inceput sa manance un pic mai bine..
  Iam fct analize si leucocitele au iesit 12 mii

 404. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Buna ziua: diagnosticul de apendicita acuta este o problema serioasa; cu atat mai mult cu cat un copilas de 3 ani nu poate oferi verbal toate informatiile necesare ptr a exclude o astfel de afectiune, cel mai prudent este sa mergeti ptr consult direct la un chirurg pediatru.

 405. Oana a spus pe

  Buna ziua. Incerc sa redau pe scurt istoricul. In 1993 am fost internata si pus diagnostic de bloc apendicular, dupa un tratament de aproximativ doua saptamani cu antibiotice si invelit abdomenul in pungi cu gheata am fost externata, fara operatie explicatia fiind ca nu se poate opera deocamdata. Daca pune probleme sa revin.Probleme nu au mai aparut pana in anul 2001 cand am avut o interventie chirurgicala nefrectomie rng dr., dupa 24 ore am o noua interventie chirurgicala pentru probleme de coagulare sangv . Dupa refacere nu au mai fost probleme medicale pana in 2013 cand apare o durere pe partea dreapta de atunci se tot fac investigatii sa se depisteze cauza durerii , la toti medicii specialisti (trimisa pe sectie nefrologie, endocrinologie, gastroenterologie, ginecologie) la care am fost am spus si de vechea problema de apendicita . Tot nu stiu de unde aceasta durere. Credeti ca aici este vorba din nou de apendicita? Ma puteti indruma ?(42 ani)

 406. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Oana: o apendicita acuta adevarata evolueaza in 24-48 de ore si nu in 3 ani. Daca insa nefrectomia a fost facuta prin abord lombar, v-as recomanda sa mergeti la control si la un chirurg, ptr a vedea daca nu cumva cicatricea parietala poate genera simptomele descrise. daca nefrectomia a fost anterioara, adica abdomenul e taiat in fata, aderentele secundare acestei manevre pot da si ele simptomele descrise.

 407. Dan a spus pe

  Buna ziua,
  Daca ma doare in partea dreapta si se lasa durerea pe picior, ar putea fi apendicita? Mentionez ca am stari de greata insa iau comprimate cu usturoi pt reducerea inflamatiei.

 408. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Dan: da, dar in egala masura pot fi 1000 de alte boli.

 409. Dana a spus pe

  Buna ziua,
  Sotului meu i s-a pus diagnosticul de plastron apendicular. A facut un CT al carui rezultat il reproduc mai jos (partea care intereseaza). I s-a practicat o laparotomie exploratorie care a confirmat diagnosticul de plastron si nu a relevat nici o alta problema. In spital a facut o saptamana de antibiotice dar hemoleucograma este tot proasta. Cea de la internare arata leucocite 22000, dupa externare 14000, limfocitele fiind marite (5220). Acum, la mai bine de o saptamana de la externare, chirurgul spune ca evolueaza bine, tumora s-a micsorat si ca trebuie sa asteptam momentul potrivit pentru o noua operatie. Pe mine ma ingrijoreaza insa analizele si rezultatul CT-ului. Ce sfat aveti pentru noi: asteptam sau mergem si in alta parte, pentru un second opinion? CT-ul, pentru o parere, daca se poate
  “In fosa iliaca dreapta intraperitoneal se evidentiaza proces de periviscerita ce cuprinde cecul si apendicele ileo-cecal. Cecul prezinta calibru crescut, contur neregulat pseudo-diverticular. Nu se evidentiaza formatiuni solide intracecale.Apendicele prezinta dimensiuni crescute, pereti grosi, iodofili, continut fluid,neomogen. Nu poate fi exclusa transformarea la acest nivel. Adiacent se evidentiaza cateva adenopatii, moderat iodofile cu diametrul pana la 19 mm, extinse pana in vecinatatea corpului pancreasului. Infiltratie difuza a grasimii peritoneale peri-lezional.Cateva mici adenopatii retroperitoneale cu diametrul pana la 12 mm peri-aortic si inter-aortico-cav.”
  Restul organelor – totul normal. Multumiri anticipate.

 410. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Dana: apendicectomia in plastronul apendicular poate fi temporizata pana la disparitia fenomenelor inflamatorii (de regula 2-3 luni, dar stiu si cazuri extreme cu 2 ani de zile intre momentul plastronificarii si al apendicectomiei propriu-zise). Ulterior, se trece la apendicectomie in conditii infinit mai sigure ptr pacient.

 411. Laura a spus pe

  Buna ziua,

  fiica mea (8ani) s-a trezit azi dimineata cu dureri de burta, sub buric. Era f palida si plangea (de obicei nu plange f repede daca o doare ceva). I-am dat nurofen (doar asta aveam) si am mers cu ea la pediatru. Pana sa intram, o mai durea f putin burta. A fost consultata, palpata… Nimic, nu o dura.
  Infectia urinara a fost eliminita (nu urineaza des, nu are dureri/usturimi la urinare), enterocolita a fost eliminata (are scaun normal).
  Se poate totusi sa fie o apendicita acuta care sa fi cedat la nurofen?

  Multumesc.
  O zi buna!

 412. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Laura: efectul nurofenului administrat ar fi trebuit sa treaca dupa 6-8 ore. Daca situatia s-a normalizat complet la 12 ore de la administrare, de ex, atunci probabil ca nu e apendicita acuta.

 413. Mona a spus pe

  Bună seara,am fetita de 11 ani operata de apendicita acuta laparoscopie,totul a decurs bine…la externare domnul doctor ne-a recomandat sa luam Debridat sirop cate 5 ml de 2 ori pe zi…întrebarea mea:care este rolul acestui sirop???de ce ni la recomandat????mulțumesc..

 414. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Mona: ptr a-I stimula reluarea tranzitului.

 415. Ionescu a spus pe

  Biatul meu de 9 ani , are sase zile de la operatie de apendicita si are dureri in capul pieptului. Ce pastile pot sa ii administrez?

 416. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  IOnescu: orice antiinflamator, in doza adecvata varstei / greutatii copilului. De regula durerea e reflexa legarii bontului apendicular si NU data de vreun ulcer. Totusi, putei asocia un gastroperotector.

 417. calin a spus pe

  domnule doctor am o hernie inghinala si nu sint cu anestezicul in spate se poate alege ce anestezic sa iti dea

 418. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Calin: intrebarea nu are legatura cu topicul; v-am raspuns la postarea initiala.

 419. rodica a spus pe

  Buna ziua.
  In urma cu doi ani am fost operata ,avand plastron apendicular. Totul a fost ok ,cu exceptia unei dureri surde care apare in partea dreapta jos(in acelasi loc in care ma durea inainte de peratie-poate un pic mai jos), dar numai dupa ce fac gimnastica .Mentionez ca durerea persista apoi cateva zile sau chiar saptamani .Am discutat atat cu medicul care m-a operat care a zis ca nu este nimic, cat si cu medicul de famile care mi-a recomandat etoricoxibum pentru 10 zile . Va rog sa sa ma sfatuiti ce sa fac pentru ca nu pot renunta la gimnastica pe care o fac in fiecare dimineata.Mentionez ca am 60 ani .Va multumesc anticipat

 420. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Rodica: daca medicul dvs chirurg a scos din discutie o complicatie a vechii incizii, puteti urma sfatul medicului de familie privind tratamentul simptomatic.

 421. Mary a spus pe

  Buna ziua, domnule doctor. Am si eu o problema. Am 49 de ani si de mai multi ani am din cand in cand o jena, o apasare in dreptul apendicelui. Intr-o zi sau doua imi trecea. Acum o am de o saptamana, fara alte simptome, o pofta de mancare normala, tranzit nemodificat dar acea jena sacaitoare atunci cand imi contract muschii din zona respectiva (cand folosesc toaleta, cand stau in picioare, etc.)Am avut si acum cateva luni, si acum cativa ani si de mai multa vreme. Credeti ca ar putea fi apendicita sau altceva? Am luat ibuprofen si nu am avut nici un rezultat.Daca stau pe scaun sau in pat nu am nici un simptom.Va multumesc

 422. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  MAri: fiind o simptomatologie in evolutie de ani de zile, apendicita acuta in adevaratul sens al cuvantului se exclude. Sunt mai multe afectiuni care genereaza astfel de simptome. Ptr inceput, cereti sfatul unui gastroenterolog si eventual al unui ginecolog.

 423. Alexandru a spus pe

  buna ziua am fost operat de apendicita acuta am stat in spital 5 zile cu antibiotic ca era inflamata acum sunt acasa dar dupa 5 zile tot am dureri mici dar cand ma ridic in picioare ma doare nu foarte tare suportabil dar cand merg la baie si ma urinez ma doare este normal sa doar.

 424. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Alexandru: pragul de durere este o variabila individuala si nu pot aprecia de la distanta daca aceasta durere are si un echivalent real. Cel mai iin masura sa faca aceste aprecieri este chirurgul dvs.

 425. Lavinia Soalca a spus pe

  Buna ziua domnule doctor,am o fetiță de 7 ani care tot acuză dureri in jurul buricului,de cap ocazional si mai noi îmi spune că o doare si piciorul drept.Am fost la medicul de fam. care i-a dat debridat si totuși nu îi trece.Am fost în repetate rânduri la Dna doctor si a spus că nu știe ce are.Ce credeți că ar putea fi? ce mă sfătuiți să fac în continuare,eventual niste analize,eco
  ,ce ar putea fi? Mulțumesc anticipat!

 426. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Lavinia: corect este sa incepeti printr-un consult pediatric; pediatrul ii va prescrie eventuale investigatii, analize, ex coproparazitologic etc si, daca va onsidera ca e o afectiune apendiculara, va va indruma catre chirurg.

 427. Alexandru a spus pe

  Buna ziua doctore as avea o intrebare eu m-am operat de apendicita am 3 saptamani si unde sunt taiat este tare ca o galma e normal sau trebuie sa ma duc la doctor.

 428. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Alexandru: poate fi simpla reactie inflamatorie generata de procesul normal de cicatrizare. va disparea in timp, treptat. daca tegumentele adiacente plagii sunt rosii si fierbinti, trebuie sa mergeti la medicul dvs. ptr un control.

 429. Irina a spus pe

  Buna. Sunt însărcinată in 17 săptămîni si de aseară am o durere in partea dreapta si puțin in spate, durerea nu este foarte insuportabila si de parca nu ar fi permanenta sunt balonarea si chiar si am vomitat,dar pofta de Mincare pe toată perioada sarcinii nu o prea am. Ma cam îngrijorează aceasta durere.Ar putea fi o apeticita? CIT de insuportabila ar trebui sa fie durerea daca am punio de la o scara de la 1 la 10? Multumesc

 430. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Irina: poate fi, dar nu obligatoriu; corect este sa mergeti la un consult chirurgical direct ptr a elimina aceasta suspiciune; este total incorect sa cuantifici durerea din apendicita acuta, fiecare om are prag diferit de durere.

 431. Leyla a spus pe

  Bună seara dl doctor.prezint de 2,3zile înțepături în partea dreaptă în zona apendicului sau mai sus sau mai jos (joacă) înțepāturi şi durere pe piciorul drept, dar şi stomac în aceiaş zonă, de câteva ori şi în partea stângă. Fără poftă de mâncare ,vomă şi grețuri … gaze şi o dată pe zi toaletă sau deloc.dureri în capu pieptului,de mijloc în zona rinichilor ,oboseală în corp.Cel mai mult timp îl petrec stând. Nu am mers la doctor din cauza frici de operație. Credeți că poate fi vorba de APENDICITĂ?

 432. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Leyla: pot fi semnele unei apendicite acute, dar la fel de bine pot fi semnele a inca 15 boli diferite; trebuie sa mergeti la cel mai apropiat chirurg.

 433. Leyla a spus pe

  Înțepăturile sunt continu deseori dureroase alte ori suportabile dar cum am zis in partea dreapta mereu in stanga rare ori dar tot puternice .noaptea mă lasă… mulțumesc

 434. Ștefan Gabriela a spus pe

  Buna ziua m-am operat de apendicita flegmonoasa și acum o săptămână mi-a scos firele dar în seara asta m-am uitat și mai am un fir ce ar trebui să fac?

 435. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Gabriela: sa mergeti la medicul dvs sa va extraga firul restant.

 436. Ștefan Gabriela a spus pe

  Vă mulțumesc din suflet

 437. Manci Naomi a spus pe

  Buna ziua ,in urma cu un 1 an am avut o interventie chirurgicala(laparoscopic) la apendicita ,de cand am avut operatie am dureri in partea dreapta destul de dese ,cand sunt stresata chiar mi se umfla acolo ….mi-am facut din nou toate analizele si CT abdominal (asta fiind anul trecut in luna mai ) si au zis ca nu au vazut nimic ,eu nu ma mai simt la fel ca si inainte ,acuma sunt plecata din tara si nu am cum sa ajung in urmatoarle lui la medic .
  Va multumesc

 438. Nicoleta a spus pe

  Dupa cat timp poate sa faca baie ? Multumesc atincipat.

 439. Buso a spus pe

  Buna ziua!am si eu o intrebare : durerea in partea dreapta, undeva in zona inghinala a piciorului drept, urca undeva sub coaste, cateodata doare mai tare, altadata ma lasa, cert e ca doare toata ziua, poate dimienata e mai bine, dureri am de vreo 3-4 saptamani, poate sa fie de la apendicita?

 440. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  uso: poate, dar putin probabil ca o apendicita acuta se evolueze de o luna fara complicatii.

 441. Adriana a spus pe

  Buna ziua! Acum 6 saptamani am fost operata de apendicita laparoscopica, fara complicatii, dupa doar o sapt mi-am revenit si mi-am reluat activitatile.
  Daca acum am ramas insarcinata e vreo problema?

 442. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Adriana: niciuna. Sarcina usoara!

 443. Mihaela a spus pe

  Buna seara de 3-4 zile, am dureri mici, parca asa ca o intepatura in zona dreapta de jos a abdomenului, in zona apendicilui, e o durere mica nu permanenta, dar oricum ma deranjeaza putin, am mai avut asa dureri dar de citeva ore, ca treceau, e vorba de apendicita acuta sau ceva de acest gen? Ajutati- ma va rog un raspuns .

 444. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  MIhaela: intrebarea dvs este frecventa, trebuia doar sa lecturati postarile anterioare ptr a gasi raspunsul; repet: suspiciunea de apendicita acuta, oricat de mica, trebuie sa indrume pacientul la medic ptr examen clinic DIRECT. Doar asa se poate infirma sau confirma acest diagnostic. In cazul acestei boli nu este corect sa spui nici da, nici ba de la distanta.

 445. Lory a spus pe

  Buna ziua.am si eu o intrebare,dupa operatia de apenticita e normal sa te intepe coastele si umeri cand stai in picioare asta fiind a 3 zi de la operatie…?
  Multumesc!

 446. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Lory: daca a fost efectuata laparoscopic, da; gasiti lamuriri intr-un articol de pe site pe aceasta tema.

 447. Lory a spus pe

  Multumesc de raspuns,nu,a fost o operatie clasica..ca aproape am dat in peritonita.iar la 2 saptamani dupa operatie m am ales cu o nevralgie intercostala?are legatura una cu alta??

 448. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Lory: teoretic, poate exista o legatura intre durerile subcostale si o eventuala apendicectomie/ peritonita apendiculara operata, dar pt a stabili aceasta legatura e nevoie de amanunte pe care nu am cum sa le cunosc. mai ales daca interventia e relativ recenta, daca a fost o adevarata peritonita (adica puroi in tot abdomenul si nu doar o reactie locala) ar fi corect sa mergeti la control la medicul dvs.

 449. Daniela a spus pe

  Buna ziua d-nul doctor ! De vreo 2 zile am dureri in partea dreapta jos ,in zona osului pubian , cand apas acolo ma doare tare si ma arde .De asemenea imi simt si piciorul amortit si am dureri de spate.Poate fi din cauza coloanei sau e o posibila apendicita? Multumesc mult .

 450. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Daniela: asa cum puteti citi in nenumarate comentarii de mai sus, desi simptomele descrise nu sunt specifice apendicitei acute, afectiunea este mult prea serioasa si imbraca prea multe tablouri clinice diferite ptr a pune un diagnostic in absenta examenului clinic; pe romaneste, ptr a sti daca este sau nu apendicita acuta trebuie sa mergeti la cel mai apropiat chirurg ptr a va examina direct.

 451. Ștefania a spus pe

  Buna seara domnul doctor.acum 2zile am fost la urgente si mi sa spus că am colica apendiculara si nu este de operatie și să merg acasă dar a inceput sa îmi fie mai rău să am înțepături puternice care mi de lasă pe piciorul drept și imbalonare …ce sa fac??

 452. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Stefania: sa mergeti din nou la un consult; adesea apendicitele acute la debut au o simptomatologie complet atipica si pot dezorienta chiar si chirurgi cu mare experienta; un nou control va fi binevenit, mai ales daca analizele prelevate cu ocazia primului consult s-au modificat in timp.

 453. Alexandru a spus pe

  Buna ziua domnule doctor,as vrea un sfat de la dvs. In legatura cu problema mea.Totul a inceput la sfarsitul lui august 2016,o durere la 2 cm in jos si in dreapta de ombilic,de atunci tot ma deranjează,nu sunt dureri puterinice,au durata scurta o secunda doua,greata dar nu am vomat vreodata,sunt perioade si perioade in care nu am nimic si lerioade in care ma deranjează,pofta de mancare dispare in momentele cand am aceste simptome dar in rest mananc cu pofta.Am facut 2 ecografe,de 2 ori analize la sange si au fost bune,ultima data am fost la chirurgie,doctorul de familiei spunandu-mi ca nu are ce sa fie deca apendicita si am fost iar doctorul chirurg a zis ca nu e cazul,ca nu are nimic de taiat.Ce as putea sa mai fac,este a8a luna cu aceasta problema,nu s-a agravat,am uitat sa menționez ca am si gaze multe de cand cu această problemă,am tot incercat sa fac legatura cu ce mănânc si singurul lucru pe care l-am observat ca daca mănânc ciocolată,creme sau consum alcool,cat de putin,la o ora si ceva apar mai accentuate simptomele,in rest nu am reușit sa fac legatura cu nimic, simptomele apar asa din senin.Am facut si efort fizic sa vad daca se agraveaza,nimic schimbat,daca ma palpez in zona aceia nu ma doare nimic,am 18 ani,va mulțumesc si as aprecia daca mi-ați da un sfat

 454. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Alexandru: daca ati fost examinat deja de chirurg si nu aveti apendicita acuta, atunci cel mai probabil asa este; durerile descrise sunt insa nespecifice, poate ca ar fi util sa cereti si sfatul unui gastroenterolog.

 455. Oana a spus pe

  Buna ziua
  Acum o zi m a luat durerea dintr o data in partea dreapta si s a facut tot mai accentuata si ma doare si piciorul drept
  astazi a inceput sa ma doara si mai rau si sa ma intepe piciorul drept , dar acum aproape toata burta.
  -Am 14 ani
  -Am greata dar nu pot voma
  -nu am pofta de mancare
  -nu am scaun de 3-4 zile
  -ametesc
  ma simt extrem de rau si durerile devin insuportabile
  ce ar putea fi?

 456. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Oana: cu scuze ptr intarziere – simptomele descrise pot fi inclusiv ale unei apendicite acute; sper ca pana acum parintii sa va fi dus deja la un consult medical!

 457. nicoleta a spus pe

  Buna searaa, ce cateva zilee aprox o saptaana ma tot doare in partea dreapta acorpului jos ,uneori imi amorteste piciorul , ma doare spatele ,ma doare in parrtea stanga am stari de voma , ma doare capul, ma ia cu ameteli , dar pofta de mancare am, am scaun ….. am uitat sa mentionez , am 14 ani …ce ar putea fii ?

 458. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Nicoleta: simptomele descrise sunt total nespecifice; corect este sa v ainstiintati parintii despre aceste probleme si sa vizitati impreuna un pediatru, care va va indruma ulterior catre specialitatea corespunzatoare.

 459. nicoleta a spus pe

  si am uitat sa mentionez ca in seara aceastaa simtea ca ma apasa cineva in zona apendicului

 460. nicoleta a spus pe

  si ca simt goluri in stomac

 461. Maria a spus pe

  Buna ziua
  Acum o saptamana m a luat durerea dintr o data in partea dreapta si s a facut tot mai accentuata si imi amorteste si piciorul drept
  astazi a inceput sa ma intepe si mai tare
  -Am 14 ani
  -Am greata dar nu pot voma
  -am pofta de mancare
  -nu am scaun de 3-4 zile
  -ametesc
  -simt goluri in stomac
  -ma inteapa in partea stanga uneori
  ma simt extrem de rau si durerile aproape devin insuportabile
  ce ar putea fi?

 462. Maria a spus pe

  La palpare morr de durere

 463. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Maria: repet – este timpul sa va luati parintii si sa mergeti DE URGENTA la un consult de chirurgie pediatrica.

 464. Georgiana a spus pe

  Buna ziua domnule doctor, prietenul meu are 24 de ani di de aproape doi ani are o durerre destul de insuportabila, in fosa iliaca dreapta dar si in zona lombara. La efot, uneori chiar si la mers, durerea de accentueaza. A fost la un chirurg si i.a spus ca nu are nimic. Voiam da va intreb ce ar putea fi si care este durata de simptomatologie pe care un pacient o poate avea in cazul apendicitei.
  Mentionez ca dimineata are stari de greata, lipsa poftei de mancare mai mereu, scaunele alterneaza ca si consistenta.
  Multumesc!

 465. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Georgiana: cu siguranta nu e o apendicita acuta – ar fi evoluat in 2 zile si Nu in 2 ani. Puteti incepe prin a va adresa unui gastroenterolog, va va face investigatii suplimentare si va va indruma apoi catre chirurg, daca va gasi o cauza cu sanctiune chirurgicala a simptomelor descrise.

 466. Georgiana a spus pe

  Imi cer scuze pentru tastare. Folosesc un telefon mobil.

 467. Maria a spus pe

  Buna ziua , m-am operat pe 5 mai de apendicita acuta flegmonoasa , ma doare si acum , uneori durerea se lasa pe picior , chiar unde ete operatia a aparut o roeala care se extinde , si chiar o mica umflatura ,a am facut febra sunt constipata , sa fiu sincera am baut si energizant si sucuri acidulate , am ridicat greutai si am mancat cartofi si oua prajite ….ce pot avea ?

 468. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Maria: imposibil de spus de la distanta daca febra are legatura cu vreo complicatie a plagii sau nu; trebuie sa mergeti la chirurgul dvs.

 469. Oana a spus pe

  Buna seara am o fetita de 6ani operata de peritonita pe foia de obs. scrie apenticita gangrenoasa suntem de 8 zile in spital si operatia tot supureaza nu face febra ,mananca se misca foarte bn dar ma ingrijoreaza de ce supureaza si are un miros foarte urat in acea zona.Astept un raspuns cat mai urgent .Va multumedv

 470. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Oana: apendicita gangrenoasa cu peritonita presupune ca infectia a fost generalizata in tot abdomenul; oarecum firesc, plaga chirurgical este si ea infectata, asadar mici complicatii de plaga sunt intrucatva de asteptat; tratate corect, nu ridica probleme.

 471. florian a spus pe

  Buna seara,
  am fost operat pe 27 mai de apendicita flegmonoasa laparoscopic.
  Recuperarea a fost destul de buna, dar dupa 2 saptamani am inceput sa am dureri si sa fac febra, ceea ce a condus pe data de 9 iunie, la o noua interventie de urgenta, avand o infectie. Mi s-a spus ca era de marimea unei nuci si mi-a fost curatata toata zona. Am stat de vineri pana luni in spital,cu administrare de antibiotice si avand tub de dren. Acum mi s-au scos firele,dar simt o mica durere in zona dreapta si parca o zona mai intarita in partea respectiva. Nu fac febra,am pofta de mancare, scaunul este regulat dar sunt putin speriat sa nu mi se intimple iar.
  Credeti ca aceste simptome ar trebui sa ma ingrijoreze? Cat timp ar trebui sa mai simt aceasta durere? Doctorul a spus ca nu mai are ce sa fie si sa am rabdare. Ce parere aveti?
  Va multumesc mult!

 472. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Florian: sa aveti incredere in medicul dvs, stie exact despre ce infectie a fost vorba si unde a fost localizata (cel mai probabil un abces parietal?). Intarirea postoeratorie descrisa poate fi o simpla reactive a tesuturilor subcutanate care se cicatreaza. Induratia poate persista in acest caz pana la 3 luni.

 473. stefan a spus pe

  Fetita mea de cinci ani si jumatate a varsat in cursul noptii trecute pina spre prinz de nu mai stiu cate ori , varsa chiar si apa pe care o bea,una peste alta a iesit si foarte moale afara , culoare maroniu deschis ,am fost la medicul de familie si a spus ca poate fi vorba de o apendicita ,?????
  Nu stiu ce sa cred ,ma asteptam la orice alt diagnostic numai la asta nu, nu sunt specialist dar totusi, nu are febra si scaun moale la apendicita???

 474. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Stefan: nu neaparat; corect este sa mergeti cu ea la un pediatru/ chirurg pediatru.

 475. Elena a spus pe

  Buna ziua.de 1 luna am o durere in partea dreapta, nu este o durere de nesuportat.am fost la medic in Germania si mi sa spus ca nu este apendicita.apoi am venit in Romania si am consultat mai multi medici.in prima faza mi sa spus ca este apendicita (asa a considerat medicul care ma consultat ptr ca aveam leucocitele 9800).mai apoi am mers si am facut un consult ginecologic (crezand ca poate fi ceva la ovare),nu aveam nimic ginecologi.am mers si am facut un eco abdominal ,aici mi sa spus ca am o piatra m8ca la rinichiul drept plus ca am fierea marita.mai apoi mi sa spus sa fac un sumar in urina, totul a iesit bine in limite normale.acum intrebarea mea eate daca poate fi apendicita sau nu…..mentionez ca alte simptome inafara de durerea inghinala in partea dreapta nu am….. ce as putea face ptr a afla ce este….va multumesc anticipat

 476. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Elena: din datele prezentate nu exista date care sa sustina o apendicita acuta; trebuie insa sa incepeti printr-un set corect si complet de investigatii, sub coordonarea unui internist, de ex. Setul va include desigur si un consult chirurgical.

 477. Adrian a spus pe

  Buna ziua ,am 23 de ani . M-am operat acum 5 zile (marți noaptea) de apendicita. , operația a fost ușoară după spusele chirurgului . A doua zi ( joi ) am fost externat , precizez ca am făcut febra miercuri când eram internat , mi-au administrat algocalmin iar febra a trecut . Joi dimineața m-am simțit foarte bine și am fost externat . Dar după ce am ajuns acasă am făcut febra in fiecare Zii maj puțin ieri ( sâmbătă ) . Vineri dimineața m-am întors la spital din cauza febrei și din cauza ca am avut impresia ca îmi curge ceva pe la operație ( din spusele doctorului nu era nimic grav , ceea ce era acolo era jn de de țesut , nu mai știu exact cum mi-a spus doctorul ca se numește ) . Doctorul mi-a spus ca este normal sa am febra . Azi am făcut din nou febra , am luat un algocalmin și sunt Ok . Operația arată bine , a început sa se vindece la exterior . Ceea ce as dorii sa știu este dacă chiar este normal sa fac febra (Menționez ca febra a fost între 37,5 și chiar 38.4 vineri când am mers la spital . Azi din noi am avut 38.1 ) și as dorii sa îmi Spune-ți ce as mai putea mânca . M-am cam saturat de supe , piure și friptura de vita … am foarte mare pofta de prăjituri .
  PS: țin sa Menționez ca lamtoaleta am fost doar de doua ori . Odată când eram in spital și odată de când am fost externat . De fiecaredata doar după administrarea de laxative

 478. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Adrian: evitati sa faceti doua postari cu acelasi continut la articole diferite de pe site; asta nu va grabi raspunsul meu…

 479. Viorel a spus pe

  Buna avem si noi un caz daca doriti sa ne dati un raspuns, la fetita noastra sa scos apendicu prin torace este corect ce au decis medici Multumesc

 480. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Viorel: sincer, nu am auzit pana acum de apendicectomie transtoracica ca prima intentie; nu pot sa va spun cat e de corect sau nu, poate ca existau argumente, pe care eu nu am de unde sa le cunosc.

 481. Liliana a spus pe

  Buna ziua!
  Am 22 de ani, sunt diagnosticata cu fibrom uterin si am mai avut cateva probleme ginecologice minore(vaginita, candidoza).
  Acum 2 zile am avut o durere insuportabila in partea dreapta a abdomenului(zona inghinala). Aceasta a durat cam 2 ore si a disparut dupa administrarea unui no-spa. Am mai avut si in trecut atfel de dureri(o data pe luna sau mai rar). Credeti ca ar putea fi vorba de apendicita? Maine merg sa fac hemograma completa. Dupa acea durere am ramas cu o sensibilitate, daca pot sa o numesc asa, simt ca am ceva acolo, e ciudat. In plus, intestinele se comporta ca si cum as fi infometata.
  Multumesc!

 482. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Liliana: simptomele descrise nu par sa contureze un tablou de apendicita acuta; totusi, persistenta lor ar trebui sa va indrume la un medic, ptr consult direct.

 483. Liliana a spus pe

  Va multumesc!
  Maine merg la analize si intentionez sa fac o ecografie abdominala.

 484. Viorel a spus pe

  Din pacate fetita a decedat am mers cu ea la spital cu dureri de burta si nu punea piciorul drept jos, la spital am spus ce o doare pe fetita iar medici iau pus un diachnostic gresit, ca are apa la plamini au drenato doua zile la rind, dupa ce au vazut ca a gresit a intervenit chirurgical a taiat diafragmu, o coasta a cusut stomacul care a fost drenat, dupa care a scos apendicu prin torace in urma interventiei a lasat diafragmul deschis si la trei zile a decedat, la analize leucocitele erau de 19,28 era apendicul bolnav? va multumim

 485. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Viorel: imi pare tare rau ptr pierderea dvs. dar nu am cum sa apreciez asta de la distanta. Dumnezeu sa o ierte.

 486. Nicoleta a spus pe

  buna,am si eu nevoie de un sfat…am cateva zile de cand ma doare in partea dreapta jos si nu mai zic de picior ca ma ia cate o durere insuportabila.(m-am uitat pe internet am mai citit de apendice dar nu prezint simtomele care sunt specifice,adica nu am greturi,febra) uneori mai ametesc cand ma ridic din pat(se intuneca si e negru tot) unde as putea sa merg sa aflu? multumesc

 487. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Nicoleta: ptr a infirma suspiciunea de apendicita, trebuie sa mergeti ptr consult direct la cel mai apropiat chirurg. Sunt insa mai multe afectiuni care pot corespunde simptomelor descrise.

 488. Andreea a spus pe

  Buna ziua,
  Am fost operata acum 3 saptamani de apendicita acuta flegmoasa, cu diagnostic secundar peritonita localizata. Totul a evoulat bine pana acum 2 zile cand m-am reintors la munca. Mentionez ca serviciul meu nu necesita efort fizic (lucrez la birou). Desi nu mai aveam dureri aproape deloc, acestea au reaparut in momentul in care am inceput sa merg mai mult. De ieri s-au agravat, iar astazi m-au suparat destul de tare. Ele se amelioreaza in momentul in care stau jos sau intinsa, insa reapar atunci cand ma deplasez si par sa se agraveze. Uneori simt dureri nu numai in drepul operatiei, ci si undeva deasupra ei, in dreapta buricului, iar astazi am fost si balonata.
  Va rog sa imi spuneti daca aceste dureri sunt normale, sau prezinta un motiv de ingrijorare. Multumesc mult!

 489. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Andreea: este foarte greu de spus daca e o simpla coincidenta (simptome similare pot aparea si la pacienti neoperati, de ex) sau o complicatie postoperatorie. Prin urmare, ar trebui sa va adresati chirurgului dvs ptr un control.

 490. Bogdan a spus pe

  Bună ziua,
  În prima zi am avut febra cu dureri musculare și de os foarte mari. După niște doze de nurofren durerile musculare au dispărut. A doua și a treia zi au continuat stările febrile de 37,5-38, cu dureri de cap și amețeli. În primele trei zile nu am avut nici o durere de burta.
  A patra au început crampe de burta ușor constipat, și foarte multe gaze. M-am prezentat la medicul de familie, care m-a consultat prin apăsare. În dreapta jos de tot ma durea la doar apasare. În repaus fără durere. M-a trimis la chirurgie cu diagnostic de apendicita. Chirurgul nu era sigur ca e apendicita.
  Astfel m-a trimis la boli infecțioase. Acolo aveam temperatura de 38,5, mi-au făcut analize unde apare nivelul leucocitelor( WBC 13). După care m-au trimis din nou la chirurg cu diagnostic apendicita.
  A cincea zi am făcut o ecografie unde arata foarte multe gaze, chirurgul a zis ca nu e sigur sa fie apendicita. Mi-a dat no-spa plus laxative după care durerea la atingere în zona a dispărut.
  M-a trimis la boli infecțioase din nou, unde mi-au dat 1000mg amoxicilina 7 zile. La raze X nu a apărut nimic.
  A seara zi sunt încă balonat iar în zona dreapta simt o jena, dar nu o durere acuta. Nu simt. Durere când merg sau altceva.
  Nu sunt mulțumit de diagnostic. Cum as putea sa investighez mai sofisticat dacă e apendicita sau altceva? Tomograful sau rezonanta magnetica sau alte analize pot confirma apendicita?
  Va mulțumesc.

 491. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Bogdan: in cazuri de dubiu de diagnostic, se poate efectua un Ct abdominal cu substanta de contrast, care evidentiaza eventualele modificari ale apendicelui cecal.

 492. Nicoleta a spus pe

  Bună ziua! Mam operat de apendicită acuta si am avut si un saculet care mi_a fost scos pe data de 5 septembrie si am fost dupa 3 zile mi_au scos firele si este a treia saptamana si am dureri atunci cand stau in fund pe scaun ,pe pat este motiv de îngrijorare?

 493. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Nicoleta: de principiu nu ar trebui sa aveti probleme daca aveti apetit, tranzit intestinal etc. Corect este insa sa mergeti la un control la chirurgul dvs.

 494. DARIE NICOLETA a spus pe

  Buna ziua,
  Am o fetita de 10 ani care a fost internata cu suspiciune de apendicita.In urma investigatiilor a rezultat un plastron apendicular pt care a stat internat o saptamana.I s-au facut antibiotice si antialgice si a cedat.Dna Dr ne-a spus ca ar trebui sa o operez peste 3 luni…
  Au trecut mai bine de 3 luni fara nici o problema de acel gen.
  Intrebarea mea este:e nevoie neaparat de operatie pt indepartarea apendicelui?
  Multumesc anticipat.

 495. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Nicoleta: da, ptr ca episodul inflamator se poate repeta oricand.

 496. BOLCA CRISTINA a spus pe

  BUNA ZIUA….AM O PROBLEMA CARE NU ISI ARE RASPUNS….BAIETELUL MEU ACUZA O DURERE IN PARTE DREAPTA LA EF FIZIC(FC FOTBAL)….AM CAUTAT DE CE NATURA ESTE DUREREA SI AM PRIMIT DIF RASPUNSURI…HEPATOMEGALIE LA DOI DR SI FICAT NORMAL LA ALTI DOI MEDICI,FIERE SEPTATA,COLON INFLAMAT…AM TINUT TRATAMENT PT TOATE DIAG DAR NIMIC….ESTE POSIBIL CA DUREREA SA FIE DIN CAUZA APENDICULUI? DURERE CA O INTEPATURA,CU TRANSPIRATII,PALOARE,GREATA DIMINEATA DAR F VOMA, GAZE MULTE(S-A VZ LA UN ECHO EFECTUAT CA ESTE PLIN DE GAZE)…DUREREA CEDEAZA CAND SE INTINDE LA SOL CU GENUNCHI FLEXATI LA PIEPT…NU AM FC O ANALIZA DE URINA…CE AR TB SA FC? MULTUMESC

 497. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Cristina: sunt nenumarate situatii care pot explica macar partial simptomele. De ex, o apendicita acuta ar fi evoluat, ar fi progresat spre complicatii. Durerea ar fi devenit continua. Explicatia cea mai banala ar fi ca dupa efort major, organele care depoziteaza sange (splina, ficatul) se “contracta” ptr a elibera sange suplimentar din depozite cand este nevoie. Ar fi durut insa mai degraba in stanga, splina fiind mai implicata in acest mecanism decat ficatul. O hernie complicata poate da astfel de dureri cand se incarcereaza – ar trebui sa fi fost diagnosticata deja de catre un chirurg. Copiii – mai rar, si adultii – pot face o boala care se numeste invaginatie (intestinul subtire “intra” intermitent in cel gros). Poate da paloare, transpiratii, dureri ca un cutit, greturi etc. Diagnosticarea ei presupune un gastroenterolog/ chirurg pediatru inspirat…

 498. Alina a spus pe

  Buna seara,
  Sotul meu in varsta de 38 de ani acuza o durere in punct fix localizata in abdomenul inferior la jumatatea distantei dintre buric si baza penisului, usor spre dreapta. Initial durerea a fos mai mult ca o jena, care in decurs de 2 sapt s-a intensificat si pe o perioada de cateva zile a fost insotita de un disconfort la urinare (disconfort care a disparut dupa cateva zile) si am observat prezenta singelui in sperma. I s au facut analize de urina, analize de sange care nu au relevat prezenta unei infectii urinare. S a efectuat si un ecograf al abdomenului care iarasi nu a evidentiat nici o problema. In ultimele zile durerea s-a intensificat. Il doare mai ales cand sta in masina sau in pozitie sezand pe scaun. La inceput durea stand pe scaun sau la condus, dar se ameliora pana la disparitie in repaus orizontal. In ultimele zile, dupa mai mult de 4 saptamani de la debut, durerea e mai puternica la condus, stat pe scaun sau aplecat (stat chircit) si se amelioreaza vag cand se intinde in pat. Incercam sa intelegem de ce durerea de intensifica cand conduce sau sta pe scaun – poate fi din cauza faptului ca e obez iar burta exercita o presiune suplimentara asupra punctului dureros in pozitie sezand? (- mentionez ca sotul cantareste 130 kg la 1.70m)

  Ar putea fi o afectiune a apendicelui?

  Poate fi o hernie? – din pacate e greu de stabilit daca exista vreo ‘umflatura’ soecifica herniei din cauza abdomenului oricum voluminos.

  Ce alte investigatii ar putea evidentia natura durerii? (de ex examen CT, colonoscopie?)

  Va multumesc anticipat!

  Cu respect,
  Alina Croitoru

 499. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Alina: prezenta de sange in sperma este complet anormala – are nevoie de un consult urologic urgent. Toate afectiunile descrise pot explica simptomele, in egala masura si efectul compresiv al unui abdomen foarte voluminos. Se poate efectua CT cu substanta de contrast, dar corect este sa fie examinat mai intai de un specialist – urolog, chirurg etc.

 500. Roxana a spus pe

  Buna ziua, ieri m a luat o durere in dreapta jos , cand paseam ma durea rau iar apoi noaptea m am trezit cu o durere si mai mare doar ca in zona pelvisului. Dimineata cand m am trezit nu mai aveam durerea, doar un mic disconfort in dreapta jos si singura problema e ca am scaune prea dese indreptate spre diaree. Credeti ca ar putea fi apendicita? Am pofta de mancare , n am stare de voma sau greata ..

 501. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Roxana: teoretic este posibil, dar practic putin probabil avand in vedere apetitul pastrat; totusi, diagnosticul de apendicita acuta se bazeaza pe examenul clinic, aveti asadar nevoie sa mergeti la un medic ptr control direct.

 502. Corina a spus pe

  Buna ziua si sper sa primesc un raspuns din partea dvs! Efectiv am ajuns la disperare..dupa multe investigatii-colonoscopie care a iesit in regula,gastroscopie-a reiesit duodenita,analize urina-leucocite 25 si mucus in urina,consult chirurgi-ei spun ca ar fi apendicita subacuta dar nu e cazul de operatie,altii ca e colon iritabil. Dupa toate astea,incepand de un an incoace eu tot am probleme in zona apendiculara-simt ca ma strange ca un pumn de colici care ma dor apoi ma lasa si tot asa,urinari dese fara usturime,constipatie constanta.Am slabit din cauza asta pt ca nici un dr nu m-a facut bine. Greturi foarte rar,stare subfebrila dar se suspecta si infectie urinara.
  Ce sa mai fac in continuare?Sa ma operez de apendice?Efectiv nu mai stiu ce sa fac..am 25de ani si sunt din Cluj.

 503. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Corina: daca ar fi fost vorba despre o apendicita acuta, adica acea afectiune apendiculara care sa necesite o interventie chirurgicala de extirpare, ar fi evoluat demult pe parcursul anului. In fata unor simptome ca ale dvs corect este sa vi se scoata din discutie, prin investigatii corecte si complete, toate celelalte afectiuni cu simptome asemanatoare – in special infectii urinare, infectii ginecologice etc. Ulterior, cand toate acestea au fost epuizate, in ultima instant, se poate efectua o laparoscopie exploratorie, care sa stabileasca daca apendicul poate fi cauza acestor probleme sau nu.

 504. Popa Mirela a spus pe

  Dureri in partea dreapta cu senzație de usturime și arsura ,mă îngrijorează pentru că sunt sub tratament cu clexan ar putea fi vorba de o apendicita și dacă da atunci cat durează până de inflamează .va mulțumesc!

 505. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  MIrela: tratamentul cu clexane NU influenteaza sub nicio forma agravarea sau instalarea unei apendicite acute. Din acest punct de vedere, trebuie sa actionati ca orice persoana normala – am raspuns deja la postarile anterioare.

 506. radu a spus pe

  buna seara,

  copilul meu de 5 ani a fost operata de ampeticita acuta peritoniala si a fost operat laparoscop ….are 9 zile de la operatie vreau sa stiu daca pot sa-i dau mar?. Are si scaune normale. Sau cind pot sa inceapa sa manince ca inainte?

 507. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Radu: daca medicul copilului nu v-a facut alte recomandari, la momentul actual nu ar trebui sa mai aiba restrictii alimentare majore.

 508. Zidaru Adriana a spus pe

  Buna seara, sunt operată de aproximativ 5 luni si acuma a inceput sa ma usture si sa ma doară. Care ar putea fi cauza?

 509. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Adriana: simptomele sunt atat de vag descrise, incat pot corespunde tuturor leziunilor localizate cu aproximatie acolo unde s-a aflat apendicul. Incepeti prin a va adresa medicului dvs de familie, va va indruma la gastroenterolog sau la chirurg daca va considera necesar.

 510. Rozalia a spus pe

  Buna dimineața domnule doctor am o fetiță de 9 ani și de doua zile are durere suportabila in dreapta iar în această dimineață a avut scaun moale,sa fie vorba despre o apendicita?Am înțeles că la apendicita mai ai dureri și în jurul buricului.mtumesc frumos.

 511. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Rozalia: exista suficienta cazuri de apendicite acute cu tablou complet atipic, dar si alte boli care pot mima la perfectie apendicita acuta. Prin urmare, asa cum am raspuns de nenumarate ori la intrebari similare anterioare. diagnosticul de apendicita acuta presupune, printre altele, un examen clinic direct efectuat de un medic chirurg.

 512. Andreea a spus pe

  Buna seara. Am o durere in partea dreapta, dar doar cand merg. Cand stau jos sau indoi genunghiul nu ma doare. Poate fii apendicita?

 513. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Andreea: avand in vedere descrierea sumara a simptomelor, poate fi orice. Asa cum am precizat mai sus de mai multe ori, diagnosticul de apendicita acuta presupune obligatoriu un consult direct la cel mai apropiat chirurg.

 514. Lorena a spus pe

  Buna seara domnule doctor, acum o saptamana am facut o ecografie abdominala si pe langa faptul ca am viermisori pe fiere (fierea are aspect de mal), pietre si nisip la rinichi si un chist pe ovar, mi s-a mai spus ca am o apendicita cronicizata. Ce insemna acesta apedicita cornicizata? Se poate trata ca sa nu ajunga sa fie acuta? Mentionez ca am niste dureri in partea drepta jos,temperatura nu am avut pofta de mancare am,, scaun am zilnic. Multumesc anticipat

 515. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Lorena: diagnosticul de “apendicita cronicizata” nu este recunoscut oficial in chirurgie. Asadar, neexistand aceasta boala, nu exista nici un tratament specific. Un consult la cel mai apropiat chirurg va transa problema.

 516. Raluca a spus pe

  Buna seara!
  Am o problema care ma chinuie de ceva timp, o durere in partea dreapta jos, care e ingrozitoare in timpul ovulatiei, nu pot merge o zi, apoi imi trece. De data aceasta durerea nu a mai trecut, am avut ovulatia acum 3 zile, si am o durere in partea dreapta jos cand fac anumite miscari sau cand ma ridic de jos. Mentionez ca sunt diagnosticata cu sindromul colonului iritabil de un an si ceva, si deseori am dureri, borboloseli prin burta, crampe si restul simptomelor. Sunt foarte speriata insa acum din cauza durerii din partea dreapta jos persistenta, cel mai frica imi e de apendicita. Alte simptome nu am, doar durere, intepaturi, disconfort in partea dreapta jos, si in restul abdomenului din cauza colonului iritabil. Ultimul ecograf a fost facut in august anul trecut, eram in regula. Ce credeti dvs? Sa fie de la ovar, apendicita, colon? (Simt ca si cum s-ar misca acolo ceva cand ma doare)

 517. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Raluca: intrebarea dvs e frecventa. Asa cum am raspuns de fiecare data, simptomele prezentate pot apartine tuturor bolilor pe care dvs insati le-ati enumerat, este imposibil a spune de la distanta carei anume. Ptr un diagnostic corect trebuie sa mergeti la un consult gastroenterologic/ ginecologic/ chirurgical ptr o examinare directa.

 518. Gavrila a spus pe

  Buna ziua domnule doctor,
  fiul meu de 20 ani a fost operat, in urma cu 2 luni, de apendicita acuta si se simte foarte bine.
  Operatia s-a vindecat frumos si nu sunt probleme dar acum , 2 zile când ne-am prezentat la control medicul chirurg ne-a spus ca la analiza de laborator s-au depistat unele probleme, respectiv diagnosticul este apendicita carcinoid tubular apendicular , fiind indrumati catre medicul oncolog. La recomandarea medicului oncolog am efectuat o tomografie CT la torace , abdomen si pelvis iar rezultatul este foarte bun , totul este normal.Va rog sa i-mi spuneti daca trebuie sa facem si alte analize si care ar fi acelea .
  Va multtumesc!
  Cu stima.

 519. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Gavrila: sunt cateva analize de laborator care evidentiaza prezenta in sange a unor substate produse in carcinoid ( o forma speciala de cancer), dar in situatia in care dgn fiului este cert si nu exista imagistic extensie locala sau la distanta, probabil ca nu ii sunt prea utile. Pe de alta parte, daca tumora e localizata spre varf, este mica (<2 cm), extrasa in totalitate marginile de rezectie nu au celule maligne etc, simpla apendicectomie poate fi suficienta, sub rezerva unei monitorizari periodice in urmatorii ani.

 520. Florin a spus pe

  Buna ziua.(28ani) Am și eu o problema de 2 luni .prima durere am avut-o la testiculul drept.dupa a început să mă doară in partea dreapta,nu mereu intepaturi.de câteva zile mă doare abdomenul foarte tare .deasupra buricului nu suport nimic sa ating acolo. Am fost la un control .la sânge urina ecografie la rinichi.au fost ok.dar nu am putut sa fac ecografie abdominala nu pot sa o fac mă doare.

 521. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Florin: trebuie sa fiti examinat de catre un chirurg, daca nu ati facut-o deja. Va va recomanda un CT, daca va considera necesar. Ati remarcat local vreo eruptie, vreo modificare a culorii tegmentelor, basicute etc?

 522. Florin a spus pe

  Dac mă puteți ajuta.ce ecografie pot sa fac la abdomen sa nu mă atingă .Ct abdominal .rmn ceva.?

 523. Alexandra a spus pe

  Buna ziua! Am 3 zile de când m-am operat de apendicita acuta plastronata cu aderente peritoneale. Chiar azi am avut scaun, insa înainte și în timpul defecației am avut niste înțepături destul de dureroase in anus și pe colon și se resimțeau in special in partea operata. Menționez că am avut ceva probleme cu constipația in trecut și nici nu am avut o alimentație prea sanayoasa

 524. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Alexandra: scuze ptr intarzierea raspunsului. Banuiesc ca problema s-a rezolvat deja…

 525. Victor a spus pe

  Buna ziua am si eu o problema ,fata mea are 14 ani și a fost diagnosticat plastron apendicular a făcut tratament in spital cu antibiotic timp de 10 zile si acuma urmează acasă și să pus o drena in spital ca sa scoata lichidul de acolo .rectific au încercat săi scoata apendicul cu laser dar nu au putut și iau pus drena ca sa scoata lichidul până nu a mai curs nimic .urmează acasă tratament cu antibiotic încă 10 zile si mia zis doctora ca nu poate opera sa scoata apendicul acuma .doar peste 30 de zile sa se retragă inflamatia .intrebarea mea .este normal asa ceva sa consult alți doctori ? Cică ar fi apendicul inflamat și este lipit de intestine și nu se poate opera acuma ce sa fac ??

 526. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Victor: intrebarea este rel frecventa, gasiti amanunte mai sus; da, este atitudinea corecta in acest caz.

 527. Ana a spus pe

  Dupa un control ginecologic, dl doctor mi-a spus ca nu poate vedea o anexita inflamata dar ca cel mai probabil este o anexita subacuta dat fiind faptul ca in timpul controlului am avut dureri groaznice la atingerea propriu-zisa. De 2 zile iau antibiotice si antiinflamatorii dar durerea persista in continuare…daca era vorba de anexita de ce nu s-avazut totusi in ecografia cu camera? In continuare sunt foarte speriata de o apendicita desi in timpul palparii de catre chirurg nu am avut dureri si mi a spus ca nu este apendicita..sunt de-a dreptul disperata neavand un diagnostic de care sa fiu sigura…ecograful abdominal a vazut un perete ingrosat, dl chirurg la palpare nu a simtit nimic iar dl ginecolog nu a vazut o anexita propriu-zisa la ecograful vaginal…durerile au inceput in urma cu 3 sapt iar dupa prima saptamana au incetat revenind la 2 zile dupa…o apendicita in forma incipienta sau un plastron apendicular poate avea un termen lung de evolutie? Alte simptome nu prezint…spuneti-mi va rog ce credeti si ce as putea sa mai fac?

 528. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Ana: nu pot contrazice de la distanta un coleg care v-a examinat direct; va inteleg “disperarea”, dar o apendicita acuta adevarata ar fi evoluat spre agravare mult mai rapid iar un plastron ar fi fost relativ usor de diagnosticat clinic.

 529. Florin a spus pe

  Mulțumesc că mi-ați răspuns .am reușit până la urmă să fac o ecografie abdominala .pelvis .plus testicule . Testicule ok. Abdominal ok. Iar în partea dreaptă zona pelvis am o mica umflatura .mi sa spus că am un început de hernie inghinala. Și un inel deplasat. Întrebarea e .de ce mă doare așa tare abdomenul că nu suport nici să mă ating nici eu. Exista tratament pentru aceasta hernie sa nu ajung la operatie?.

 530. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Florin: daca este cu adevarat o hernie, singurul tratament este cel chirurgical. Ptr a confirma prezenta herniei, aveti nevoie de un consult direct la cel mai apropiat chirurg.

 531. elena a spus pe

  Va rog, am dureri de mult timp in zona dreapta jos, si cand apas acolo mă inteapa. Iau mereu antiinflamatoare si antibiotic, dar durerea a devenit continua, si cu no spa. Gastroenterologul a spus ca nu am nimic. Ecografia nu arata alte probleme la ovare. Si analizele sunt bune. Iar chirurgul a zis sa mai asteptam. Nu exista apendicita pe care sa o duci pe picioare mai multe luni, daca e tinuta pe atb si antiinflamatoare?

 532. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Elena: nu, nu exista – ar fi fost evidentiat cumva procesul inflamator in intervalul mentionat. NB – faptul ca ecografia nu arata probleme ovariene, nu inseamna ca nurerile nu pot proveni d ela o afectiune ginecologica (endometrioza, boala inflamatorie pelvina/ salpingita etc)

 533. Cristina a spus pe

  Am fost operata clasic de apendicita flegmonoasa acum cinci zile. Nu am avut furtun de drenaj, mi s-au administrat antibiotice trei zile, am fost externata, nu am dureri sau febră, operația arata bine, am avut scaun. Am probleme vechi cu coloana lombara, exercițiile de kinetoterapie ajutandu-ma. Acum, cu imobilizarea parțială la pat, durerile de mijloc s-au accentuat, însă n-am voie sa fac exerciții fizice(efort). Va rog să-mi mi spuneți dacă am voie sa fac măcar un exercițiu pe care-l simțeam că mă ajută cel mai mult, anume : cu picioarele drepte(genunchii neindoiti), îndoiri repetate din mijloc și aplecări in fata, până la atingerea podelei cu vârful degetelor. Se forțează operația, se poate întâmpla ceva rău?

 534. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Cristina: deduc ca interventia a fost facuta prin abord clasic? Oricum, trebuie sa urmati sfaturile medicului dvs curant. Din punctul meu de vedere, efortul fizic moderat imbunatateste cicatrizarea plagii, indiferent de abordul ales ptr interventie.

 535. Anna a spus pe

  Bună seara! Pe 14 ianuarie am fost diagnosticata și operata de pelviperitonita apendiculara. De atunci și pana acum totul a decurs bine, zic eu. Pofta de mâncare, scaun, gaze. De câteva zile simt ca o arsura, durere a stomacului, care apare și când merg. Uneori se simte ca un fior. Va rog sa mi spune ți opinia dumneavoastră. Mulțumesc

 536. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Anna: nu pot aprecia corect situatia de la distanta; avand in vedere ca afectiunea dvs a fost foarte serioasa, ptr a elimina orice suspiciune de complicatii postoperatorii trrebuie sa merget la control direct la medicul dvs. curant.

 537. elena a spus pe

  Am fost operata de apendicita cronica cu aderente acum trei zile. Sunt foarte balonata si nu stiu ce sa fac ca sa am scaun. Am folosit supozitoare, dar nu merge tranzitul. Si cand mănânc iaurt mă ustura acolo… Ce ma puteti sfatui?

 538. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Elena: va trebui sa cereti sfaturi depre dieta, eventuala folosire a unor laxative usoare medicului curant, care stie exact cum a ligaturat bontul apendicelui, daca au mai fost necesare si alte suturi pe colon etc. De regula, absenta scaunului in primele 3-5 zile dupa o astfel de interventie nu are consecinte majore, daca este corectata ulterior.

 539. elena a spus pe

  Imi puteti spune va rog pt ce se foloseste adrenalina in timpul operatiei? Adrenalina Terapia 1mg. Daca se fac doua anestezii, rahie si generala, e posibila o scădere a pulsului? Multumesc.

 540. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Elena: unul din efectele rahianesteziei este scaderea tensiunii arteriale, prin mecanisme asupra carora nu insist (tin de blocarea unor nervi), dar sunt absolut normale si acceptate ca un efect secundar al manevrei. Utilizarea adrenalineai pentru a corecta pulsul/ tensiunea arteriala in timpul unor anestezii nu este atat de neobisnuita pe cat credeti si nu are neaparat o semnificatie patologica. Nu are efecte secundare pe termen lung – din moment ce este o substanta pe care propriul nostru corp o descarca intotdeauna in situatii ” de urgenta”.

 541. Mirea a spus pe

  Buna ziua.Am dureri in zona apendicelui,coboara si pe piciorul drept,greata ,gura amara desi n am fiere,am fost la chirurg ,apendicele este sase ,compresiv ,dar n am avut lichid la acografie.si mi a dat sa iau nospa si debridat .Mi e teama ca e apendicita si daca le iau nu mai simt durerea si se va perfora.la ecigrafie m a durut f tare apendicele.

 542. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Mirea: no spa si debridat NU mascheaza durerea dintr-o adevarata apendicita acuta, puteti sa le luati fara probleme din acest punct de vedere.

 543. Milena a spus pe

  Buna ziua! Va rog sa imi spuneti parerea dvs.in urmatorul caz: baiat 11 ani,
  ziua 1: dureri vagi de burta si 2 scaune moi.
  ziua 2:oboseala/slabiciune accentuata, dureri de burta mai intense chiar inainte de eliminarea unui gaz, scazand in intesitate dupa aceea; 2 scaune diareice/zi, seara temp 38.3, peste noapte dureri mari de burta, mai ales la miscare.
  ziua 3: temperatura normala, durea de burta persista, in special in partea dreapta in dreptul buricului, 2 scaune diareice/zi; dureri constante de burta, mai ales la mers si miscare; consult la medicul pediatru – “nu este apendicita, este colonul – cecul. tratament: equidigest.” Nu am gasit equidigest sirop, asa ca nu a luat nimic, doar regim alimentar
  ziua 4: durerile au scazut mult in intensitate, stare foarte buna. regim alimentar; 1 singur scaun fragmentat, dar nu diareic.
  ziua 5, astazi: ziua 5 durere usoara doar la apasare in partea dreapta in dreptul buricului, stare foarte buna.

  In tot acest timp pofta de mancare a fost nealterata, nu au fost greturi, varsaturi, nu a luat calmante. Au fost administrate doar bilute homeopate.
  Dupa ce am citit articolul, ma intreb totusi daca se poate exclude acea “tumora” formata in jurul apendicelui. Ce credeti ca ar trebui sa fac?
  Multumesc!

 544. Dr. Teodor Buliga a spus pe

  Milena: cu scuzele d erigoare ptr intarziere – banuiesc ca intre timp problema a fost transata. Cred ca va refereati la plastron – prezenta lui e decelata prin palapare directa, confirmata apoi imagistic. NU am competente pediatrice, din descrierea dvs pare sa fi fost un episod de enterocolita mai degraba.

1 Trackbacks pentru aceasta postare

 1. Diverticuloza colonica - simptome, complicatii, tratament | Dr. Teodor Buliga a spus:

  […] apendicitei acute, cu deosebirea ca manifestarile apar in partea stanga a abdomenului (vezi si “Apendicita acuta”). Cand bucla sigmoidiana este foarte lunga (caracteristica des intalnita la persoane […]

Ai un comentariu? Posteaza aici!

Dr. Teodor Buliga "Odată admis printre membrii profesiunii de medic mă oblig solemn să-mi consacru viaţa în slujba umanităţii. Îmi voi exercita profesiunea cu conştiinţă şi demnitate. Sănătatea pacienţilor va fi prima mea grijă. Voi păstra respectul deplin pentru viaţa umană."
Extras din Jurământul lui Hippocrate